Okulda Bıçaklanan Öğrenci Son Yolculuğuna Uğurlandı

Rize’nin Pazar ilçesinde dün Fen Lisesi'nde cinnet geçiren arkadaşı tarafından sınıfta ders sırasında boynundan bıçaklanarak öldürülen lise öğrencisi 17 yaşındaki Emir Taş, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Rize'nin Pazar ilçesinde ders sırasında sınıf arkadaşı tarafından bıçakla öldürülen lise öğrencisinin cenazesi defnedildi.

Bıçakla öldürülen Emir Taş için Pazar ilçesi Sahil Camisi'nde düzenlenen törene, öğrencinin ailesi, yakınları, öğretmen ve arkadaşlarının yanı sıra Kaymakam Cevat Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, tören öncesi yaptığı konuşmada, ailelerin, çocuklarının manevi ihtiyaçlarını da karşılaması, onlara sevgiyle sarılması ve sahip çıkması gerektiğini anlatarak, “Yaşanan bu olay hepimizi çok üzdü. Psikolojimiz bozuldu. Neden üzgünüz? Biz bu çocuklarımıza niye dokunamadık. Niye bunlara sevgiyi, muhabbeti, yardımlaşmayı, kardeşliği niye daha iyi öğretemedik diye üzgünüz. Siz anne ve babalar biz toplumun önündeki görevliler, hep birlikte yeniden çocuklarımıza sarılmalı, birbirimiz sevmeli ve kardeş olmalıyız” dedi.

Cenazede öğrencinin annesi Selma ve babası Cihan Taş gözyaşlarını tutamadı.

Baba Cihan Taş, taziye sırasında Kaymakam Çelik'e, "Okula girerken neden üstleri aranmıyor? Okula falçata sallayarak giriyor, kimse bir şey sormuyor. Öğrenciler korkup bir şey söyleyemese bile okul yönetimi neden araştırma yapmıyor?" dedi.

Taş'ın tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası, tekbirler eşliğinde Pazar Meydanı'na taşındı. Ardından araca konulan Taş'ın cenazesi, Subaşı köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Bu arada, olaya tanık olan bazı öğrencilerin psikolojik destek aldığı, okulda 27 Mart Pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiği öğrenildi.

Taş'ı bıçakladıktan sonra kendini yaralayan B.K'nin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Rize'nin Pazar ilçesinde lisede öğrenim gören B.K. (16), derste ön sırada oturan arkadaşı Emir Taş'ı (17) boğazından bıçaklamış, hastaneye kaldırılan öğrenci hayatını kaybetmişti. Olayın ardından alt kattaki tuvalete giderek kendini de bıçakla boğazından yaralayan B.K, tedavi altına alınmıştı.

  • 3 0
  • 22 Mart 2017 13:30 1.905
  • Aktif Haberler
  • Lucifer Sam
    25 Mart 2017 16:13
    0 1
    Türk Ceza Kanunu’nda "Satanist olmak" diye bir suç yoktur. "Satanist" diye bilinen biri cinayet işlerse, ancak cinayet işlemekten yargılanır.

    Satanist olduğu "kuşkusuyla" insanların gözaltına alınması Anayasa suçudur. Bu, özel hayatın ihlali ve kişi dokunulmazlığı ilkesinin çiğnenmesidir.

    Anayasa Der ki:
    MADDE 24. – Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.

    14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir.

    Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.
  • endorfin2000
    25 Mart 2017 14:45
    1 1
    katil,satanist ise Türkiye' de kaç kişi oldukları araştırılıp tespit edilmelidir.kamudaki ve özel sektördeki satanist kişilere yönelik derhal operasyon başlatılmalı, satanist kişiler görevlerinden uzaklaştırılarak sürekli gözlem altında tutulmalı.
  • zeynepgulsu
    25 Mart 2017 13:56
    0 0
    Allah rahmet eylesin.
    Ölduren cocugun satanist oldugu ortaya cikmis.Bu cocuklar tuhaf hareketleriyle sozleriyle kendilerini belli ediyorlar.Nasil anlasilmamis da olay bu boyuta gelmis.Merak ediyorum.
  • turko_
    23 Mart 2017 10:07
    2 0
    Şu an sadece dersteki öğretmen ve okul idarecilerine acıyorum. Ellerinde olmayan, engelleyemeyecekleri olay yüzünden cezalandırılacaklar.
  • c1cibaris
    22 Mart 2017 22:15
    7 1
    Ben anlayamıyorum kardeşim, ölenlerin isimleri yazılırken, neden canilerin sadece baş harfleri veriliyor? O da yoğun bakımda, ölünce mi ismini öğrenebileceğiz? Öğretmene şiddet uygulanınca da haberler bu şekilde yapılıyor. Öğretmenin bir tek evinin adresi verilmezken, olayı gerçekleştiren şahıs ise sadece baş harfleri telaffuz ediliyor. Bu haber yazarlarının mantığını anlayabilmiş değilim. Bilen biri varsa paylaşsın. Benim aklıma direkt "ölüden ve memurdan zarar gelmez paylaşın gitsin bir şey olmaz, diğerleri ise sorun yaratabilir?" düşüncesi geliyor...
  • dvrmbtl
    22 Mart 2017 19:05
    10 0
    Allah kimseye evlat acısı vermesin. Mekanı Cennet olsun.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK