Öğretmene Sandalyeli Saldırı İddiası

Karabük’ün Aydınlıkevler İlköğretim Okulunda Rehberlik öğretmeni olan Alper Ertekin, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan Muhammet İsmail Kibar’ın öğretmenler odasında saldırısına uğrayarak darp edildiği iddia edildi.

Konuyla ilgili bu gün Aydınlıkevler İlköğretim Okuluna giden Türk Eğitim Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu açıklamalarda bulundu.

darp-1Kurtoğlu, Valinin bizzat talimatı ile okullara kitapların dağıtıldığı ve bu dağıtılan kitapların üç ay sonra geri toplatılacağı, bu projeyi de Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiğini belirterek yaşandığı iddia edilen olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından bizzat Vali Bey’in projesi olan okullara kitap dağıtma projesi kapsamında dün Aydınlıkevler ilköğretim okuluna gelen görevliler burada bir öğretmenimize ile gereksiz bir tartışma içine girmişler. Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sözleşmeli çalışan ilk önce sandalye ile saldırmış, ardından da darp etmiştir.

Bu yaşanan olaylar sırasında bir başka eğitim sendikasının başkanı da okuldaymış ve darp edilen öğretmenimize sahip bile çıkmamıştır. Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde öğretmenler odasında bir öğretmene saldıracak tipte eşkıyaların bulunması belli ki birilerini rahatsız etmemiş. Yargıya intikal eden bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Saldırıya uğrayan rehberlik öğretmeni Alper Ertekin’in olaydan sonra rapor aldığı ve polis karakoluna giderek şikayetçi olduğu da açıklandı.

Gençlik İl Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin ise konunun yargıya intikal ettiğini ve gerekirse soruşturma başlatılacağını belirtti.

HABER


  • 1 0
  • 18 Aralık 2014 02:00 1.079
  • Aktif Haberler
  • ümit üstel
    18 Aralık 2014 11:59
    0 0
    eğer orda diğer sendikanın başkanı olmasaydı da olayın üzerine bu kadar gidilecek miydi. öğretmenin hakkının aranmasından ziyade sendika çekişmesi gibi bişey olmuş...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK