Öğrencilerin Hazırladığı Gazeteler Yarıştı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Fatih Koleji'nin 11. sınıflar arasında düzenlediği geleneksel 'Gazete Günleri' etkinliği düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Öğrencilerin tasarladığı gazetelerin yarıştığı yarışmada, ödülleri ilçede görev yapan gazeteciler verdi. Kategorilerde en yüksek puanları Meydan Gazetesi aldı.

11. sınıf öğrencilerinin özenle hazırladığı Meydan, Eftal, Mozaik, Yelken, Malumat isimli 5 ayrı gazete yarıştı. Yarışmada birinciliği 'Meydan' isimli gazete kazandı. Ödül töreni öncesinde ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın muhabirleri, kokteylde bir araya geldi. Daha sonra öğrencilerin çıkardığı gazeteler incelendi. Puanlama sonrasında dereceye giren öğrencilerin açıklanması için konferans salonuna geçildi.

Okul Müdürü Ahmet Arıkçı, okul konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilere ve etkinliğe destek veren basın temsilcilerine ortaya çıkan sinerjiden dolayı teşekkür etti. Özellikle basın mensuplarının bu etkinliğin Ereğli'ye bir katkısı olur mu düşüncesiyle zaman ayırmasını değerli bulduklarını belirten Arıkçı, "Ya öğrencileri yarıştırırsınız, rekabet ortamı içerisinde bir şeyler üretmelerine vesile olarak eğitim kalitesini sağlamaya çalışırsınız ya da öğrencilere paylaşmayı öğretirsiniz, paylaşımcı bir modelle herkes bilgilerini daha fazla artırarak kaliteyi de artırmış olursunuz. Biz okul olarak sevgili öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla beraber bu iki modeli de bir denge içerisinde yürütmeye çalışıyoruz. Herkes gerçekten özverili bir çalışma yaptı, kalite bu sene gerçekten çok üst seviyelerde oldu." dedi.

Arıkçı'nın konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından tasarlanan ve çıkarılan Meydan, Eftal, Mozaik,Yelken, Malumat adlı gazeteler bünyesinde en iyi haber, en iyi spor haberi, en iyi röportaj, tasarım, çeşitlilik ve diğer dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ödülleri öğrencilere veren Ereğlili gazeteciler de öğrencilerin çalışmalarında eksik gördükleri çalışmaları dile getirerek teşvik edici konuşmalar yaptı. Genel klasmanda Meydan gazetesinin birinci, Mozaik gazetesinin ikinci ve Yelken gazetesinin üçüncü olduğunun açıklanması ve hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi.
  • 2 0
  • 17 Nisan 2014 07:44 693
  • CİHAN
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK