Oyuncak Silahı Bırakan Çocuklar Kitaplarına Kavuştu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak amacıyla başlatılan 'Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al' kampanyası bu yıl 5'inci kez yapıldı. Etkinlik kapsamında ilçedeki 3 bin çocuğa kitap dağıtımı yapıldı.

Arkadaşım Kitap Derneği (ARKİD) tarafından gerçekleştirilen 'Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al' kampanyasının 5’incisi yoğun katılım ile gerçekleşti. Etkinlik kapsamında, tamamı çocuklardan oluşan bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Salı Pazarı mevkiinden başlayan yürüyüş Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde (FBKM) son buldu. Burada yapılan etkinlikte, Fethiye’deki ilkokul öğrencileri oyuncak silahlarını getirip kitaplarını aldı. Kitap şenliğine dönüşen etkinlikte FBKM sanatçılarından Mustafa Selçukoğlu çocuklara bir konser verdi. Mustafa Selçukoğlu’nun şarkılarıyla coşan çocuklar, daha sonra sıraya girip oyuncak silahlarını teslim edip kitaplarını aldılar. Etkinlik kapsamında 3 bin çocuğa kitap dağıtımı yapıldı.

'Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al' projesini başlatan Sıddık Sönmez, kitap dağıtımı sırasında çocuklara kitabın önemi hakkında bilgi verdi. İnsan hayatında kitabın ne kadar çok önemli olduğunu söyleyen Sönmez, en büyük amacın okullardaki pet şişeleri bir merkezde toplayıp kitaba dönüştürmek olduğunu açıkladı. Sönmez, bu amaç için bisikleti ile Fethiye’den Ankara’ya giderek, çalışmasını Başbakanlık yetkililerine sunmuştu.
  • 1 0
  • 22 Nisan 2014 13:26 400
  • CİHAN
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK