Norm Fazlası Olan Öğretmen Hakkında Nasıl Bir İşlem Yapılır?

serdengeçti71
23 Haziran 2019 23:37

İl içi ile yeni atandığım okulda sınıflar birleştirileceğinden norm fazlası olacağımı öğrendim. Sene başında nasıl bir işlem olacak. Doğuda olmam sebebiyle norm sıkıntısı yok. Tercih yapıp kadrom başka okula mı gidecek yoksa görevlendirme ile başka okula mı giderim?
Eylül ayında eğitim-öğretimin başlamasıya sınıfıma kavuşur muyum yoksa biraz zaman alır mı?

sinaneraslan
24 Haziran 2019 17:13

Hocam norm fazlası olduğunuz kesinleşmeden birşey yapılmaz zaten. Ama norm fazlası olduğunuzda da eğer eskiden yıl sonuna doğru norm fazlaları için atamalar açılırdı. Eğer hala devam ediyorsa ondan yararlanabilir ya da il içi atamalarla yine hakkınızı kullanabilirsiniz. Eğer süreç uzayacak gibi de olursa yani bu atamalar açılmazsa muhtemelen görevlendirme çıkar. Bu konuda da sizi mağdur etmeyecek bir yol izlenir. İyi günler dilerim

davlumbaz
24 Haziran 2019 00:55

Genelde önce görevlendirme yapılır, sonra da görevlendirildiğiniz okula norm fazlası atamalarında tayin olursunuz. Okulunuzda eksik öğretmen olursa kadroya dahil de olabilirsiniz, belki giden olur. Sınıflar kalabalıklaşırsa birleştirmeyebilirler. Ancak sene başında görürsünüz, kasım ayında da netleşir.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK