Öğretmenleri Gözaltına Aldıran Savcı Kendini Savundu

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı sahada sıra tartışması nedeniyle 14 öğretmeni gözaltına aldırdığı öne sürülen savcı Mehmet Kıran, HSK tarafından görevlendirilen iki müfettişe ifade verdi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de takipçisi olduğunu açıkladığı olaya ilişkin Savcı Kıran ifadesinde, öğretmenlerden birinin kendisine ve maça gelen hakimlere hakaret ettiğini öne sürdü. Müfettişlerin, hakaretle ilgili neden soruşturma başlatmadığı yönündeki sorusuna ise savcının, ataması yapılan ve güvenlik soruşturması bekleyen bir öğretmen adayının soruşturma başlatılmaması ricası üzerine işlem yapılmamasını söylediği öğrenildi.

Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre; Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 27 Şubat'ta savcı hakimler ile 14 öğretmen arasında halı sahada sıra tartışma çıktı. Tartışmada, Çermik Savcısı Mehmet Kıran'ın talimatı üzerine, öğretmenler gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de takipçisi olduğunu duyurduğu olayın basına yansımasının ardından Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de olayın takipçisi olduğunu duyurdu. Soruşturma kapsamında Çermik'e giden 2 müfettiş, savcı Mehmet Kıran'ın ifadesine başvurdu.

"SAVCI KİM OLUYOR DİYE HAKARET ETTİ"

Savcı Kıran'ın ifadesinde, esnaflar karmasıyla maç için hakim ve savcı arkadaşlarıyla gittikleri halı sahada aynı saate başka bir gruba da randevu verildiğini belirterek, "Hakim ve savcılar ile birlikte hazırlandığımızı söyledik, 'önce biz oynayalım' ricasında bulunduk. Ancak arkamı döndüğümde içlerinden biri 'savcı kim oluyor...' diyerek hakaret etmeye başladı" dediği öne sürüldü. Hakaret edeni tespit edemeyince 155'i arayıp polis çağırdığını belirten Kıran'ın, "Kimlikleri üzerinde olmadığı için polisler karakola davet etti. Arabalarıyla karakola gittiler" dediği iddia edildi.

"RİCA ÜZERİNE İŞLEM YAPTIRMADIM"

Müfettişlerin "Karakolda neden işlem yaptırmadın?" sorusuna ise savcı Kıran'ın "İçlerinden biri atamasının yapıldığını, güvenlik soruşturmasını beklediğini, olası soruşturma durumunda öğretmen olarak atanamayacağını söyledi. Polisi arayarak işlem yapılmamasını GBT'lerinin yapılarak bırakılmalarını söyledim" dediği öne sürüldü.

 

  • 1 26
  • 04 Mart 2019 20:56 15.119
  • Aktif Haberler
  • a.eyupoglu61
    07 Mart 2019 16:08
    5 0
    Maalesef ülkemizde öğretmenliğin düştüğü durum gerçekten içler acısı.
  • SEMSUR
    07 Mart 2019 12:36
    8 0
    "Savcı kim oluyor?" sözü suça giriyorsa buyrun Bende suçluyum.
    SAVCI KİM OLUYOR
  • kutlu11
    07 Mart 2019 11:24
    1 0
    hatır için.....
  • sevmelek
    06 Mart 2019 14:43
    4 0
    Savcı vurdu ve gol oldu...
  • dürüst
    06 Mart 2019 01:06
    23 0
    Bu kıvırmayla bu adam, yakında böyük adam olur. Rica üzerine işlem yaptırmamışmış. savcı dediğn rica dinliyorsa onu o meslekte bir saniye durdurmayacaksın. Hukuka uygun davranmaz öyleleri.Ama tabi tüm bunlar bahane ve yalan. Sahipsiz ve değersiziz Vesselam.
  • mukru
    05 Mart 2019 20:41
    21 2
    Biraz uzun olacak ama olay şu hikayeyi aklıma getirdi nedense.

    Vaktiyle Bursa’ da bir Müslüman, eski adı “Yahudilik Yolağzı”, bugünkü adı Arap Şükrü olan muhitte çeşme yaptırmış ve başına bir kitabe eklemiş:

    “Her kula helâl, Müslüman’a haram!..”

    Bursa başkent, tabii Osmanlı karışmış, bu nasıl fitnedir diye…



    Gitmişler kadıya şikâyete, adam yakalanıp yaka-paça huzûra getirilmiş. “Bu nasıl fitnedir, dini İslâm, ahalisi Müslüman olan koca devlette sen kalk, hayrattır, sebildir diye çeşme yap, ama suyunu Müslüman’a yasakla!... Olacak iş midir, nedir sebebi, aklını mı yitirdin?..” diye çıkışmışlar adama. Adam:

    - “Müsaade buyurun, sebebi vardır, lâkin ispat ister, delil şarttır…”dedikçe kadı kızmış:

    - “Ne delili, ne ispatı?.. Sen fitne çıkardın, Müslüman ahâlinin huzurunu kaçırdın, katlin vâciptir!” demiş. Demiş ama, bir yandan da merak edermiş:

    - “Nedir gerekçen?..” diye sormuş. Adam:

    - “Bir tek Sultan’a derim…” diye cevap verince, ortalık yine karışmış. Söz Sultan’a gitmiş, adam yaka paça saraya götürülmüş… Padişah da sinirlenmiş ama, diğer yandan o da meraklanırmış:

    - “De bakalım ne diyeceksen. Bu nasıl iştir ki, hem çeşmeyi yaparsın, hem de her kula helâl, Müslüman’a haram yazarsın?..” Adam, başı önünde konuşur:

    - “Delilim vardır, lâkin ispat ister.”

    - “Ya dediğin gibi sağlam değilse delilin?..”

    - “O zaman boynum, hükme kıldan incedir Sultânım…”

    - “Eeee?!..”-

    “Sultânım, herhangi bir havradan (sinagog) rasgele bir hahamı izahsız yaka-paça tutuklayın, bir hafta tutun. Bakın neler olacak…” Dediği yapılmış adamın. Bütün azınlıklar bir olmuş, başlarında Mûsevîler, “ne oluyor, bu ne zulüm?.. Bizim din adamımıza biz kefiliz, ne gerekirse söyleyin yapalım, o masumdur, gerekirse kefalet ödeyelim…” Çevre ülkelerden bile elçiler gelmiş, elçiler mektup üstüne mektup getirmiş… Bir hafta dolunca, adam:

    - “Sultanım, artık bırakmak zamanıdır” demiş. Haham bırakılmış, azınlıklar mutlu, bu sefer Sultan’a teşekkürler, hediyeler

    - “Aynı işi herhangi bir kiliseden herhangi bir papaz için yaptırınız Sultanım” demiş. Aynı şekilde bir papaz derdest edilip yaka-paça alınmış Pazar ayininden ve aynı tepkiler artarak devam etmiş. Haftası dolunca da serbest bırakılmış. Mutluluk ve sevinç gösterileri daha bir fazlalaşmış, teşekkürler, şükranlar… din adamlarına kavuşmanın mutluluğuyla daha bir sarılmışlar birbirlerine… Sultan:

    - “Bitti mi?..” demiş adama.

    - “Sultânım son bir iş kaldı, sonra hüküm zamanıdır izninizle” demiş.

    - “Şimdi nedir isteğin?..”

    - “Efendim, pâyitahtımız Bursa’nın en sevilen, âlimini alınız minberinden…” Adamın dediğini yapmışlar, Ulucâmi imamını Cuma hutbesinin ortasında almışlar, yaka-paça götürmüşler…Ve  bir ALLAH’ın kulu çıkıp da, “ne oluyor, siz ne yapıyorsunuz?.. Hiç olmazsa vaazı bitene kadar bekleseydiniz”, gibi tek bir kelâm etmemiş, imamın peşinden giden, arayan-soran olmamış… Geçmiş bir hafta, “Nerde imam” diye gelen-giden yok!.. Halk hâlinden memnun, başlamış bir dedikodu, o geçen hafta tutuklanan koca âlim için:

    - “Biz de onu adam bilmiş, hoca bellemiştik…”

    - “Kim bilir ne suç etti de tevkif edildi!..”

    - “Vah vaah!.. Acırım arkasında kıldığım namazlara…”

    - “Sorma, sorma…”

    Padişah, kadı ve adam izliyorlarmış olup-bitenleri. Sonunda Padişah çeşmeyi yaptırana sormuş:

    - “Eee, ne olacak şimdi?.. Adam:

    - “Bırakma zamanıdır. Bir de özür dileyip helâllik almak lâzımdır hocadan.” “Haklısın” demiş padişah, denilenin yapılması için emir buyurmuş ve adama dönmüş. Adam başı önünde konuşmuş:

    - “Ey büyük Sultânım, siz irade buyurunuz lütfen, böyle Müslümanlara su helâl edilir mi?..”

    Sultan acı acı tebessüm etmiş:

    - “Hava bile haram, hava bile!..” demiş..
  • smileplease03
    05 Mart 2019 18:56
    1 14
    Helal olsun Bakanımıza, aslanlar gibi ifade verdi Savcı Bey. Bu bile başlı başına bir onurdur...
  • smileplease03
    05 Mart 2019 18:55
    9 4
    Hey yavrum, öğretmeni düşünmüş? Ufak at...
  • ccetin
    05 Mart 2019 17:16
    22 0
    Ben olayı anlamadım. Yani bu savcılar 24 saat mi savcı? Mesai dışında nasıl gözaltına aldırıyor? Mesai içi ise savcının halı sahada ne işi var? Neresinden tutsan elinde kalıyor. Nerede eşitlik,ADALET?!!
  • php_korsan
    05 Mart 2019 12:51
    8 2
    Öğretmen ne zaman adam yerine kondu ki?24 kadınları boşuna kutluyoruz.Ogretmene saygı yok.Benim de başıma geldi öğretmen kimliğimi çıkardım nafile...doktorun savcının önüne bir düş hele anında haritadan siliyorlar.Ulkede saygı sevgi bitti.
  • noman.inci
    05 Mart 2019 12:12
    18 0
    savcının arkadaşlarından birisi "öğretmende kim oluyor?" diyerek öğretmenlere hakaret etseydi kendi arkadaşları içinde polis çağırır mıydı bu savcı?
  • aretias28
    05 Mart 2019 12:11
    6 0
    bakanımız da uğraşıp duruyor öğretmen meslek kanunu çıkarıcam diye..düzelecek son kurum meb dir..bakalım bu msj yayınlanacak mı?
  • carpediem03
    05 Mart 2019 12:02
    11 1
    Neresinden tutsan elinde kalıyor. Hakim ve savcılar esnaflarla maç yapıyor. Yarın bu adamların davası olsa yine bu hakim savcılar bakacaklar. Neyse o kadar yazıyorum.
  • cam kırığı
    05 Mart 2019 11:41
    17 0
    Bir ilçe protokolünde bile milli eğitim 17. sıradadır.O yüzden ceza alır mı diye fazla umutlu olmayın arkadaşlar.Konmuşuz hedef tahtasına.Gelen sallıyor,giden sallıyor.
  • d.yigit
    05 Mart 2019 11:12
    9 1
    İnşallah adalet yerini bulur temennisinde bulunalım...
    Birde şunu belirtmek istiyorum:
    En azından benim kafamda soru işareti oluştu. Benim bildiğim ve duyduğum kadarıyla 15 Temmuz sonrası bakanlığa güvenlik soruşturması sonuçlanmadan 1 tane bile öğretmen alınmadı.Hatta bırakın atmayı gbt temiz olmadan mülakattan puan almak imkansız ki bunu bizzat bakan açıkladı.Atama yapıldıktan sonra öğretmen göreve başlamak için minimum 1-2 ay güvenlik soruşturmasının sonucunu bekler.
  • göbekligeneral
    05 Mart 2019 11:02
    15 1
    ne zaman öğretmen;adam yerine konulur bu memlekette, o zaman bu memleket adam olur yemin ederim.
  • gkrk
    05 Mart 2019 10:39
    16 0
    Adam okumuş gossgocaaa savcı olmuş. Bırakın halı sahayı Ali Samiyen stadı bile onun. Vallaha bu şahıs sahada ben oynayacam diye galatasaraylı futbolcuları bile göz altına aldırır. Ne de olsa yetkisi var... Gariban öğretmen ne yapsın..
  • faul
    05 Mart 2019 10:31
    23 0
    Şu bir geçek ki memur kadrosunda en ezik camia biziz..sonuçta hepimiz devlet memuruyuz görevimizi yapıyoruz diyoruz ama meb de, mal müdürlüğünde, vergi dairesinde, emniyette, hastanede, adliyede vs... uzar gider herkesin bir forsu var..biz kıytırık öğretmen..hiçbir ağırlığımız kalmadı okulda öğrencilere fiske bile vuramıyorsun ki çoookkk haklı sebepler olsa bile.. buna benzer bir olayıda okulumuzdan bir bayan öğretmene bir polis memuru yapmıştı..okulun önünde gözaltına almaya çalıştı ki boş bir sebep..yine iki tarafın arasını bularak olayı kapattık ama % 100 polis suçlu..en başta ben polisim diye olaya başlamasından bile belliydi..Neyse Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır diyelim..
  • simyacıı
    05 Mart 2019 09:49
    14 0
    Benim asıl merak ettiğim maça gittiği diğer hakim ve savcı arkadaşlarının bu olay karşısındaki duruşu ?
  • zekirdek
    05 Mart 2019 09:42
    18 0
    öğretmen kim oluyor denmiyor bile direkt dalınıyor bu ülkede düşünün artık...bekleseydin sıranı ne ricası o kadar top oynadım sizden önce biz oynayalım ricasını hiç duymadım herkes bi saat önceden mi gelmiş enteresan
  • beytim
    05 Mart 2019 09:31
    31 1
    o savcıya kamu cezası vereceksin o öğretmen arkadaşların okulunda 10 gün hizmetli yada çaycılık yapacak . mesele kapanacak.
  • herdogan_tr
    05 Mart 2019 09:30
    11 0
    Oya ki savcı sadece rica etmişti 'önce biz oynayalım' diye!
  • hasret0909
    05 Mart 2019 09:26
    4 0
    adam haklı öğretmenlerin orada ne işi var ?
  • olcaytaner
    05 Mart 2019 09:11
    8 1
    Sessiz çoğunluğuz. Sesini çıkarabilen yok.
  • Beyefendi006
    05 Mart 2019 09:07
    4 0
    adam savcı. laf oyunlarına yetişemez
  • mehmetalibozlu
    05 Mart 2019 08:47
    7 19
    Anlamadan çarpı atmayı ne çok seviyorsunuz arkadaşlar gkhnkmn hocam ironi yapmış
  • elsalvador
    04 Mart 2019 22:20
    48 1
    Savcı bişekilde basına beyanat veriyor. ya da ifadesi haber oluyor.sahipsiz öğretmen basına konuşamıyor.bu nasıl adalet
  • gkhnkmn
    04 Mart 2019 22:14
    20 28
    Tamam arkadaşlar kapatalım uzatmayalım konuyu. Zaten üç ay tatiliniz var. Yapmayin, lüten. !!!
  • esmercan
    04 Mart 2019 22:08
    27 2
    Eğitim şart.
    Hele ki zamanı yönetme, zamanlı işlerde saati kullanma becerisi, nezaket ve makamı doğru kullanma eğitimi şart.
    Bu konularda zorluk çeken kimse; bir EĞİTİMCİ'den faydalanabilir.
  • smyi
    04 Mart 2019 21:59
    49 0
    bizim öğrenciler de kavga edince soruyorum:
    - neden kavga ettin?, diye.
    onlar da aynı cevabı söylüyor:
    - örtmenim, bu bana küfretti...
  • mustafa_tekman
    04 Mart 2019 21:50
    23 0
    Tamam da sen herkesi neden gozaltina aldirdin, adam savci da kim oluyor demis, burada abartilacak ne var, bu ne egodur?
  • brsbrs42
    04 Mart 2019 21:49
    41 0

    Avukat ıssız bir kasaba yolunda arabası ile seyrederken manzaraya dalar, tam önünde giden doktorun arabasına arkadan şiddetle çarpar.

    Her ikisi de hışımla araçlarından inerler.

    Doktor elleri ayakları titrer bir vaziyette avukata bağırarak; "Kör müsün be adam, bütün kabahat sende, ben doktorum bunun hesabını sana ödeteceğim, gitti güzelim arabam..." diye serzenişte bulunur.

    Avukat sakin bir şekilde arabasının bagajını açar, oradan bir şişe viski çıkarır. "Bak doktor bey ben de avukatım, dua et canımıza birşey olmadı, sakin ol, al şu içkiden iç o zaman sakin sakin konuşuruz" der.

    Doktor avukatın nezaketini kırmaz ve içkiden içer. Doktor bir taraftan konuşur bir taraftan içmeye devam eder. Ve birden görgüsüzlük yaptığını düşünerek; "Avukat bey siz de içmez misiniz?"

    Cevap: "Hayır teşekkür ederim ben trafik polisleri geldikten sonra içeceğim..."
  • İMPARATOR1
    04 Mart 2019 21:16
    37 0
    Tabi tabi... Kesin öyledir...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK