Ölüm Oyunu!

 Altınordu ilçesinde 'Mavi Balina' oyununun etkisine girdiği iddia edilen İbrahim Can Duman, kendini asarak canına kıydı.
 

Dünya üzerinde neredeyse 200 kişinin intiharına sebep olan Mavi Balina, Ordu’da da bir çocuğun ölümüne neden oldu. Altınordu ilçesinde 17 yaşındaki lise öğrencisi İbrahim Can Duman, 'Mavi Balina' oyunundaki bir talimatı yerine getirmek için kendini doğalgaz borusuna asarak canına kıydığı ileri sürüldü. Alınan bilgilere göre;  Şahincili Mahallesi’nde meydana gelen olayda, İbrahim Can Duman’ın Ordu Devlet Hastanesinde çalışan annesi iş dönüşü eve geldiğinde oğlunun cansız bedeni ile karşılaştı. Olay yerine gelen cumhuriyet savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından 17 yaşındaki gencin cansız bedeni otopsi için Ordu Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Duman Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mavi Balina oyunu nasıl öldürüyor?

Oyunun resmi bir internet adresi ve yasal satışı yok. Rus chat sayfalarında oyuna girmek isteyen kişilere yönetici tarafından adres gönderiliyor. Bu internet adresine giren kişilerin bilgisayarlarına virüs sokularak tüm kişisel bilgilerine ulaşılıyor ve bundan sonra da şantaj yoluyla 'oyuncu'dan verilen tüm talimatların yerine getirilmesi isteniyor. Mavi Balina oyunu 50 gün boyunca giderek korkunç hale gelen 50 görevden oluşuyor. Kendini sakatlayabilecek görevlerden korku filmlerini izlemeye kadar sıra dışı şeyler yer alıyor. Görevleri yerine getirip oyunu bitiremeyen kullanıcılara ‘Öl, nasıl olsa yeniden doğacaksın’ telkini yapılıyor. 

ORDU OLAY

  • 4 0
  • 10 Kasım 2017 20:45 1.449
  • Aktif Haberler
  • nadir.009
    10 Kasım 2017 23:30
    0 0
    1sınıfların kitap kapağında mavi balina resmi var .enteresan...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK