Şehit Öğretmenler Anısına Fidan Dikildi

Orman Genel Müdürlüğü ile İLKSAN tarafından sandığın kuruluşunun 75. yıl dönümü münasebetiyle 168 şehit öğretmen anısına fidan dikildi.

Danıştay Başsavcısı Halil YILMAZ, Müsteşar Yardımcısı Muhterem KURT, Türk Eğitim- Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN, Türk Eğitim- Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Denetleme Kurulu Başkanı ve Üyeleri, İl ve İlçe Temsilcileri, Öğretmenler, Genel Müdürlük Çalışanları ve diğer konukların katılımı ile gerçekleşen “İLKSAN 75. Yıl Şehit Öğretmenler Hatıra Ormanı” fidan dikme töreniNde vatan ve görev aşkı uğruna şehadet mertebesine ulaşan 168 eğitim mensubu adına tek tek fidanları dikildi ve şehitlerimizin ismi yazan künyeleri asıldı.

Ankara-İstanbul Otoyolu'nun 16. kilometresindeki alanda düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, vatan için şehit olanları rahmetle andıklarını, gazilere uzun ömür dilediklerini söyledi. İnsan yetiştirmenin zor olduğunu anlatan Kurt, "Öğretmenliği kutsal yapan, icra edilen vazifedir. Öğretmen olmak zordur. Geçmişte birçok kardeşimizi bu uğurda şehit verdik. Bu vatan için feda ettikleri canın uğruna, onların anısına fidan dikeceğiz. İnşallah bu etkinlik hep devam eder." dedi.

 Törene, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt'un yanısıra, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, İLKSAN yöneticileri, üyeleri, öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

İLKSAN

  • 5 0
  • 06 Kasım 2017 14:57 1.033
  • Aktif Haberler
  • volkankaz
    06 Kasım 2017 15:35
    5 0
    Şehit öğretmenlerimizi bir kez daha saygı ile anıyorum. Mekanları cennet olsun.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK