Öğretmenlerimiz Teknoloji Sınavında

Teknoloji öğretmenlerin işini kolaylaştırıyor. Bu ‘Öğretmenler Günü’nün öncesinde, onların faydalanabileceği ve kaynak sunabilecekleri mobil uygulama ve online platformları araştırdık

Hanife Baş

Her yıl aynı gün yani 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü yaklaşıyor. Sadece bugünlerde hatırladığımız öğretmenlerimizi ise teknoloji hiç unutmuyor. Onlar da teknolojinin nimetlerinden yararlanıyor. Öğretmenlerimizin faydalanabileceği hem işlerini kolaylaştıracak hem de öğrencileriyle daha verimli iletişim kurmalarını sağlayacak iOS, Android ve Windows Phone uygulamalarını ve dijital eğitim platformlarını araştırdık. Maalesef çoğu içerik İngilizce. Türk eğitimcilerden de Türkçe versiyonlarını bekliyoruz.

Mobil sınıf yaratabilirsiniz

Edmodo

Öğretmenlerin sadece öğrencilerle değil onların velileriyle de daha hızlı iletişim kurmalarını sağlayan bir platform. Eğitime yönelik bir sosyal medya uygulaması. İnternetten kullanımı yanında mobil uygulaması da var. Daha hızlı iletişim sağlıyor. Öğretmen olarak giriş yaptıktan sonra, öğrencilerinizi davet edebilir, ders dokümanları paylaşabilirsiniz. Eğitsel işbirliğini teşvik ediyor. Dünyadaki öğretmenlerle de bağlantı kurabiliyorsunuz. Maalesef Türkçe dil desteği henüz yok.

Nearpod

Mobil teknolojiyi eğitimle birleştiren en iyi örneklerden biri. Sınıfta mobil cihaz kullanımını sağlıyor. Tabletler üzerinden senkronize çalışıyor.
Öğretmenler bu aracı sınıf aktivitelerini izlemek, içerik paylaşmak ve öğrencileriyle anında etkileşime girmek için kullanabilir. İnternete bağlı tabletler üzerinden bu uygulamayla ders sunumları hazırlayıp paylaşabilirsiniz. Hem öğrenci hem de öğretmen için ayrı giriş modu var. Sınıf içi kullanıma yönelik ve etkileşimi artıran bir uygulama.

Engrade

Öğretmenlerin doğru zamanda, doğru öğrenciyle, doğru kaynakla bağlantı kurmasını sağlıyor. Engrade’ı kullanarak eğitimciler, öğrencilerinin güçlü ve zayıf noktalarını kolayca analiz ederek kolayca filtreden geçirip, dijital içeriği kolayca devreye almalarını sağlıyor. Öğretmenlere dersler oluşturmak için geliştirilmiş bir uygulama. Sınıfınızı oluşturduktan sonra dersiniz ve konunuzla ilgili video, sunu ekleyebilir, quiz oluşturabilirsiniz.

Desmos

Öğrencileriniz matematiği öğrenmesi zor mu buluyor? Eğer cevabınız evetse o zaman Desmos sizin için mükemmel bir uygulama olacak. Bunu kullanarak matematiği öğrencileriniz için daha ilginç ve eğlenceli hale getirebilirsiniz. Desmos sezgisel ve tamamen ücretsiz. Uygulamada taslak fonksiyonu, tablo yaratma, slayt ekleme, grafikleri canlandırma ve daha fazlası var.

Online içeriğe erişim şansı

KhanAcademy: Hem öğretmen hem de öğrenciler için online öğrenme platformu. Öğretmenler, daha iyi eğitim ve anlatım için pek çok konudaki 5 bin videoya erişebiliyor. Bu platformla öğretmenler, öğrencilerinin de performans istatistiklerini kolayca kontrol edebiliyor. Matematikten fiziğe, finanstan sanat tarihine kadar pek çok dersin videosu bulunuyor.

Videolar, kişiselleştirilmiş eğitim anlayışıyla sunuluyor. İnteraktif alıştırmalar, gelişmiş yönlendirme ve raporlama özellikleriyle dikkat çekiyor.

LearnzIllIon: Eğitimcilere adanmış online bir topluluk. Öğretmenlere daha iyi öğrenme kaynakları konusunda yardım ediyor ve bunu ders programlarına uygulamalarını sağlıyor. LearnZillion.com, matematik ve İngilizce için, uzman öğretmenlerin hazırladığı 2-12 yaş arası çocuklara ücretsiz kaynaklar sunuyor.

HABER

  • 3 0
  • 22 Kasım 2014 12:03 1.423
  • Milliyet
  • Aktif Haberler
  • plusmania
    23 Kasım 2014 13:42
    0 0
    Khanacademy içlerinden en güzeli.Diğerlerinin ülkemizde kullanabilirliği biraz az.
  • sonrabirgun
    22 Kasım 2014 12:55
    0 0
    rezerve yapalım lazım olur
  • olympus
    22 Kasım 2014 12:45
    0 0
    Bu haber hazırlayıp bize yeni ufuklar açanlara ve bunu bize ulaştırana çok teşekkür ederim
    Yine, yeniden şunu da söylemek lazım
    Keşke Milli Eğitim Bakanlığımızda bu konularda bizi eğitse
    Ama onların başka önemli işleri vardır !
  • caki1910
    22 Kasım 2014 12:32
    0 0
    classdojo da güzel
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK