Okul Yaktılar Yol Kestiler

Şırnak'ın Silopi İlçesi’nde dün akşam saatlerinde Yenişehir İlkokulu’na giren 3 kişi, öğretmenler odasını ateşe verip kantini talan etti. Saldırı anı ise okulun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Öte yandan PKK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyeleri de gece uluslararası İpek Yolu’nu keserek durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

Silopi Yenişehir İlkokulu’na dün akşam saatlerinde giren yüzleri kapalı 3 kişi, öğretmenler odasını ateşe vererek, kantini talan etti. Okulun tek güvenlik kamerası yaşanan olayları saniye saniye kaydetti. Güvenlik kamerası görüntülerinde, pencereleri kırarak içeri kişiler, 2’nci katta bulunan okul kantininin kapı ve camlarını kırarak içerideki eşyaları yerlere savurdu. Daha sonra kantinde bulunan koltukları ateşe veren bu kişilerden biri, bu kez kantinin karşısında bulunan öğretmenler odasına yöneldiği görülüyor. İçeride kanepe ve koltukları ateşe veren saldırganlar, daha sonra okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünü kırıp yere atarak hızla olay yerinden uzaklaştıkları görülüyor.

Olay yerine gelen polis, okul kantini ve öğretmenler odasında parmak izi ve delil topladı. Okulda meydana gelen zararın yaklaşık 60 bin lira civarında olduğu belirtildi.

'KORNA ÇALARSANIZ GEÇEBİLİRSİNİZ'

Öte yandan dün akşam bunlar yaşanırken, habur Sınır Kapısı’na giden uluslararası İpek Yolu’nda gece geç saatlerde bir grup YDG-H üyesi, yolu trafiğe kapattı. Kapanan yolda uzun TIR kuyrukları oluştu. Göstericiler TIR şoförlerinden korna çalmalarını isteyerek geçişlerine bu şekilde izin verdi. TIR ve araçların korna gürültüsü yaklaşık yarım saat boyunca kent merkezinde duyuldu. Emniyet birimlerinin gelmesi ile birlikte göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

HABER

  • 2 0
  • 30 Ekim 2014 16:08 1.933
  • Milliyet
  • Aktif Haberler
  • ahmet5863
    31 Ekim 2014 10:22
    1 1
    bu sene iyice azdılar silopide dışarı çıkmaz olduk hergece gösteri olay taşlama molatof biber gazı yol kesme kapalı dükkanlar hattaölü ve yaralılar bakalım nereye gidecek bu işlerin hayırlısı diyoruz....
  • halilhoca
    31 Ekim 2014 08:44
    2 1
    Bütün bunlar MONTAJDIR.İsterseniz TUUUUBİTAK ımıza bi sorun.Bilimsel olarak bir incelesin.Kesin ya Haburdan geçenler montaj ya peşmergeyi karşılayan kalabalık montajdır...Bizim ülkemizdeki MİL-li İrade bu darbe oyunlarını yemez.
  • sINIFÇI SELİ
    30 Ekim 2014 23:24
    2 1
    konuyla ilgili fikrim şu:allah bunlara bu genişliği verenlerin de kendilerini bir şey sandırtanların da ağababalarının da topunun da belasını versin!!!bunların verdiği zararın faturasını da biz ödüyoruz da yanarım yanarım buna yanarım!!!
  • hazeyin
    30 Ekim 2014 19:49
    6 1
    hamdolsun açılım tıkır tıkır yürüyor !askerleirini hunharca şehit ermişler ,okulunu yakmışlar ,yol kesip kimlik kontrolü yapmışlar , mahalleri kurtarılmış bölge ilan edip güvenlik güçlerini sokmamışlar ,polis ve askerin sokağa sivil olarak çıkamaz duruma gelmiş..peşmerge zılgıtlar ve paçavralarla topraklarından 29 ekim günü özellikle geçirilmiş. örgüt dağdan ile ve ileçlere inemezken il ve ilçelerin alan hakimiyeti eline geçirmiş. ve benim dedğimi yöneticilerim ısrarla açılımdan dönmek yok nutuklarına devam ediyor. nihai amaç bölgenin tamamıyla örgütün hakiniyetine bırakmak mı ? masal anlatmayın artık.
  • bilal71
    30 Ekim 2014 19:31
    3 1
    ülkeyi kim bu hale soktuysa Allah belasını versin...
  • creasy
    30 Ekim 2014 18:04
    2 0
    Allah müstehakınızı verecek, gözü dönmüş cahilller
  • kafu
    30 Ekim 2014 17:49
    3 1
    Ülkede devlet yokki herşey yaparlar, çok üst düzey birşey yapsalar 2 hafta hapis yatar çıkarlar...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK