Öğrencilere Okulda Devlet Ana Şefkati

Öğrencileri tehlikelerden uzak tutmak için 30 ilde ‘Mobil Sosyal Hizmet Birimi’ kuruluyor. Bakan Selçuk, “Devlet öğrencilerin okuldaki ebeveyni gibi olacak” dedi

Sabah'tan Tülay Canbolat'ın haberine göre; Hükümet, öğrencileri uyuşturucu, istismar, alkol ve benzeri tehlikelerden 'devlet ana' şefkatiyle korumak için kolları sıvadı. Okullara, uzman pedagog ve sosyal hizmet çalışanlarından oluşan 'mobil sosyal hizmet birimleri' geliyor. Okul çevrelerinde yaşanan ve velilerin endişelendiği sorunları kökten bitirmeyi amaçlayan projenin detaylarını SABAH'a açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Yavrularımızı koruma, onları geleceğe daha kalifiye ve güçlü hazırlama noktasında bu çalışma tarihe geçecek. Okulu ev huzuruna kavuşturup ve anababa kucağı kadar güvenli bir yer haline getiriyoruz. Devlet öğrencilerin okuldaki ebeveyni gibi olacak" dedi. Selçuk, "30 ilde projeye başladık. 5 ila 7 görevlinin olduğu 60 mobil ekip kuruldu. Her ekip için en az 10 okul olmak üzere toplam 600 okul belirlendi. Devamsızlığı olan, ihmal veya istismara uğrama, suça yönelme riski bulunan veya sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan çocukları tespit edip, sorunu çözerek aile ve okul ortamında takibini yapacağız. Amacımız çocuklarımızı risklere karşı korumak ve zamanında müdahale edebilmek" diye konuştu.

PROJENİN BAŞLADIĞI İLLER

İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun, Sakarya, Balıkesir, Erzurum, Tekirdağ, Mersin, Eskişehir, Hatay, Kayseri, Sinop, Adana, Malatya, Bursa, Trabzon, Van, Mardin, Muş, Kırıkkale, Kastamonu, Kütahya, Burdur, Giresun, Batman, Ankara, Kocaeli.

 

  • 1 12
  • 17 Aralık 2018 20:18 3.400
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK