Rotasyon Maddesi Atama Yönetmeliği Taslağında



Geldi,gelecek,geliyor denilen rotasyon bugün yayımlanan atama ve yer değiştirme yönetmeliği taslağında yer aldı.

Taslakta yer alan maddeye göre;

a) Aynı eğitim kurumunda en fazla toplam 8 yıl görev alanlar rotasyona tabi tutulacak.
b) Rotasyon il içi ile sınırlı olacak.İl dışından bahsedilmiyor.
c) 8 yılını dolduran öğretmenler 8 yılı doldurdukları ders yılı sonunda en fazla 2 ay içinde tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre atanacak.
ç) Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına resen yapılacak.
d) 8 yıllık süreye yıllık izin, hastalık izni, aylıksız izin, vekâlet, geçici görev ve benzeri nedenlerle fiilen yapılmayan öğretmenlik görevleri de dâhil edilecek.
e) Birleştirilmiş sınıf öğretmenleri hariç olmak üzere müstakil sınıf okutan sınıf öğretmenleri ara sınıfta görev yaparken 8 yıllık süreyi doldurması halinde aynı öğrencilerle devam etmeleri şartıyla okuttukları sınıfı 4. sınıftan mezun edene kadar rotasyona tabi tutulmayacak.

İşte ilgili madde :

Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi
MADDE 35- (1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam sekiz yıl görev yapabilir. Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıl görev yapan öğretmenlerin atamaları, yapılacak duyuru üzerine bu sürenin dolduğu tarihin içinde bulunduğu ders yılının sona erdiği tarihten itibaren en fazla iki ay içinde aynı ilde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına resen yapılır.
(2) Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıllık görev süresini ders yılının dışında tamamlayan öğretmenlerin atamaları, sekiz yıllık görev süresini doldurdukları tarihi takip eden ders yılının sona erdiği tarih itibarıyla yapılır.
(3) Kadrolarının bulunduğu il içindeki eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro açığı bulunmayan öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, aynı kapsamdaki bir sonraki atama dönemine kadar ertelenir.
(4) Sekiz yıllık görev süresinin hesabına; aynı eğitim kurumunda ikinci görev kapsamında yönetici olarak geçen görev süreleri hariç olmak üzere, yıllık izin, hastalık izni, aylıksız izin, vekâlet, geçici görev ve benzeri nedenlerle fiilen yapılmayan öğretmenlik görevleri de dâhil edilir.
(5) Adı değişen, dönüşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında geçen sürelerin tamamı sekiz yıllık görev süresinin hesabında dikkate alınır.
(6) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan eğitim kurumlarında görev yapanlar hariç olmak üzere, alanı sınıf öğretmeni olan öğretmenlerden ara sınıflarda görev yapmakta iken aynı eğitim kurumunda sekiz yıllık görev süresini dolduranların başka eğitim kurumuna atamaları, aynı öğrencilerle devam etmeleri şartıyla 4’üncü sınıfı okuttukları ders yılının sona erdiği tarih itibarıyla yapılır.
(7) Bu maddeye göre yapılacak atamalarda, öğretmenlere en fazla 25 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilir.
(8 Duyuruda; alanlar itibarıyla boş öğretmen kadroları, bu madde kapsamında ataması yapılacaklardan boşalacak muhtemel öğretmen kadroları, başvurunun yapılma şekli, başvuru yeri ve süresi ile diğer hususlara yer verilir.
  • 5 0
  • 20 Ekim 2014 17:59 13.019
  • MEB
  • Aktif Haberler
  • ozan/serkan
    21 Nisan 2015 16:36
    0 0
    Bulunduğu okulda kırk yıl çalışmanın kime ne zararı var anlamadım. Kırk yıl çalışan gidecek yerine gelen öğretmen farklı bir müfredat mı uygulayacak?
  • ozan/serkan
    21 Nisan 2015 16:28
    0 0
    Yorumları okuduktan sonra şunu düşündüm. öğretmenler meğer meslektaşlarına ne kadar da kızgınmış. Bu ne düşmanlık anlamadım.
  • aysel.ö
    29 Kasım 2014 15:35
    0 0
    arkadaşlar ben seneye rotasyona tabi oluyorum. ama il dışına tayin istemeyi düşünüyorum.acaba rotasyona tabi olduğum için il dışına tayin isteyemiyormuyum.çünkü rotasyında il içi diyorlar. bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi?
  • nihalcoban
    22 Ekim 2014 13:57
    2 0
    Bence Bir Sakıncası Yok.ne Merkezi Okulda Yıllarda Çalıştım Ne De Bu İlçede Gidecek Daha Kötü Yer Var.ne De Puan Üstünlüğüne Göre Gitme Şansım.merkezi Okullara Çöreklenip Yıllardır Duran Ve Emekli Olmayanlara Önce Uygulansın Bence.
  • erkut2222
    21 Ekim 2014 23:45
    0 1
    Ooooo! Kolay gelsin. Bu ne yaaa! Kimse bilmiyor ne yapacağını, bilenlere de fırsat verilmiyor. Umarım, köylerde üretken olanlar şehirde yatanların yerine gelirler.
  • firuza
    21 Ekim 2014 21:34
    4 1
    Bu yıl 8.yılım aynı okulda ve 4.sınıfım. Göndersinler de eğitim kalitesi yükselsin. Çünkü eğitimin önünde engelmişiz. 2015-2016 yıllarında matematik olimpiyatlarında, bilim yarışmalarında bakın nasıl birinci olacağız.
    Eğitimci miyiz, bakanlığın gözünde düşman mahluklar mıyız anlamadım, anlayan anlatsın.
    Sitemim rotasyona uğrayıp A okulundan, B-C okuluna gitmek değil; sitemim rotasyonla eğitime yeni bir enerji geleceği gibi çocuksu savunmalarla öğretmeni günah keçisi yerine konması. İyi akşamlar arkadaşlar.
  • nibubai
    21 Ekim 2014 18:34
    3 1
    öyle 8 yılı falan beklemeden sürekli yer değiştirmeyi planlıyordum. bana dokunmaz. zamanında 10 sene bir yerde çakılı kalmıştım; istediğim halde atamamı yapmamışlardı. şimdi ise hiç bir kuruma bağlılık hissetmez oldum sayelerinde. tabi bende artık mesleğe yeni başlayan "eski öğretmen" değilim artık. ellerinden geleni artlarına komasınlar...
  • mohikan2
    21 Ekim 2014 16:55
    0 0
    meb kendi sitesinde taslağı yayınlamış.öğretmenler taslak ile ilgili değerlendirme yapıp düşüncelerini yazabiliyor.bence hepimiz burada yazdığımız düşüncelerimizi orada da belirtelim.
  • mohikan2
    21 Ekim 2014 16:52
    1 0
    rotasyon yine sınıf öğretmenlerine zarar verecek.doğudan zor koşullardan merkezlere geldik.şimdi düzenimizi kurduk iyi bir okulda çalışıyoruz derken yine sürükleneceğiz.bence rotasyon , öncelikle hiç doğuda çalışmayanlar,en merkezi okullarda neredeyse emekli olacaklar için uygulanmalı.sadece aynı okulda sekiz yılını dolduranlar şartı yeterli değil....
  • göbekligeneral
    21 Ekim 2014 15:14
    2 6
    biliyorsunuz ben rotasyonun yılmaz savunucularından biriyim halâ da öyle ama bu şekliyle değil.benim önerim madem 6 tane hizmet alanı var öğretmen hepsinde çalışmalı şeklindeydi hep o şekilde yorumlar yazmıştım.Yoksa 10 puanlık okuldan arka caddedeki yine 10 puanlık okula gitmek rotasyon değildir.Yine burada küçük balıklar ezilir.1.hizmet alanında 8 yıl çalışan artık 1.hizmet alanında çalışmamalı.
  • majezik
    21 Ekim 2014 13:43
    3 3
    Meb aklinca birseyler yapmaya calismis ama yine yarim akilla yapmis merkezde cakili kalan ogretmenleri yerinden kipirdatmaksa amac bolgelere gore rotasyon yapacaksin yoksa merkezdeki ogretmen o yuksek puanlarla hemen yani basindaki okulu yazar, yanlis mi.
  • batuhan03
    21 Ekim 2014 11:01
    11 1
    Rotasyon istemiyorum. En güzel yıllarımız köylerde zor koşullarda mücadele ile geçti. Kolay olmadı merkeze gelmek merkezde bir okulda çalışmak.Rotasyon çözüm değil sadece öğretmenin daha fazla sıkıntıya girmesi daha fazla yıpranmasıdır. Emeklilik koşulları iyileştirilsin merkezde bir çok okulda boş kadro olacaktır.Rotasyon getirmek sorunu çözmez .
  • mbudak44
    21 Ekim 2014 08:23
    6 0
    Bazı iller için belki faydalı olur ama benim çalıştığım ilde benim gibi ilçede çalışanların mağdur olacağını düşünüyorum. Kriter hizmet puanı olduğu için merkezde çalışan öğretmenlerin hizmet puanlarının 500-600 civarında olduğu düşünülürse birbirleriyle yer değiştireceğini bu durumda ilçede çalışanların daha kötü yerlere gidebileceğini düşünüyorum.
    Bu sorunu rotasyonla çözmek çözümü ertelemek demektir. Çünkü bakanlık ilde çalışan öğretmenle ilçede çalışanı, ilçede çalışan ile de köyde çalışanı maaş olarak bir tutarsa kimse gittiği yerde mutlu olmayacaktır. Bir diğer konuda öğretmenin ataması, yer değiştirmesi gibi konular gündeme atılıyor ve hemen değişikliğe gidiliyor ama maddi olanaklar hemen sümen altı ediliyor. Hatırlarsanız çok değil bir kaç hafta önce köyde çalışan öğretmenlere ekstradan ücret verilebileceği söylenmişti ama ses yok.
  • ardic61
    21 Ekim 2014 07:57
    0 0
    aynı öğrencilerle devam etmek şartıyla diyor
  • 33ibo37
    21 Ekim 2014 07:25
    2 0
    Ben bu yılın sonunda 8 yılimi tamamlıyorum .4.sınıf okutacaktım fakat bu yıl 1.sınıf verdiler mecburiyetten. .eee ben 4 yıl sonra mı rotasyon uğrayacagım.okulundan gitmek istemeyen 1.2.3tekrar 1.2.3 okulunda devam eder.yanlış mı
  • eruhan81
    20 Ekim 2014 23:24
    1 1
    firuza öğretmenim köyde çalışan 8 yılını dolduran olduğu gibi aynı anda merkezde çalışan 8 yılını dolduran olduğunda muhtemel boş kadro olarak açılacaktır diye düşünüyorum
  • slok
    20 Ekim 2014 23:12
    3 1
    Hayırlı olsun; ama pek hayra benzemiyor. Eğitim zaten dibe vurmuş çırpındıkça batıyor.
  • m_aras
    20 Ekim 2014 22:49
    3 1
    firuza öğretmenim
    sen kalmayacak olabilirsin ama hayatında ikinci bir okul görmemiş bulunduğu okulda yerleşik hayata geçen öğretmenler var. Okul rahat niye gitsin? Yani bilimsel bir yanı var mıdır bilinmez yer değiştirmenin ancak istediği güzel okula hiç gidemeyen öğretmenler de var çakılı duran öğretmenler nedeniyle.
  • seyfi ünaldı
    20 Ekim 2014 21:04
    2 0
    Vatana millete hayırlı olsun.
  • M.talat
    20 Ekim 2014 20:44
    1 0
    ben 12. yılımı çalışıyorum ancak e bendinde müstakil sınıflarda okuttuğu sınıfı 4. sınıftada okutma şartı gibi birşey belirtiliyor.
    B u demek oluyor ki 4. sınıf sonunda rotasyona tabi tutulacak
  • firuza
    20 Ekim 2014 20:31
    4 0
    Madde 35 /1 "...ilde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda..." ne demek? Rotasyon yapıyorsun ama boş yer varsa gidersin diyor. Zaten boş yer olsa aynı okulda niye 8 yıl kalayım? Anlayan bu maddeyi yorumlasın lütfen.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK