Rukiye Koç Ortaokulu (ANTALYA KEMER)

Rukiye Koç Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> ANTALYA -> KEMER
Kurum Kodu703899
Hizmet Puanı11
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı2
Zorunlu Ç. Süresi?
Öğretmen Sayısı22
Öğrenci Sayısı295
Telefon0 242 824 78 80
Web Sitesihttp://rukiyekocokulu.meb.k12.tr/
Merkez Mah. Ağva Cad. 7.Sokak No 1 Çamyuva Kemer/ANTALYA
Güncelleme Tarihi01 Haziran 2016
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (21 Mart 2016)

Spor alanları olarak bahçesinde bir adet basketbol sahası, bir adet voleybol sahası ve ilaveten iki basketbol potası ile iki adet futbol kalesinin bulunduğu bir sportif altyapıya sahip olan okulumuzun hemen yan tarafında bulunan spor tesisleri de kattığı imkânlarla öğrencilerimize ileriye dönük yaşam alanları sunuyor.



Gönderen: braveraven (30 Haziran 2011)

Rukiye Koç İlköğretim Okulu Web Sitesine Hoş Geldiniz..
Okulumuz, hayırsever bir Çamyuvalı olan Rukiye Koç Hanımefendinin bağışladığı arsa üzerine başlayan inşaatın, daha sonra çevre sakinleri ve devlet işbirliğiyle tamamlanmasının ardından 1997 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

.
Hâlihazırda, 1964 yılından bu yana yöre halkının eğitiminde söz sahibi olan Çamyuva İlkokulu’nun (sonradan Silkar) sekiz yıllık temel eğitim kanunu uyarınca, altyapı imkânlarının yetersiz kalmasından dolayı beldede yeni bir okulun yapımına başlanması gerekliliği ortaya çıkmıştır. İçinde ikinci kademe (eskiden ortaokul) öğrencilerinin de eğitim görebileceği ve beş yıllık eğitimini tamamlamış öğrencilerin en yakın eğitim olanağı olarak ilçeye sürüklenmelerini önlemek amacıyla, Rukiye Koç İlköğretim Okulu’nun varlığı Çamyuva’nın eğitim haritasını bir hayli genişletmiştir.

Açıldığı yıldan itibaren, yeni olmasının getirdiği eksikleri tamamlama uğraşına girişen okulumuz, kısa zamanda üzerindeki yükü hafifleterek eğitim konusundaki hassasiyetlerini belirlemiştir. İlk zamanlarda gerek yeterli eğitimci kadrosunun bulunmayışı gerekse altyapı ve teknik sıkıntıların yaşanması gibi sorunlar giderilerek; şimdilerde modern ve eğitim olanakları bakımından yeterli seviyeyi yakalamış bir görüntü sergiliyor.

Okul öncesi eğitiminden sekizinci sınıflara kadar her seviyeden öğrenciyi kabul eden okulumuz, öğrencilerini hayata hazırlama noktasında da özgün projeler sunuyor. Onları davranış etkinlikleri ve sosyal aktivitelere yönlendirerek çok yönlü gelişimlerinin kendilerine ve çevrelerine sağlayacağı katkıların bilinciyle hareket ediyor.

Yerel, bölgesel ve ulusal yarışmalarda kazandığı birbirinden değerli ödüller ve sahip olduğu haklı gururla, geleceğe adımlarını yere sağlam basan bireyler taşıyabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Yine sanatsal, sportif ve bilimsel etkinliklerde hatırı sayılır dereceleri bulunan okulumuzun bu tür faaliyetlerin ders başarısını olumlu yönde etkilediği bilinciyle teşvik ettiğini de belirtmekte yarar var.

Hâlihazırda birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar birinci kademeye yönelik beş sınıfı bulunan okulumuz, altıncı sınıftan sekizinci sınıfa kadar da ikişer şubeli ve her biri ayrı bir branşa ait olan sınıflarda (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Teknoloji ve Tasarım ile Müzik Sınıfları) eğitim vermektedir. Yine birer adet Bilgisayar ve Fen Laboratuarı ile Satranç Sınıfı bulunan okulumuzun, içinde her yaştan çocukların ilgisini çekebilecek ve araştırma ihtiyaçlarını giderebilecek kitap ve kaynak eserlerin yer aldığı bir de Kütüphanesi bulunmaktadır.

Öğrencilerin ilgilerinin etkinlik merkezli olarak geliştirilmesi amacıyla branşlarla işbirliği içerisinde yürütülen Kulüp faaliyetleri de okulumuzda geniş bir alanda devam ettirilmektedir. Bunlardan Gezi, Spor ve Satranç Kulübünün gerçekleştirdiği şehir içi ve şehriler arası geziler, düzenlediği spor müsabakaları ve katıldıkları satranç yarışmalarında aldıkları dereceler birer gurur tablosu olarak her yıl gözler önüne serilmektedir. Kültür ve Edebiyat Kulübünün bu sene içerisinde uygulamaya koyduğu Okul Gazetesi çıkarma girişimi de okul içerisindeki haber alma, iletişim gibi ihtiyaçları gidermesi; duyuru ve istekleri dile getirmesi bakımından somut bir çalışmanın adı olmuştur. Kızılay ve Sivil Savunma Kulübünün yaptığı afet ve ilk yardım tatbikatları, Demokrasi Kulübünün gerçekleştirdiği okul başkanlığı seçimleri, Fen Kulübünün ortaya koyduğu dergi çalışmaları vb., hepsi öğrencilerin bilgiyi işlemesine olanak sağlayan faaliyet gruplarını oluşturuyorlar.

Spor alanları olarak bahçesinde bir adet basketbol sahası, bir adet voleybol sahası ve ilaveten iki basketbol potası ile iki adet futbol kalesinin bulunduğu bir sportif altyapıya sahip olan okulumuzun hemen yan tarafında bulunan spor tesisleri de kattığı imkânlarla öğrencilerimize ileriye dönük yaşam alanları sunuyor.

Bu kadar geniş bir perspektif ve var olan dinamik anlayış, hepsi geleceğimiz olan öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almasına adanmıştır. Gelin, siz de bu büyük ailenin bir parçası olun!



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK