Öğretmen Okulu Mezunlarının 33. Buluşması

Edirne Öğretmen Okulu mezunları geleneksel buluşması geçtiğimiz gün gerçekleşti. Tertip komitesi üyesi Hüseyin Koç, 33’üncü buluşmanın gerçekleştirildiğini belirterek, büyük gurur yaşadıklarını söyledi.

Mezunlar geleneksel buluşması için önce Erkek Öğretmen Okulu olan şimdiki I.Murat Anadolu Lisesi'nde bir araya geldi. Daha sonra mezunlar Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni için buraya geçti. Anıta çelenk sunumundan sonra Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ve ardından Öğretmen Marşı söylendi.

Tertip Komitesi adına gazetecilere açıklamada bulunan Hüseyin Koç, Edirne öğretmen okulunun önemine değinerek binlerce mezuna sahip olduğunu söyledi.

Buluşmanın geleneksel hale geldiğini belirten Koç, “Köy Enstitüleri kapandı. Öğretmen okulları kapandı. En son olarak Anadolu Öğretmen Liseleri kapandı. Anılarda kaldı hepsi. Mezunlar okullarını arıyor, bulamıyor, adları işlevleri değişti. Anılarını arıyor ulaşamıyor. Bizler öğretmen okulu mezunları olarak anılarımıza ulaşmak istiyoruz. Her yıl düzenlediğimiz buluşmanın bu yıl 33’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Gökhan Zobar

  • 2 1
  • 15 Mayıs 2017 18:37 1.374
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK