Salihlili Öğrenci İlk 3'e Girdi

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Kurumu 7. sınıf öğrencisi Hüseyin Üstündağ, hazırladığı "Sessiz Dünyanın Sesi Ol - İşaret Dili Eğitimi" projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri" yarışmasının öğrenci kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Kurumu 7. sınıf öğrencisi Hüseyin Üstündağ, hazırladığı “Sessiz Dünyanın Sesi Ol - İşaret Dili Eğitimi”  projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri” yarışmasının öğrenci kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.
 
   Türkiye çapında onlarca öğrenci projesini geride bırakarak ilk üçe girmeyi başaran ve daha önce de Manisa’da düzenlenen 2017 Kodla(Ma)nisa İl festivalinde yazılım kategorisinde birinci olan proje, içerisindeki 114 kelime ve çeşitli oyunlar ile işaret dilini öğrenmek isteyenlere yardımcı oluyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenerek değerlendirmeye layık görülen ve 1 Kasım 2017 tarihinden itibaren bakanlığın internet sitesi üzerinden tüm öğrenci ve öğretmenlerin beğenisine sunulan 20 farklı proje arasında yapılan oylama sonucunda ilk üçe giren Salihlili öğrenci, ödülünü 17 Kasım Cuma günü Ankara Grand Hotel’de yapılan törenle aldı. Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi kapsamında düzenlenen ödül törenine Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Yeğitek Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, 81 ilden gelen 2000’den fazla idareci, öğretmen, öğrenci ve birçok akademisyen katıldı.
Ödül töreni sonrasında öğretmenleri ile birlikte Anıtkabri ve başkentin tarihi yerlerini ziyaret eden başarılı öğrenci, projeyi hazırlama aşamasında kendisine rehberlik eden BT Öğretmeni Taner Yörü'ye, hiçbir zaman kendisini yalnız bırakmayan Okul Müdürü Şahin Turanlı'ya ve oylamada kendisine destek veren tüm Salihli halkına teşekkür etti.
 
 
  • 4 0
  • 20 Kasım 2017 13:04 1.645
  • volkankaz
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK