Pendik İlçe Mem: Mezuniyette Kep Ve Cüppe Yasak

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü böyle istedi: Kep ve cüppe yasak!

Pendik’te okullarda yıl sonu mezuniyet törenlerinde kep ve cüppe giyilmesi yasaklandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından getirilen yasağın gerekçesi, “Değerler çatışması”nı önlemek...


ÇİSİL HAZAL TENİM

İstanbul Pendik’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm özel ve devlet okullarına gönderilen yazı ile mezuniyet törenlerinde kep ve cüppe giyilmesi yasaklandı. Kep ve cüppenin yasaklanmasına ilişkin gerekçe ise “Öğrencilerin değer karmaşası ya da çatışması yaşamalarına fırsat vermemek.” Söz konusu yasak yazısı, ilçede bulunan bütün özel ve resmi okullara gönderildi.

TÜM OKULLARA GÖNDERİLDİ

2014-2015 yılı eğitim-öğretim döneminin sona ermesine az bir süre kala, Pendik’te öğrencilerin dört gözle bekledikleri mezuniyet törenlerinde kep ve cüppeye yasak getirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Otluoğlu tarafından 16 Mart’ta tüm özel ve devlet okullarına gönderilen resmi yazıyla yasak duyurulurken, yasağın gereğinin ivedilikle yapılması istendi.

EVLERE ŞENLİK GEREKÇE

Müdür Otluoğlu imzasıyla okullara gönderilen yazıda kep ve cüppe giyilmesinin yasaklanması şu ifadelerle açıklanıyor: “Okullarımız, çocukların ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine fırsat sağlayan, zihinsel gelişmelerinin yanında yüksek ahlak ve karakter sahibi, milli ve insani değerleri benimsemiş bireyler yetiştirilmesi gereken mekânlar olmak durumundadır. Bu sebeple, öğrencilerimizin okul içi ve okul dışı sosyal ve kültürel faaliyetlerinin, eğitimin genel amaç ve temel ilkelerine uygun gerçekleştirilmesi, öğrencilerimizin bu tür faaliyetlerde yapılan uygulamalarla değer karmaşası ya da çatışması yaşamalarına fırsat verilmemesi gerekmektedir.”

SIKINTIYA GİRMESİN!


Yazıda yapılacak mezuniyet törenlerinin okul idarelerinin alacağı tedbir çerçevesinde yapılması istendi. Yazıda şu ifadelere yer verildi: “Bu nedenle okullarımız tarafından yapılacak olan yıl sonu gösterisi veya mezuniyet törenigecesi faaliyetlerin okul idaresi ve aile birliklerinin işbirliği ile okul idarelerince gerekli tedbirleri alması suretiyle yapılması, programın hazırlanmasında gerek kıyafet gerekse diğer harcamalar bakımından velileri ekonomik yönden sıkıntıya sokacak uygulamalardan kaçınılması, kep ve cüppe giyilmemesi gerekmektedir.”

AYDOĞAN: LAİK EĞİTİMDEN UZAKLAŞTIRMA HAMLESİ

Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada 4+4+4 eğitim sisteminin Batı karşıtlığını teşvik ettiğini ve gerici, yoz uygulamaları arttırdığını belirtti. Aydoğan, bu yasakların eğitimi ve öğretimi, çağdaş ve laik eğitimin sembolik değerlerinden uzaklaştırmak amacıyla getirildiğine vurgu yaptı.ücretiyle alamıyor.”

BİRGÜN
  • 2 1
  • 28 Mart 2015 16:19 2.793
  • Aktif Haberler
  • firuza
    30 Mart 2015 17:47
    3 0
    Bu ne biçim insanlar olduk ya: Hayatınızda kaç defa mezun oluyorsunuz da 25 TL lik harcamayı yük olarak görüyorsunuz. Keşke geriye dönsem de üniversite mezuniyetimi bir daha yaşasam: Parayla ölçülmez... 25 TL değil 250 TL bile veririm.
  • sanalizasyon
    30 Mart 2015 16:38
    4 0
    bu konuyu az önce öğretmenler odasındada konuştuk
    bi çok kişi bana karşı çıktı ama düşüncem aynı
    nasıl ki zorla bunu yaptırmalarına karşıysam
    zorla yaptırmamalarına da karşıyım
    bize zorla giydirdiler diyenler şimdi aynı baskıyı kendileri kurup zorla yasaklıyorlar
    derler ya su yükselince balık karıncayı
    su çekilince karınca balığı yermiş
    mühür kimdeyse söz sırası onun...
  • tatar02
    30 Mart 2015 13:34
    0 7
    önce bir yazının tamamını görmek gerek bence. gazete ne kadarını yazmış. bu ülke ne gazete haberleri gördü yarım yamalak. zorlama yasak olmalı bu törenlerde. isteyen katılsın diyeceğim ama bu da bir türlü olmuyor. kep ve cübbenin normal fiyatı 25-35 tl arası. ama okulun kiraladığı kep ve cübbe kirası 30-40 lira. bu da tepki çekiyor haliyle
  • ümit üstel
    30 Mart 2015 11:45
    0 8
    fakulteden mezun olurken biz de giydik. daha doğrusu zorla giydirdiler... 1 saatlik tören için giydiğimiz kep ve cüppe için bi de kira ödedik... bi avuç para, içim gitmişti o kadar paraya... bu uygulama ana sınıfına kadar indi. bi daha işe yaramayacak 1 metre kumaşa dünyanın parasını istiyorlar... e peki okuldan mezun olupta alamayan çoluk çocuk ne olacak... bunu düşünen yok...
  • RhEmek
    29 Mart 2015 16:59
    9 1
    Kep takan öğrencilerin hristiyanlaşacağını iddia edenler her sakallıya ışid'li muamelesi yapılıp insan yerine konmamasına da itiraz etmezler umarım.
    Milli ve manevi ahlak başlığına selefileşmeyi,Araplaşmayı sıkıştırarak kim neyin doğrusunu öğretiyor acaba? Devletin yıllardır uğruna tedbir aldığı şu milli ve manevi ahlak nasıl bir kurallar bütünü ki içinde sadece dindarlık,muhafazakarlık var?! Sanki batıda herşey hristiyanlık adına yapılıyor da en basitinden bir kep fırlatmanın bile dinsel bir yönü olduğu düşünülüyor.
  • kuluncak
    29 Mart 2015 11:08
    11 0
    Fahri doktora unvanı alırken cumhurbaşkanı da giydi.
    http://www.bulten.gen.tr/haber-14905-cumhurbaskani_erdogan%E2%80%99a_fahri_doktora.html
  • unodeca
    29 Mart 2015 00:02
    15 0
    1922 yılının 17 Ekiminde toplantı yaptı.Ankara,devlet merkezi olduğuna göre, oradaki öğretmenler birliğinin de genel merkez olmasına karar verildi.
    Kadın inkılabı henüz yapılmamıştı ve kadınların toplantıya geldikleri pek az görülüyordu.
    O gün toplantıya kadın öğretmenlerden yalnız üç kişi gelmiş ve ön sıraya oturmuşlardı. Erkekler ile kadınlar arasındaki sıralardan bir kaçı boş bırakılmıştı.
    Ertesi gün meclisteki sarıklı milletvekilleri köpürdüler:
    - Bu hareket dinsizlik, ahlaksızlık, küstahlıktır,diyerek Atatürk'e şikayet ettiler.
    Atatürk onları dikkatle dinledi. Sonra Fena halde öfkelenmiş göründü.Yanındakilere sordu:
    -Öğretmenler Birliği Başkanı kimdir?
    -Mazhar Mühit.
    -Çağırın onu!
    Hocalar çok memnun görünüyorlardı . Birkaç dakika sonra, Mazhar Müfit gelince, Atatürk ona çıkıştı:
    -Siz öğretmenler toplantısında ne yapmışsınız? Ne ayıp şey?
    Atatürk gayet ileri görüşlü adam olduğu, hocaların şikayetlerini de öğrendiği için.Mazhar Müfit şaşırdı;bir şeyler söylemek istedi:
    -Efendim yemin ederim ki!..
    Sözlerini bitirmeye meydan kalmadan, Atatürk gürledi:
    -Bırak,bırak.Hepsini biliyorum... Toplantıya kadın öğretmenleri de çağırmışsınız!
    Hocalar uygarlığa karşı zafer kazandıklarını sanıyorlardı.Gurur içinde göğüslerini şişirip etrafa bakıyorlardı.Diğerleri Atatürk'ün böyle konuşacaklarına ihtimal vermediklerinden, hayretle dona kalmışlardı.
    Atatürk devam etti:
    -Fakat onları niçin ayrı sıralara oturtunuz? Siz kendinize mi güvenmiyosunuz, yoksa kadınların faziletine mi? Bir daha böyle ayrılık görmeyeyim, anlaşıldı mı?
    Hocaların başlarından aşağı buzlu sular dökülmüştü. Süklüm püklüm çıkıp gittiler.
  • alpi61
    28 Mart 2015 23:42
    15 1
    ileri uygarlık seviyesine geçmek için çok önemli bir adımı daha atmış bulunuyoruz Allah'ım yarabbim ya..
  • mstftsn
    28 Mart 2015 22:24
    4 20
    Kep atmadan ve cübbe giymeden de mezun olunur. Bırakalım artık şu Hristiyan özentiliğini...
  • firuza
    28 Mart 2015 22:11
    11 2
    O yasak, bu yasak: " İleri demokrasi vitesinde giden Yeni Türkiye(!) "
  • şifa nur nur
    28 Mart 2015 21:36
    6 0
    neden ya ben 6 ya gidiyom 1. sınıf kep atıyo ben atamıyom hep şansım ha üffff
  • mosit
    28 Mart 2015 20:33
    5 25
    Kep zaten islam medeniyetine ait bir gelenek değildir.

    Abdullah b. Ömer'den (r.a.)rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
    "Kim kendini bir kavme benzetirse, o da onlardandır."
  • unodeca
    28 Mart 2015 18:42
    21 2
    Kep atarlarsa ne yapacaklar. Kepler çevre kirliliği mi yapıyor? Havayı kirlettiler diye ceza mı kesecekler ?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK