Okul Çantası Nasıl Olmalı

Okullar açıldı, çocuğunuzun her gün taşıdığı ağır sırt çantası omurga eğriliğine neden olabiliyor. Zaman içerisinde omurga eğriliği kambur duruşa ve akciğer kapasitesinin azalmasına yol açabiliyor. Geleceğini şekillendirmeye çalıştığınız çocuğunuzun nefesini, okul çantaları kesebiliyor ve vücut şeklini bozabiliyor. Op. Dr. Hasan Doğan, sağlığı bozmayan çantanın nasıl olduğunu anlattı.

Her yüz gençten üçünün omurgasında eğrilik olduğuna dikkat çeken, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, sırt çantalarının ağırlığının omurga sağlığı açısından çok önemli bir sorun olduğunu söyledi. Dr. Doğan, 'Duruşunuzun dik olması akciğerin rahat çalışmasına neden olurken, omurgada oluşan eğrilik; akciğer kapasitesinin azalmasına nefes almakta zorlanmaya sebep oluyor. Bir cüzdan ağırlığı bile omurganın açısını değiştirebiliyor, çocuk yaşta aynı yükü sürekli olarak taşımak, ileri yıllarda kronik ağrılara ve şekil bozukluklarına neden olabiliyor' dedi.

Okul çantası nasıl olmalı?

Çantanın kilosunun yanı sıra şeklinin de önemli olduğuna değinen Op. Dr. Hasan Doğan, askıları sert, dar bir okul çantasının; boyun, sırt, bel bölgesindeki bağ dokusuna zarar verdiğine dikkat çekti. Okul döneminde ki çocukların anne babalarına, askıları geniş ve sert olmayan ve de omuzda askılarının ayarı iyi dengelenmiş sırt çantaları almalarını tavsiye etti. Ebeveynlerin, çocuklarını okula gönderirken çantalarındaki ağırlık dengesini sağlamayı öğretmelerini ve düzgün duruş konusunda uyarılarda bulunmaları gerektiğini belirtti. Ağır sırt çantalarının, omurgadaki bağların zayıflamasına sebep olduğunu, zayıflayan bağların omurgadaki disklerin üst üste yığılması sonucu fıtık oluşumuna neden olduğunu söyledi.


Haberin devamı için tıklayınız...
  • 2 0
  • 18 Eylül 2014 10:19 1.218
  • Yeni Şafak
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK