Okul Müdürünün Sözlü Emrine Karşı Gelirsem Bir Şey Yapabilir Mi?

paspal
04 Nisan 2018 11:37

Sınıf öğretmeniyim, boş derslerimizde müdür gelmeyen arkadaşların derslerine girmemizi sene başında dile getirdi. Ama hiç yazılı emir vermedi. Olurda boş saatimde gelmeyen ögretmenin dersine girmez isem, müdür birşey yapabilir mi?

yenican1071
04 Nisan 2018 18:12

Bir sınıfta derse girebilmek icin olur degil ucretini alabilmesi için olur veriliyor. (Ücretli ve farkli branş hariç ) okulda sinif dagitimlari okul idaresine bagli ilceden onay alinmaz.

egitimci034
04 Nisan 2018 17:41

Size bu derste ekders yazılabilmesi için idari görevlendirme yapılmalı gerekir okullara gelen müfettişler sorardı eskiden. Bu görevlerme eğitim öğretimle ilgili olmalıdır yani size sene başında böyle bir görevlendirme yapmış ise buda eğitim öğretimle ilgili olduğu için derse girmeniz gerekir. Eğitim öğretimle doğrudan ilgili olmayan görev verilemez

turko_
05 Nisan 2018 11:52

Dersinize branş öğretmeninin girdiği saatlerde dilekçe yaz; ek dersini keserler. Görev de veremezler.

creasy
05 Nisan 2018 12:43

Yönetmelikte belli bir şey için boş tartışmaya gerek yok. Ne demek sözlü emir. Nöbeti tutmayan öğretmene nöbetini tut denirse sözlü diye tutmayacak mı. Bu konuda emir diye bir şey yok yönetmelikte bellidir derse girersen ek dersi alırsın girmezsen alamazsın. Zaten boş ders yoksa dinlenirsin ek dersinde kesilmez. Bu kadar basit laf oyunlarına gerek yok. Bir öğretmeni olur almadan başka sınıfta derse sokamazsın gibi bir şeyde yok. Kendi okuttuğu sınıfa olurla mı girdi.

yenican1071
04 Nisan 2018 12:48

Soruşturma bile açar. Yönetmeliğe aykırıysa yazili olarak istersiniz. Egitim ogretimle ilgili verdigi her görevi yerine getirmek zorundasınız.

yenican1071
04 Nisan 2018 12:50

657 sayılı Kanun memurun, amir tarafından verilen görevi yerine getirmekle yükümlü olduğunu belirtmiştir. Bunun iki istisnası vardır.

1- Eğer verilen sözlü bir emir Anayasa, kanun, tüzük ve yönetmeliğe aykırı ise bu emir yerine getirilmez, amire durum bildirilir. Amir emri bu kez yazılı olarak verebilir. Görev yazılı olarak verilirse bu kez yerine getirilmelidir. Memura düşen sadece yazılı görev emrinin iptali içini tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açmaktır.

2- Eğer verilen görev mevzuata aykırılık teşkil etmesi yanında suç ise bu görev amir tarafından yazılı olarak tekrar edilse de yerine getirilmez.

yenican1071
04 Nisan 2018 18:20

Yürüttükleri görevler bakımından amir durumunda olanlar, kamu kurum ve kuruluşlarında amiri oldukları kurum veya hizmet biriminin mevzuatla belirlenmiş görevlerinin zamanında ve eksiksiz yapılması konusunda göreli ve sorumlu olduklarından, amiri oldukları memurlara görevleri sırasında yazılı veya sözlü şekillerde çeşitli emirler verebilirler.
Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, kayıtsızlık gösteren veya düzensiz davranan memurlara uyarma cezası verilir.

**Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, kusurlu davranan memurlara kınama cezası verilir.

**Verilen emirlere itiraz eden memurlara kınama cezası verilir.

**Verilen emir ve görevleri kasıtlı olarak tam ve zamanında yapmayan memura aylıktan kesme cezası verilir.

**Verilen emir ve görevleri kasten yapmayan memurlara kademe ilerlemesinin durdurulması verilir.

**Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir fiil veya halin cezaların özlük dosyasından silinmesine ilişkin süre içinde tekerrüründe bir derece ağır ceza uygulanacağından, “verilen görev ve emirleri kasten yapmamak” fiilinin iki defa işleyen memurun Devlet memurluğundan çıkarılması da söz konusu olabilir.

cbci
05 Nisan 2018 09:30

yenican1071, cümle oyunları yapmayın lütfen. ne demek istediğimi gayet iyi anladınız. ben söylediğimde iddialıyım. bir öğretmeni kendi sınıfı haricinde hiç bir sınıfa sokamazlar. o sınıfa girsin diyen de, sınıfa giren de bundan sorumludur. çok biliyorsanız soruşturma açarsınız. ya da mevzuata uygun diyorsanız yazılı verirsiniz. bu kadar basit. idareciler kendi işlerini öğretmenlere yaptırmayı çok severler. sonra birşey olunca da " haberim yok" diyip işin içinden sıyrılmayı da severler.

creasy
04 Nisan 2018 11:39

tutanak tutup ek dersinizi kesebilir

suleymanyak
04 Nisan 2018 12:36

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/23555_0.html madde 17

bebece
04 Nisan 2018 23:45

Hocam ek dersini size ödediği için eğitim ve öğretimle ilgili işleri yerine getirmekle yükümlüsünü. Bazı arkadaşlar yapma istediiini yaparsın girme diye yanlış yönlendirmişler ama ek dersini aldığınız için girersiniz o derslere bir sınıfın dersine girmek eğitim öğretimle ilgili değil de neyle ilgili ve bunu nası eğitimci kafasıyla söylüyorlar onu anlamış diilim. Branşçı kafasıyla sakın ola iş yapmayın onlar girmedikleri dersinin ücretini almadıkları için müdüre ben girmiyorum deme hakkına sahip olabilirler ama sınıfçılar ingilizce din kült. gibi ek dersinin ödendiği başka öğretmenlerin dersine girdiği durumlarda müdürün verdiği eğitimle ilgili yükümlülükleri yerine getirir.

cbci
04 Nisan 2018 13:51

sayın hocam, buraya cevap yazanların çoğu idareci sanırım :) ingilizce gibi boş geçen derslerin ek dersini alırsınız. o saatlerde okulda bulunma zorunluluğunuz vardır. idare size görev verebilir ama boş sınıfa sokamaz. bir sınıfta derse girebilmek için "olur" gerekir. o "olur" olmadan siz sınıfa girerseniz olumsuz bir durum olursa sizin başınız yanar. siz böyle bir görevi yazılı olarak isteyin. madem mevzuata uygun diyor, o zaman yazılı versin. vermiyorsa demek ki bir şey var :)

emrah6840
04 Nisan 2018 11:37

hayır yapamaz yazılı emir olacak.. ki siz o derse neden giresiniz?

cbci
04 Nisan 2018 11:58

hiç bişi yapamaz. görevi yazılı isteyin. veriyorsa yazılı olarak itiraz edin. tekrar yazılı olarak verirse yapmak zorundasınız ama şikayet ederseniz kendisi ceza alır. yönetmelikler haricindeki sözlü olarak verilen hiç bir görev bağlayıcı değildir.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK