Seçmeli Dersler Notla Değerlendirilecek



İlgi: 26/7/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğilim Bakanlığı

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği.

İlgi Yönetmeliğin yürürlüğe konulması ile birlikte yürürlükten kaldırılan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 35 inci ve 36. maddelerindeki hükümlerinden hareketle bazı veli ve öğretmenlerin, seçmeli derslerin puanla değerlendirilip değerlendirilmeyeceği konusunda tereddüte düştükleri ve bu sebeple Bakanlığımızdan açıklama istedikleri öğrenilmiştir.

Bilindiği üzere, ilgi Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde; "Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı 8 inci sınıfta üçü, diğer sınıflarda ikiyi geçemez. Sınavların süresi bir ders saatini aşamaz.", üçüncü fıkrasında "Öğrencilere, her dönemde seçmeli dersler dâhil bütün derslerden en fazla beş defa olmak üzere ders etkinliklerine katılım puanı verilir." hükümlerine yer verilmiştir.

Aynı maddenin dördüncü fıkrasında ise "Rehberlik ve sosyal etkinlikler puanla değerlendirilmez." denilmektedir.

Yukarıda sözü edilen 22 nci maddenin bir bütün olarak değerlendirilmesinden de anlaşılacağı üzere; ilkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında Rehberlik ve Sosyal Etkinlikler dışındaki tüm derslerden (seçmeli dersler dahil) öğrencilerin sınava tabi tutulması ve puanla değerlendirme yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Funda KOCABIYIK
Bakan a.
Genel Müdür
  • 1 0
  • 23 Eylül 2014 17:16 34.104
  • MEB
  • Aktif Haberler
  • kimyacin
    26 Aralık 2014 00:22
    0 0
    Ağırlıklı ortalamayı etkileyecek mi? Yıl sonu notuna katılacak mı?
  • sebocan
    23 Eylül 2014 23:59
    1 0
    22. maddenin bütün olarak değerlendirilsin ''öğrencilerin sınava tabi tutulması ve puanla değerlendirme yapılması gerekmektedir'' deniyor ama 3. fıkrada da ''Öğrencilere, her dönemde seçmeli dersler dâhil bütün derslerden en fazla beş defa olmak üzere ders etkinliklerine katılım puanı verilir.'' hükmü var. Koyma o zaman bu fıkrayı... Bir üst yazı, yönetmeliğin üstüne geçiyor ve hükmünü yok sayıyor. Acaip!
  • temel_61
    23 Eylül 2014 21:33
    0 0
    yazılı sınav yapılacağını ifade eden bir madde yok.sadece ders etkinliklerine katılım puanı verilecek deniliyor.acaba ders etkinli,klerine katılım puanı karneye işlenecek mi?en önemlisi dönem sonu ve yıl sonu not ortalamalarına dahil edilecek mi?örneğin bilim uygulamaları seçmeli dersine verilecek ders etkinliklerine katılım puanı karneye işlenmesi için yeterli mi?bence yeterli değil.spor ve fiziki etkinlikler veya sanat etkinlikleri seçmeli dersleri için yeterli olabilir.temel derslerin seçmeli dersleri için sadece etkinlik katılım puanı verilmesinin, karneye işlenmesine yeterli olup olmaması, önümüzdeki haftaların tartışma konusu olacaktır.birçok eğitimci,müdürler de dahil,bu konuda net bilgiye sahip değil.
  • abdil7
    23 Eylül 2014 17:23
    0 0
    haydaa
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK