Öğretmenleri Uzaya Taşıyan Program Tamamlandı

Honeywell’in kurumsal vatandaşlık girişimi Honeywell Hometown Solutions çatısı altında, ABD Uzay & Roket Merkezi (USSRC) ile gerçekleştirdiği ortaklaşa iş kapsamında 2004 yılından bu yana fen ve matematik eğitmenlerine yönelik düzenlemiş olduğu Uzay Akademisi Programı’nın (Honeywell Educators at Space Academy – HESA) 2017 yılı etabı tamamlandı.

Dolaylı olarak 3 milyon öğrenciye erişen program bu yıl 14 – 27 Haziran tarihleri içinde ABD Uzay ve Roket Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şimdiye kadar 62 ülkeden 2 bin 776 eğitimcinin ve ortalama 3 milyon öğrenciye erişen programa 2013 yılından bu yana katılan Türkiye’yi temsilen; bu yıl Aydın, Çanakkale, İstanbul, İzmir ve Kayseri’deki orta öğretim kurumlarından seçilen sekiz öğretmen iştirak etti.

33 değişik ülkeden toplam 200 öğretmenin dahil olduğu 2017 programında; 45 saatlik derslik ve bulgu odaklı laboratuvar emek harcamaları gerçekleştirildi. Program kapsamında yüksek performanslı jet simülasyonu, senaryo tabanlı uzay görevleri, kodlama, kara ve suda hayatta kalma eğitimi ve interaktif uçuş dinamiği programları benzer biçimde eğitimler verildi. Fen ve matematik branşlarında vazife alan eğitimciler, yedi gün süresince fen, uzay araştırması ve liderlik becerilerini geliştirme odaklı eğitim aldı.

“Honeywell olarak bilime yatırım yaparak bugünün öğrencilerinin, geleceğin bilim insanı ve mühendisleri olması için gerekseme duyacakları tüm araçlara haiz olmasını sağlıyoruz” diyen Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş, “İnsanlığın gelişimi için yeni bilim adamlarının yetişmesi, onların yapmış olduğu buluşlarla dünyanın tekrardan şekillenmesi gerekiyor. HESA programına bugüne dek Türkiye’den 38 öğretmenimiz dâhil oldu. Bu program ile eğitim tekniklerine yenilikçi bakış açıları getirecek, öğrencilerin derslere olan sevgisini tutkuya çevirecek şekilleri öğretmenlerimizle buluşturuyoruz” dedi.

“Benim hayatım değişti, şimdi sıra öğrencilerimde”

Programa katılan öğretmenlerin görüşlerine ulaşınca;

Serdar Korkut, İstanbul FMV Hususi Işık Lisesi, Fizik Öğretmeni; “HESA her saniyesi dopdolu ve bir öğretmenin hiçbir eğitim programından alamayacağı kazanımı ve mutluluğu veren bir program. Öğrendiğimiz her şey, gelecek nesillere taşınabilmesi için inanılmaz değerliydi. Öğrencilerime yaşadıklarımı, deneyimlerimi anlatacağım ve onları, bizim uzay çağındaki geleceğimiz olacaklarına inandıracağım. Benim hayatım değişti, şimdi sıra öğrencilerimde”.

Candan Kafalı; Çanakkale, Ayvacık ilçesi Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu, Fen Bilimleri Öğretmeni; “HESA’ya katıldıktan sonrasında kendimi astronomi, uzay bilimleri, mühendislik benzer biçimde alanlarda oldukça daha donanımlı hissediyorum. HESA’da öğrencilerime aktarabileceğim pek oldukça tecrübe yaşadım. Bu deneyimlerin, onların gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Öğrencilerimin astronomi alanına oldukça daha çok ilgi duyacağına ve onları bu alanlarda meslek seçimine teşvik edeceğime inanıyorum”.

Emre Uygur, İzmir, Kemalpaşa Sarılar Ortaokulu, Fen Bilimleri Öğretmeni; “Katıldığım program yardımıyla öğrencilerin; uzay, bilim ve mühendislik programlarına yönlendirilmesi sürecinde yapılabilecek emekler mevzusunda pek oldukça şey öğrendim. Değişik ülkelerdeki meslektaşlarımızla bir network oluşturma fırsatı yakaladım. HESA yardımıyla dünyadaki öteki öğretmenlerin uzay mevzularını iyi mi öğrettiği hakkında düşünce sahibi oldum” dedi.

Ayrıntılı bilgi için HoneywellEducators ve

 educators.honeywell sayfaları ziyaret edilebilir.

  • 2 0
  • 26 Temmuz 2017 12:27 2.334
  • Aktif Haberler
  • hasanGUCENMEZ2
    28 Temmuz 2017 09:59
    2 1
    Ülkemizin eğitim sisteminde sayısal ders saatlerinin gittikçe azaltıldığı sözel ve dini ders saatlerinin gittikçe arttırıldığı bu sistemde uzaya nasıl gideceğimizi tam olarak anlayabilmiş değilim .Nasa giderken bizde kuyruğuna takılabiliriz
  • pamiraaa
    27 Temmuz 2017 13:08
    3 1
    Söylesem beni de uzaya taşırlar mi?
    Çok güzel bir proje olmuş,emeği geçenlere teşekkürler.
  • zeynepgulsu
    27 Temmuz 2017 00:51
    3 1
    O ogretmenlerin yerinde olmayı isterdim:)
  • hekimhanli44
    26 Temmuz 2017 18:21
    4 0
    He ben aldığım maaşla ev alıyorum araba alıyorum her sene tatilimi yapıyorum. Bi uzaya çıkmak kalmıştı. Var mı benle marsa gelen bir tur atarız orda )))))
  • sanalizasyon
    26 Temmuz 2017 15:31
    7 2
    Daha evle okul arasında ulaşım konusunu çözememiş ogretmenlerin en buyuk derdi uzaya ulasmaktı
    Süper olmus ne diyelim :)
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK