Sahte Öğretmene İlk Ceza Kesildi: 330 Bin Tl

Devlet 19 yıl boyunca sahte diplomayla öğretmenlik yapan Rukiye G.S.’den bu süre boyunca ödenen maaşları faiziyle geri alacak. İlk fatura 330 bin TL’lik tutarla 11 yıl görev yaptığı Trabzon’dan geldi.

Kendisini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olmuş gibi gösteren Rukiye G.S., istenen belgeyi Ankara’daki kardeşinden Trabzon’da görev yaptığı ilçedeki PTT şubesine faks çekmesini istedi. Belgenin ulaştığı Milli Eğitim Şube Müdürü, PTT şubesinden yaptığı araştırma üzerine belgenin önce Ankara’ya gönderildiğini sonra tekrar aynı şubeye faks çekildiğini tespit ederek sahtekârlığı ortaya çıkardı.

Habertürk gazetesinden Enis Yıldırım'ın haberine göre, Başbakanlık tarafından 2005’te yılın öğretmeni seçilerek ödüllendirilen, ancak daha sonra sahte öğretmen olduğu ortaya çıkan Rukiye G.S.’ye, 2005-2016 yılları arasından görev yaptığı sürede devletten 330 bin 578 TL maaş ödemesi yapıldığı tespit edildi. Trabzon’da Dernekpazarı Kaymakamlığı öğretmenin borcunu tespit ederek mahkemeye gönderirken, Erzurum Çat Kaymakamlığı da çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum ve Trabzon’da 19 yıl öğretmenlik yapan Rukiye G.S.’den Milli Eğitim Bakanlığı diplomasını isteyince yaptığı sahtecilik ortaya çıkmıştı. Kendisini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olmuş gibi gösteren Rukiye G.S., istenen belgeyi Ankara’daki kardeşinden Trabzon’da görev yaptığı ilçedeki PTT şubesine faks çekmesini istedi. Belgenin ulaştığı Milli Eğitim Şube Müdürü, PTT şubesinden yaptığı araştırma üzerine belgenin önce Ankara’ya gönderildiğini sonra tekrar aynı şubeye faks çekildiğini tespit ederek sahtekârlığı ortaya çıkardı.

  • 7 0
  • 09 Temmuz 2017 21:36 2.951
  • Aktif Haberler
  • göbekligeneral
    11 Temmuz 2017 23:54
    4 0
    Bugün haberlerde gördüm.çöp ayrıştırmada çalışan bir bayan bulduğu 12 bin dolara tenezzül etmemiş sahibine teslim etmiş ama sözkonusu vicdansız bayan da 80 milyonun hakkı olan parayı da hiç uykusu bozulmadan,hiç eli titremeden almış evine sokmuş eşine ve çocuklarına haram parayı yemiş,yedirmiş.o da bayan bu da bayan tek kelimeyle yazıklar olsun.80 milyonun hakkını nasıl ödeyeceksin tek tek?
  • ufme
    11 Temmuz 2017 00:44
    0 3
    İletişim fakültesi mezunundan öğretmen oluyor hemde çok iyi öğretmen olabiliyor.Bu durum farklı, bunun adı sahtecilik.
  • reeemat
    10 Temmuz 2017 22:01
    0 0
    Yıllarca kpss sınavına hazırlıklı girip! öğretmen olanlara kimse birşey demiyor.Hasır altı edildiler. Her okulda 1-2-3 adet varlar.
  • 58SERVET
    10 Temmuz 2017 01:13
    9 0
    Ben bu kişinin girdiği derslerde verdiği ve yaptığı sınavların sonucu ne olacak diye düşünüyorum.Kaç saatlik derslerden not verdi ve ortaöğretim başarı puanına etkisi ne oldu milyonlarca öğrenciyi etkliyen bot durum...Doğru olmak gerekir ve helal kazanarak ekmek sahibi olmak lazım işte haramın temeli olmuyor....Allah doğru yoldan ayırmasın....Sadece bu kişinin yaptığı değil torpil ve rüşvetle de bir yere gelenlere sözüm de şu olacak kardeşim başkasının hakkını gasp ederek yönetici oluyorsan ya da yer değiştiriyorsan ya da bir kuruma atanıyorsan bu er ya da geç çıkacak ve zararını göreceksin...Ahiret kısmı da rabbime kalmış....
  • göbekligeneral
    09 Temmuz 2017 23:40
    3 1
    değdi mi gerçekler elbet bir gün ortaya çıkacaktı.bir de iletişim mezunu nasıl öğretmen oluyor anlamış değilim.
  • Turkuaz_Mavi
    09 Temmuz 2017 22:26
    8 0
    Peki öbür dünyada ne ceza kesilecek?. .Deger miydi iki dunyanizida mahvetmeye?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK