Öğretmenimize Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube yöneticileri ve üyeler, Necat Nasıroğlu İlkokul Müdür Yardımcısı Ahmet Şahin’in bazı veliler tarafından darp edilmesini kınadı.

Şube Başkanı Mehmet Ergin, sağduyulu ve öğrencilere örnek olması gereken yetişkinlerin, binlerce çocuğun gözü kapalı emanet edildiği bir eğitimciye saldırabilecek kadar gözlerinin kararmasının, şiddete başvurmasının anlaşılabilecek bir durum olmadığını belirterek, “Eğitim yuvalarında şiddet ve nefret hiç olmamalıdır. Konuşarak anlaşmak yerine anlamsız fiillere başvurmak ne yazık ki artık toplumuzun genlerine işlemiştir. Değer biçilemeyecek ölçüde emek sarf ederek bilgili ve erdemli nesiller yetiştirme telaşı içindeki meslektaşlarımızın emekleri bu anlamsız saldırılarla heba olup gitmektedir. Çocuklarımızın artık şiddeti bir yaşam biçimi olarak görmesi ne yazık ki bu tür olaylarla daha da pekişmektedir” dedi.

Yıllardan beri güvenlik zafiyeti yüzünden öğretmenlere saldırıların yapıldığını vurgulayan Ergin, şunları söyledi: “İnsanlık tarihinin hiçbir döneminde şiddet ve öfke insanlığa yarar sağlamamıştır. Sonuçları ağır tahribatlara neden olan şiddet ve öfkenin yerini hoşgörü ve iletişim dili almalıdır. Her platformda bunlar dile getirilmeli, şiddetin bir yaşam biçimi olmasının önüne bir an önce geçilmelidir. Tüm kamuoyunu bu anlamda göreve davet ediyor ve geleceğimiz adına umutlu olmak istiyoruz. Saldırıyı tekrar kınıyoruz. Biz, ne olursa olsun sorunları konuşarak çözmeye devam edeceğiz.”

HABER
  • 7 0
  • 05 Mart 2015 22:15 1.928
  • Aktif Haberler
  • ümit üstel
    08 Mart 2015 14:04
    3 1
    @sınıf_felsefe
    EBS li bir meslektaşınız saldırıya uğrayıp hayatını kaybetse çok sevineceksiniz sanırsam.
    benim sendikamın öğretmeni darp edilirse, "yok bunlar insan olamaz, öğretmene el kalkar mı yaa",
    diğer sendikadan bir öğretmen darp edilirse" hak etmiştir kesin, az bile yapmışlar, ellerine sağlık, orda olsaydım da iki tane de ben vursaydım, acımıyorum bunlara..."
    bu mudur yani ? bu mudur meslektaşlık bilinci...
    kusura bakmayın ama, yorumunuz bunu gösteriyor. insalık dersinden BÜT'e kalmışsınız anlaşılan.... Yazık, acıYORUM size...
  • balamirkan
    06 Mart 2015 12:40
    7 0
    öğretmeni toplum önünde öğrenci önünde küçük düşüren zihniyetle de kolkolasınız. bunu da siz unutmayın.
  • abdil7
    05 Mart 2015 23:12
    2 0
    yıllar önce 2 veli cocukları aynı sınıfta olan aralarında herhangi bir sorun yokken okulun önünde park kavgası yüzünden biri eşini ve kocasını silahla öldürmüştü kendimize gelememiştik
  • seyfi ünaldı
    05 Mart 2015 22:43
    11 0
    Okullarda profesonel güvenlik sistemi maaş artışlarından önce konuşulması ve halledilmesi gereken yegane konudur. Öğleden önce sesinizi yükselttiğiniz öğrencinizi öğleden sonra okulun kapısında babasıyla el ele beklerken buluyorsunuz. Allah sonumuzu hayır etsin.
  • sınıf_felsefe
    05 Mart 2015 22:39
    10 3
    sizin sendikadan olunca sahip çıkarsınız tabi...işin içinde EBS varsa yeminle hiç acımıyorum,o kadar duygusuzlaştım bunlara karşı...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK