Sorunlu Öğrenci Başka Okula Gönderilecek

Veli dilekçesiyle veya sağlık raporuyla ilkokula kaydı bir yıl ertelenen çocuklar, okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikle kaydedilecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokulunda eğitimine devam eden ancak olumsuz davranışlarda bulunan öğrencilerin, bu davranışlarını değiştirmesi için sözleşme imzalanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre velisinin yazılı talebi veya sağlık raporu doğrultusunda ilkokula kaydı bir yıl ertelenen çocuklar okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikle kaydedilecek

Öğrencilerin okula devam durumları ve olumsuz davranışlarda bulunan ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri için de sözlü ve yazılı 'uyarı', sözleşme imzalama gibi düzenlemeler yapıldı. Buna göre uyarma süreci şöyle işleyecek:

Sözlü uyarma: Öğretmenin öğrenciyle görüşme sürecini oluşturacak. Öğrenciden beklenen olumlu davranışın neler olabileceği anlatılacak. Olumsuz davranışlarının devamı halinde kendisine uygulanabilecek yaptırımlar konusunda uyarılacak.

Öğrenci ile sözleşme imzalama: Öğrencinin sözlü uyarılmasına rağmen olumsuz davranışlarını sürdürmesi halinde öğrenci ve öğretmen arasında bir görüşme yapılacak. Bu görüşme sonucunda öğrenci sergilediği olumsuz davranışlarını değiştirmeyi kabul edeceğine ilişkin Öğrenci Sözleşme Örneği EK-9'u imzalayacak.

Veli ile görüşme: Öğretmen, öğrencinin bu olumsuz davranışları sürdürmesi halinde veliyi okula davet edecek. Okul yöneticilerinden birinin ve varsa rehber öğretmenin de katılacağı görüşmede, öğrencinin olumsuz davranışları ve uygulanabilecek yaptırımları veliye bildirilecek. Velinin toplantıya gelmemesi durumunda tutanak tutulacak. Bu aşamalardan sonra öğrencinin olumsuz davranışlarını sürdürmesi durumunda; öğretmen, yazılı belgelerin bulunduğu dosyayı hazırlayacağı raporla birlikte görüşülmek üzere öğrenci davranışlarını değerlendirme kuruluna verecek.

Kınama: Öğrenciye, yaptırım gerektiren davranışta bulunduğu ve tekrarından kaçınması gerektiği okul yönetimince yazılı olarak bildirilecek.
Okul değiştirme: Öğrenci, bir başka okulda öğrenimini sürdürmek üzere bulunduğu okuldan naklen gönderilecek.


HABER

  • 2 0
  • 23 Ekim 2014 14:11 2.680
  • SABAH
  • Aktif Haberler
  • USAPER
    25 Ekim 2014 00:06
    0 0
    Benim çocuğum melek,kanatlarını kestiler diye burada diyen veli ile nasıl başa çıkılabilirki.Zor iş .
  • SEBETHA
    23 Ekim 2014 20:18
    2 1
    Çok yerinde bir karar olmuş.40-50 kişilik sınıflarda ders anlatmaya çalışıyoruz.Bunun üstüne birde problemli öğrenciler olunca çekilmez oluyor.Umarım uygulamaya geçer bir an önce.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK