Okullara Zeka Sınıfı Geliyor

Çocukların zihni becerilerini artırmak ve stratejik düşünce yeteneği kazandırmak için okullarda ‘zeka’ sınıfı kuruluyor. Şu ana kadar 60 okulda açılan ve içinde 48 çeşit zeka oyunu bulunduran sınıflardan öğrenciler bireysel veya öğretmenlerinin eşliğinde faydalanabiliyor.

Pansiyonlara özel 'Kızılay Kitaplık Köşeleri' oluşturuluyor.

Öğrencilere yardımlarını sürdüren Kızılay “zekâ sınıfları” açıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde projeyi hayata geçiren Kızılay, Türkiye genelinde ilk etapta 60 okulda ‘zekâ sınıfı’ ve ‘Kızılay kitap köşesi’ açtı.

48 ÇEŞİT ZEKA OYUNU

Çocukların zihni becerilerini artırmak ve stratejik düşünce yeteneği kazanabilmeleri için 48 çeşit (her bir okul için toplam 108 adet) zeka oyunu çoğunlukla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan pansiyonlu okullara gönderildi.

Proje çerçevesinde 30 öğrenci pansiyonunda zeka oyunları sınıfları ile tasarımı pansiyonlara özel “Kızılay Kitaplık Köşeleri” oluşturuluyor. Pansiyonlu okullara badminton malzemesi de gönderildi.

TEMATİK GENÇLİK KAMPLARI

Proje kapsamında öğretmen ve öğrencilere yönelik uluslararası geçerliliği bulunan temel ilk yardım eğitimleri ile afetlerden korunma bilinci eğitici eğitimi konusunda faaliyetler düzenlenecek. Bunların yanında Türk Kızılay ve MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafında haziran ve ağustos aylarında pansiyonlarda barınan öğrencilerin katılacağı “Tematik Gençlik Kampları” organize edilecek.

HANGİ OYUNLAR VAR?

Sınıflarda bulunan oyunlardan bazıları şöyle:

Rubik küp 3x3-rubik küp 4x4-rubik küp 5x5-dik go-shapometry-tanram seti-pylos & abalone-turbo bardaklar-soma küpü-koridor-goblet-go -penta blok-busyhour-hedef 5-reversi-hanoi kulesi-halka çikarma-quarto-road block-caamouflage-red city-mikado-yerçekimi (gravitymaze)-turnike (turnstile)-çikolata yerleştirme-batik-gyges-mangala-surakarta-lasermaze-kakuzu-çin damasi -lonpos-mathable-18 taş solotest-trax-escher 3d puzzle-architecto-zometool-matematik zarlari-tek kişilik satranç-izzi-tuğla örme-sihirli bloklar-talat-satranç takimi-zekâ çöpü 1-2-3

 

Yasemin Asan / 
  • 7 16
  • 03 Haziran 2019 08:18 11.541
  • Aktif Haberler
  • zekirdek
    10 Haziran 2019 10:23
    1 5
    bizim okula bi güvenlik ayarlasın devlet ricali mümkünse .birde lütfen herşeyin youtubeden de öğrenilebileceği yerde okulu zorunlu tutmayın
  • zarpy
    09 Haziran 2019 21:00
    7 3
    Çoğu okulda bu sınıflar kısıtlı imkanlarla zaten kurulmuş durumda.Yenilikçi yöneticiler ve öğretmenler bunları keşfedeli çook oldu.Tabi kimseden bir taltif bir teşekkür görmedik.
  • İMPARATOR1
    07 Haziran 2019 20:35
    13 2
    Hımm… Zeka sınıfııı… Söylem güzel... Peki bu zeka sınıfını planlayanlar hiç soruyorlar mı, düşünüyorlar mı okullarda yeterince yer var mı ? 30 kişi kapasiteli sınıfta 40 kişi ders yapıyoruz. Önce derslik sayısını artırın bir nefes alalım sınıflarda. Sonra açarsınız zeka sınıflarını....
  • mefa
    05 Haziran 2019 17:11
    7 2
    Devlet mahalleye milyon yatırımla süper bir lise binası yapıyor. Fakat o okula giden öğrencilerin çoğu okul ile alakası olmayan tipler. Gerçekten okumak isteyenlere de yazık oluyor. Okulda olaysız gün geçmiyor. Şimdi bu yatırıma yazık değil mi?
  • php_korsan
    05 Haziran 2019 10:54
    9 1
    Almanyada 9.sınıftan sonrası zorunlu değildir.Universite kazanacaksan Lise bitirme sınavını kazanmak zorundasın.Japonyada devlet okulları o kadar kaliteli ve disiplinlidir ki devlet üniversitesini kazananlar zekalıdır.Kazanamayip özel üniversiteye gidenlere aptal enayi muamelesi yapılır.Cunku devlet universiteleri de kalitelidir.
  • gnrselanik
    05 Haziran 2019 10:42
    15 0
    zorunlu eğitim zorla eğitim olmaz. okula gelmek istemeyen öğrenci zorla getiriliyor. disiplin cezası veya sorumluluğu olmayan öğrenci eğitimi katlediyor
  • php_korsan
    04 Haziran 2019 11:25
    20 0
    Her zamam yatırım geri öğrencilere yapılıyor.Her türlü kolaylık onlar için çıkarılıyor.Ortaokulda da gelecek vaad etmeyen çocukları almanların yaptığı gibi iş okullarına göndereceksin çalisacaklar
  • olcaytaner
    04 Haziran 2019 11:05
    33 0
    Okullarda seviye sınıfları olmalı; yaramaz, dersi dinlemeyen, öğrenciler geleceğimizi çalıyorlar. Bu öğrencileri önemseyip, çalışkan öğrencilerimizi heba ediyoruz.
  • humakusu
    04 Haziran 2019 09:26
    3 2
    Yapılacak en güzel yorum Vizontele filmine selam çakmak olur: "Demek bir de zekamız olsa.."
  • cayicili
    03 Haziran 2019 10:34
    5 5
    kızılaya teşekkür ederiz.
    diğer kurum ve kuruluşlardan da bu şekilde güzel haberler gelmesi dileği ile .
    Zeka oyunlarının öğrenilmesi veya kavratılması çok önemli bir durum inşallah daha iyi olacak Zeka Oyunlarının konumu zamanla
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK