Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Alan Değişikliği İptali İstiyor



NORM FAZLASI SINIF ÖĞRETMENLERİ- ALAN DEĞİŞİKLİĞİ'NİN İPTALİ:

2012 Şubat atamasında 17 bin öğretmenden 5 bin kadro Sınıf öğretmenlerine ayrılmıştır. Aynı yılın sonunda yeni sistemimiz 4+4+4 ile birlikte 30 bin sınıf öğretmeni norm fazlası durumuna düşmüş ve MEB bazında karışıklıklar yaşanmıştır. Bunun sonucunda dönemin Bakanı Ömer Dinçer alan değişikliği uygulaması getirerek sorunun çözümünü başkalarının mağduriyeti üzerine kurmuştur. Norm fazlası Sınıf Öğretmenleri'nin Sosyal Bilgilere etkilerine gelirsek:

Sosyal Bilgiler mezun sayısı 23 bini aşan mezunlar topluluğu olmakla birlikte 4+4+4 sistemine umut bağlamış bir bölümdür. Yıllardır atama bekleyen bizler yeni sistemimizle atama umutlarını içimizde yeşertmiştik. 2012 yılında ek atamayla beraber 2312 öğretmen kadrosu açılan bölümümüz ne yazık ki yeni sistemde de umduğu hak ettiği değeri görememişti. Üstünü alan değişikliği adı altında norm fazlası Sınıf Öğretmenleri'nin branşlara kaydırılması üzerimizde şok etkisi yaratmıştır. Yıllardır atama umuduyla yanan bizlere yeni sistemimizde 2312 kadro verilirken alanında uzman olmayan norm fazla sınıf öğretmenlerine 2728 Sosyal Bilgiler kadrosu verilmesi akla mantığa aykırı bir durumdur. Bizlerin mağduriyetinin temel sebebi olan alan değişikliği, Öğretmenlik alan sınavının olduğu bir dönemde bir tezat olmaktan öteye gidememektedir. Eğitimde kalite alanında uzman bireylerle sağlanır. Bölümün alan sınavını başarıyla geçen kişilerle sağlanır. Norm fazlası sınıf öğretmenlerine verilen alan değişikliği bir zorunluluk değil mağduriyettir. Hangi alanda olursa olsun haksız bir uygulamadır. Alanın uzmanları varken hem de bunca yığılma varken, yapılan bu uygulama geleceğimize vurulan bir darbedir. Alan değişikliği ihtiyacı çok ama mezun sayısı az olan bölümlere yapılabilirdi. En fazla yığılmayla 20 binden fazla mezunu olan ve yıllardır düşük alımlara maruz kalan Sosyal Bilgilerin alan değişikliğine açılması binlerce mezunu ve ailelerini mağdur etmekten başka bir şey değildir. Siz yetkililerden beklentimiz Sosyal Bilgiler öğretmenlerinden alınan 2728 kadronun geri iade edilmesinin ve alan değişikliğinin iptalinin sağlanmasıdır.

Ataması Yapılmayan Sosyal Bilgiler Öğretmenleri

  • 0 0
  • 30 Eylül 2014 19:55 2.344
  • Aktif Haberler
  • davlumbaz
    01 Ekim 2014 11:35
    0 0
    Buyrun benim kadromu seve seve veririm. Yine norm fazlasıyım.
  • sonrabirgun
    30 Eylül 2014 21:16
    3 0
    Arkadaşların atanamamasının acısını sınıf öğretmenliğinden çıkarması bir trajedi. Ahlaki olarak sorgulanması gereken bir tutum. Bunun yanında bu yazı çok büyük yanlışlar da içeriyor özetleyelim:
    1- KPSS bir sıralama sınavıdır. Ölçme sınavı değil. Aynı zamanda Kamu Personeli Seçer yani memuriyet içindir. Öğretmen olmak için KPSS gerekmez diploma yeterlidir. Bu yüzden ÖABT sınavı hiçbir anlam ifade etmez kaldı ki birçok alanda ÖABT yok. O zaman o alanlara geçilebilecek mi?
    2- AÖBT de en fazla neti türkçe yapmıştır. Ama görülüyor ki sosyalciler türkçe öğretmenlerini yarısıkadar neti yapmadan atanmışlardır. Bu hesaba göre hiçbir sosyalcinin atanmaması gerekmektedir.
    3- Alan değişikliği öğretmenlerin mezuniyetlerinin kaynaklık ettiği alanlarda öğretmenlik yapmasıdır. Aman benim kadrom daralıyor demenin eğitimle hiçbir alakası yoktur.
    4- 4+4+4 ile sevindik demek sınıf öğretmenlerinin norm fazlası olup oradan oraya sürünmesine sevindim demektir ki bir öğretmen için bu kadar vahim bir düşünme biçimi olamaz. Öğretmenlik mesleği bu kadar bencilce bir bakış açısına kurban gitmemelidir. Bu bakış açısına sahip birinin öğretmenlik yapmıyor olması bir nebze de olsa rahatlatıcıdır.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK