Stajyer Öğretmen Topun Ağzında

Gamze KOLCU

Yıl içinde 3 performans değerlendirmesine tabi tutulan, bunu geçerlerse yazılı, onu da geçerlerse mülakatla karşı karşıya kalacak olan stajyer öğretmenlerle ilgili düzenleme Meclis gündeminde.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) üçlü düzenlemesi nedeniyle Eylül 2014’te ataması yapılan 40 bin stajyer öğretmen 11 Ekim’de yazılı sınava girecek. 3 performans değerlendirmesini geçen ve yazılı sınava girmeye hak kazanan öğretmenler, 60 puan barajını geçemeyerek başarısız olmaları durumunda kasım başında başka bir okulda görevlendirilecek. Yazılıda başarısız olanın performansı da yanacak.

BİRİ AKSARSA SİL BAŞTAN

Bu aşamada süreç sil baştan başlayacak. Bir diğer tartışmalı madde ise yazılı sonrası yapılacak mülakat. Sözlü sınavın objektiflikten uzak olması endişesi yaşanıyor. HDP Milletvekili Hüda Kaya, tartışılan düzenlemeyi soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Baraj 50’ye düşmeli

DÜZENLEMEYE Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk da tepki gösterdi. Performans barajı 50 puanken, yazılı sınav barajının 60 puan olmasını eleştiren Koncuk, şunları söyledi: “Yazılı sınavı geçemeyenin performansı da geçersiz sayılacak. Bakanlığa yazılı sınav barajının 50’ye düşürülmesini teklif ettik. Bu ay içinde 40 bin aday öğretmen yazılı sınava girecek. Acilen, yönetmelikte bir düzenleme yapılmalı.”

HÜRRİYET
  • 4 0
  • 03 Ekim 2015 22:03 3.073
  • Aktif Haberler
  • aytennur
    11 Ekim 2015 22:11
    1 0
    KPSS gibi bir sınavı aşmış gelmiş daha neyi ölçeceksiniz? Okul idaresi, müfettişler yeterliliğini denetlese yetmiyor mu? Yazılı sınav da ne oluyor? Yazık yeni öğretmen olan arkadaşlara. Öğrenciyle mi uğraşacak, sınava mı hazırlanacak?
  • gedis
    04 Ekim 2015 21:47
    5 1
    Allah'a havale ettim bu sınavın gelmesinde rolü olan herkesi, bu saatten sonra yapacak birşey yok gireceğiz sınava ama 1 Kasımda bende oyumu buna göre vereceğim !
  • göbekligeneral
    04 Ekim 2015 21:30
    6 1
    milletvekillerine de sınav yapılsın.
  • hatice şenköylü
    04 Ekim 2015 20:41
    2 0
    geleceğimizin emanetçisi, bekçisi bu gençlere yazık gerçekten... Yıllarca oku össs, üniversite , mezun ol, kpss yi kazan yeterli puan al atan daha sevinemedenhazırlama kursları sınavlar. Tam bitti derken bir de bu sınav. Acaba meb 17 senede yetiştiremediği öğretmeni bu son sınavla mı yetiştirmeyi hedefliyor?Yani bu 17 yıllık emek yetmiyor mu?
  • haruncuk
    04 Ekim 2015 15:38
    4 0
    Eğitim zaten sorunlu birde bu olursa nasıl olcak acaba..birde eminim bu sistemde rafa kalkacak yapboz misali.
  • mü_ce
    04 Ekim 2015 13:34
    10 0
    Yazıktır günahtır bu insanlara ya. Bu kadar sınavdan, bu kadar zorlu şartlardan sonra geleceksin bir de üstüne bir daha sınav diyeceksin. Hele bir de bu Öğretmen doğuda zor şartlarda görev yapıyorsa vay haline. Üzücü gerecekten, Avrupa sistemsel sorunlarla uğraşırken biz hala Öğretmenliği hak etmiş insana güvensizlik sorunuyla uğraşıyoruz! Çok yolumuz var daha çook!
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK