Öğretmenlere Angarya Görev Verilemez!

Ordu’da bulunan sendikaların, öğretmenlere angarya işler verilmesine tepki göstermesi sonrası valilik talimatıyla angarya işler kaldırıldı, öğretmenler rahatladı.

Öğretmenlere işlerinin dışında görevler verilmesine tepki gösterenlerden biri Memur-Sen Ordu Şubesi Başkanı İsmail Çelenk’ti. Başkan Çelenk, “Öğretmenlere evlerde veli ziyaretlerinin zorunlu tutulmasının hukuki bir dayanağı yoktur. Hukuki bir dayanağı olmayan bir konuda öğretmenin ev ziyaretlerine zorlanması, özel hayatın gizliliğini ihlal edeceği gibi öğretmen ile velinin karşı karşıya getirilmesine de zemin oluşturacaktır. Bu hususun öğretmenin ve velinin tercih ve isteğine bırakılması ya da eğitim kurumlarına veli görüşme odası türünden mahremiyeti sağlayacak uygulamalar geliştirilmekten imtina edilerek öğretmenin zorlanması hukuka ve kanuna aykırıdır.” İfadelerine yer verdi.

Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi Başkanı Ömer Okumuş’ta, “Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi olarak genel merkezimiz vasıtasıyla öğrenci koçluğu, veli ziyareti, servis kontrolü , whatsapp, e posta, mesaj konularında Ordu Valiliğine yazılı başvuruda bulunduk. Taleplerimiz doğrultusunda Ordu Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürünü ziyaret ederek bilgilendirdik. Öğretmenlerden asli görevleri arasında yer almayan konularda görev istenemeyeceğini bir kez daha ifade ediyor ve altını çiziyoruz. Bu konuda servis kontrolü konusunda yazı okullara ulaştırıldı. Diğer konularda da zorunluluk olmadığını belirten yazıları bekliyoruz. Zira anayasaya göre görevimiz olmayan konular "angarya"dır. Devlet memuruna angarya yüklenemez! Vali bey’in talimatıyla merkeze en yakın ilçe olan Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gereğini yaparak kurumlarına yazılı tebligatını yapmış. Yorum getirmek gerekirse Akşama sabaha diğer ilçelerde de mutlaka bu uygulama başlayacaktır.” dedi. Haber: Furkan TOMAKİN

 

  • 7 1
  • 16 Aralık 2017 14:36 5.491
  • Aktif Haberler
  • atakankorkmaz
    18 Aralık 2017 08:11
    2 1
    Bende okul müdürünün isteği ile veli ziyaretine gitmiştim. Ziyaret idarede katıldı Milli eğitimden müdürler gelince kalkmak zorunda kaldık sıradaki veliye gidemedik aradık gelemeyeceğimizi söyleyince çok kızmıştı ve yıllarca o veliyle bu sebepten sıkıntı yaşadık. O günden sonra veli ziyareti hiç yapılmadı. Benim kanaatimce çok sıkıntılı şeyler yaşanabiliyor. Bence yapılmaması gerekir. İsteyen öğretmen istediği veliyi ziyaret edebilir. Ama her veliyi ziyaret edeceğiz diye bir şey yok .
  • hazer
    17 Aralık 2017 22:56
    1 1
    Müdür de öğretmenleri evinde ziyaret etsin
  • SUMERA06
    17 Aralık 2017 19:42
    1 0
    Sayın Müdürüm "ölecek adam" tebrik ediyorum sizi fikirlerinize de aynen katılıyorum. Umarım böyke realist ve tarafsız fikirli bir müdürle çalışmak bana da nasip olur.Saygilarimla
  • apophis
    17 Aralık 2017 19:41
    6 2
    Okuttuğum sınıflarda ilk görev yılımda mutlaka yaparım. Bu yıl da 34 velimin 25'ini ziyaret ettim, haftaya bitecek. İsteyerek yapıyorum, veliler çok memnun ve müteşekkir karşılıyorlar.

    Ancak şu da bir gerçek:
    "Gideceksiniğğz, mecbursunuğz" derlerse asla gitmem...
  • seyfi ünaldı
    17 Aralık 2017 12:46
    5 5
    Veli ziyaretinden kasıt, veliyi küçümsemek ya da yüceltmek değil. Veli ziyareti öğrenciyi tanımak için yapılır, öğrenci için yapılır. Zorunlu olması doğru değildir ancak gerekliliği görecelidir. Ben de bu mesajı bir önceki sınıfımda 26 velinin tamamına ev ziyareti yapmış bir öğretmen olarak yazıyorum.
  • alper bocut
    17 Aralık 2017 09:56
    3 2
    Günümüzde öğrenci ve velîlerin öğretmene karşı tutumları hoş değil.Ancak 30. yılını çalışan biri olarak şunu söyliyeyım ki ikili ilişkilerdeki krizi iyi yönetmek biraz da bizim elimizde.İster kabul edin ister etmeyin ama gerçek bu.
  • ölecek adam
    17 Aralık 2017 09:23
    5 0
    Veli de insan öğretmen de maksadımız veliyi küçümsemrk değil; her insan değerlidir mesleğinin işinin bir önemi yok. Sorun olan veli ziyaretini gönüllülükten çıkarıp zorunlu hale getirmek.
  • miles06
    17 Aralık 2017 02:03
    10 1
    Angaryadan kasıt bir öğretmenin gönüllü olarak yaptığı ev ziyareti değil tabi ki, angaryadan kasıt zorla yaptırılması anlamayacak ne var. Şu an bir çok ilimizde valiliklerin kararlarıyla başlatılan ev ziyaretleri projeleri var ve okul müdürleri öğretmenleri bu konuda zorunlu tutuyor. Bu angarya değilde nedir o zaman.
  • berkcan65
    17 Aralık 2017 00:04
    18 4
    veli kim ya.....mezun et suratını çeviriyor vallahi.. bu devirde ne velisi..
  • ölecek adam
    16 Aralık 2017 23:44
    20 1
    Öğretmeni istemediği bir velinin evine gitmeğe zorlamak ne demek ya? Öğretmen köle idareciler efendi mi?
  • ölecek adam
    16 Aralık 2017 23:42
    18 1
    Zorla oluyorsa veli ziyareti de angaryadır bence. Bunu okul müdürü olarak söylüyorum.
  • aysegulo
    16 Aralık 2017 20:42
    5 16
    Öğretmeni veli ziyaretine zorlamak doğru değil ama veli ziyareti de angarya bir iş değil.
  • seyfi ünaldı
    16 Aralık 2017 15:28
    4 15
    'Angarya' başlığının altından veli ziyaretinin çıkmasına şaşırdım.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK