Okulun Son Günleri İçin 4 Eğlenceli Etkinlik

Yılın son günleri genellikle duygu yüklüdür. Ama herkes için ortak bir duygu vardır ki, o da rahatlama hissi. Artık herkesin bir molaya ihtiyacı var. Günlük koşturmacadan herkes yoruldu ve yaz tatilini iple çekmeye başladı. Öğrenciler okulun son gününe kaç gün kaldığını hatta kaç saat kaldığını sayar. Öğrencilerin bilmediği şey ise öğretmenlerin de aynı şeyi yaptığıdır.

Hissedilen başka bir duygu ise, en azından öğretmenler tarafından, beklenenden daha az şey yapmanın getirdiği pişmanlık hissidir. Birçok şey bitirilmemiş ve yarım kalmıştır. Öğretmenler, tabii ki her şeyi yapamayacaklarını bilirler ancak hep daha fazlasını verme kaygıları vardır. Buna ek olarak, pek çok öğretmen, tanıdığı ve önemli ilişkiler kurduğu öğrencilerini özleyeceklerine üzülürler. Onların daha güzel şeylerle yaşamlarına devam etmelerini umarlar.

Okulun bu zamanlarında, öğrencilerinizin ne öğrendiklerini, ne hissettiklerini gözleme fırsatına erişmeniz ve keyifli zaman geçirmeniz için 4 önerimiz olacak.

1. Mülakatlar

Mülakatlar, dönemi güzel bitirmek için çok iyi bir yoldur. Sınıfınızı küçük gruplara bölün. Her grubtan, geride bıraktığınız yıl hakkında sormak istedikleri soruları düşünmelerini isteyin. Hiçbir kısıtlama olmadığını ifade edin ve istediğiniz soruyu cevaplama ya da cevaplamama hakkınız olduğunu belirtin. Daha sonra siz, gruptaki her öğrenciye geçmiş yıl hakkında soru sorun. Yine sınır koymayın. Onlara da cevaplamama hakkı verin. Sonra diğer gruba geçin.

Öğrencilerden gelen örnek sorular:

-Neden bize bu kadar çok ödev verdiniz?

-Neden telefonlarımızı sınıfa getirmemize izin vermediniz?

Öğretmenlerin sorduğu örnek sorular:

-En çok sevdiğiniz faaliyet ne oldu?

-Sınavlarım çok mu zordu?

2. Drama ve Canlandırma

Küçük grupları kullanarak, öğrencilerinizden, sizin sınıftaki halinizi canlandırmasını isteyin. Komik ama son derece sizi yansıtan canlandırmalara hazırlıklı olun. Daha sonra siz sahneye çıkın ve herhangi bir öğrencinizin sınıftaki davranışını canlandırın. Bunu mizah için yapın, iğnelemekten kaçının.

Öğrencilerin yaptığı örnek canlandırmalar:

-Ders anlatan öğretmen

-Sınıfı susturmaya çalışan öğretmen

Öğretmenin yaptığı örnek canlandırmalar:

-Anlamsız sorular soran öğrenciler

-Karmaşık bir kavramı açıklayan öğrenci

3. Hediyeler

Sınıfınızdaki tüm öğrencilerin listesini yapın. (Eğer 200’den fazla öğrenciniz varsa, bu aktivitenin ilk bölümünü yapamayabilirsiniz.) Her bir öğrencinize vermek istediğiniz bir hediye seçin. Bunlar hayali hediyeler olsunlar. Hiç sınır koymayın. Hediye seçiminizde mizah ve sıcaklık en temel iki kriteriniz olsun. Siz öğrencinize hediyenizi verdikten sonra her öğrencinizden başka bir arkadaşına vermek isteyeceği bir hediye düşünmesini isteyin. Ardından arkadaşlarıyla paylaşmalarını isteyin. Hiçbir hediyenin aşağılayıcı ya da yaralayıcı olmadığından emin olun.

Öğretmenden örnek hediyeler:

– Claire, sana üniversite bursu vermek istiyorum.

– Francis, sana bisikletindeki emniyet tekerleklerini çıkarma yeteneği vermek istiyorum.

Öğrencilerden örnek hediyeler:

– Zooey, sana üzerine su döktüğüm kitabının yerine yenisini vermek istiyorum.

– Linda, umarım istediğin Disney World seyahatini gerçekleştirirsin.

4. Çizimler:

Sınıfı küçük gruplara bölün ve her gruba boya kalemleri ve büyük resim kâğıtları verin. Her gruptan, sınıfınızın tüm önemli öğelerini içeren soyut bir resim çizmesini isteyin. Kelimeleri kullanmalarına izin vermeyin. İsterseniz siz de bir tane çizebilirsiniz. Hepsi bittikten sonra tüm resimleri duvara asın ve resim galerisi oluşturun. Ardından her bir gruptan yaptıkları resmi açıklamalarını isteyin.

Öğretmen ve öğrencilerden çıkan örnek çizimler:

-Bir kalp

-El sıkışma

-Bir ders kitabı

-Öğrencisine sarılan bir öğretmen

-Bir grup öğrenci

-Bir kalem

 

Harika bir yaz geçirmeniz dileğiyle!

 

Çeviri: Özlem ÖZTÜRK

 

  • 3 7
  • 23 Mayıs 2018 16:56 9.106
  • Aktif Haberler
  • cmustafaengin
    24 Mayıs 2018 11:18
    2 2
    Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde :D Biraz zor :D
  • smyi
    23 Mayıs 2018 20:52
    7 2
    Claire ve Francis isimlerini görünceye kadar "ne diyor bu?" diye düşünmüştüm. Pek bizim ülkeye uygun etkinlikler degil.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK