Özrü İl İçinde Devam Edenlere De İlçe Emri Verilmelidir.

Türk Eğitim-Sen genel merkezi tarafından yapılan açıklama:

Öğretmenlerin 2014 Yaz Dönemi İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları açıklanmıştır. Açıklanan sonuçlara göre iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunup da tercihlerine yerleşemeyenler ilçe emrine atanmışlardır. Bu durum özrü bulunan öğretmenlerimiz için oldukça sevindirici olduğu kadar yerinde bir uygulamadır. Ancak; bu uygulamada yine bir takım eksiklikler bulunmaktadır.

İl içi özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunan kişilere bu hak verilmemiştir. Bu nedenle bir çok kişinin il içi özür durumuna bağlı atanma talepleri karşılanmamıştır.

Yine ; Öğretmenlerin 2014 Yaz Dönemi İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunacak olanların tercihlerine yerleşemedikleri takdirde özürlerinin bulunduğu ilçe emrine atanacaklarına ilişkin herhangi bir açıklama yer almadığından, bir çok kişi özürlerinin bulunduğu yerden uzak olan ilçeleri tercih etmek zorunda kalmışlardır.

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa, mağduriyetlerin giderilmesi için, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunup da ataması gerçekleşmeyen kişilere ve iller arası özür durumuna bağlı yer değişikliği yapan kişilere özürlerinin bulunduğu yerin ilçe emrine atamalarının yapılması hususunda yazılı başvuruda bulunduk.



İlgili yazı için tıklayınız.

  • 7 0
  • 30 Ağustos 2014 16:54 1.585
  • Eğitimhane
  • Aktif Haberler
  • mevra
    31 Ağustos 2014 15:07
    0 0
    Duygularima tercuman olunmus tesekkurler...
  • fatih1310
    31 Ağustos 2014 14:06
    0 0
    arkadaşlar 8 tane il mem ce boş gösterilen okul yazdım. ilk 4 üne atanan olmamasına rağmen 5. tercihime atandım. bunun sebebi nedir bilen var mı?(muhtemel boşalacak değil di boş gösterilmişti)
  • öğretmen0366
    30 Ağustos 2014 18:44
    1 0
    İlgi için teşekkürler egitimhane bi de kırmızı başlık atsaniz harika olur MEB yusuf tekin sessiz kalmayı tercih ediyor bakanlık yetkililerinin buraları okudugunun iyi biliyorum başlık kırmızı olarak bi kaç gun kalsa harika olur
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK