Sürücü Eğitimi Tartışılıyor

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği iş birliğinde yürütülen Sürücü Eğitim ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Çalıştayı’na katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir otelde düzenlenen "Sürücü Eğitimi ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Çalıştayı"nın açılışında yaptığı konuşmada; çalıştayın, yıllar önce çözümü için çok ciddi çaba göstermesine karşın kendisi de trafik kazaları sorununun kurbanı olan ‘dostum’ dediği Adnan Kahveci´nin hatırası adına, saygı ve anma vesilesi olacağını söyledi.

Adnan Kahveci´nin, ‘Trafik kazası sorununun erken yaşlarda başlayan trafik eğitimiyle çözülebileceği, eğitim sorunu çözülmeden bu sıkıntının üstesinden gelinemeyeceği’ düşüncesinde bulunduğunu aktaran Bakan Avcı, "Başta sürücülerimiz olmak üzere sürücü eğitiminde görev alan tüm eğitimcilerimiz, bu eğitimleri veren kurumlar ve yöneticilerimiz ama en başta Millî Eğitim Bakanlığı olarak bizim, çalıştay sonuçlarından çok yararlanacağımızı bir kere daha vurguluyorum" diye konuştu.
  • 1 0
  • 04 Ağustos 2015 15:49 978
  • MEB
  • Aktif Haberler
  • mü_ce
    05 Ağustos 2015 01:19
    3 0
    Ticari ve özel araçlara kamera zorunluluğu getirilmeli, detaylı ve gerçekçi psikoljik testlerden geçmek zorunlu olmalı, trafik motor ilkyardım dersleri yerine; trafik ahlakı trafik psikolojisi trafik felsefesi trafikte davranış kültürü vb kişilik, karakter, nezaket üzerine konular verilmeli hem de fazlaca ders saatleriyle. Yani kanımca araba sürmeyi değil öncelikle irademizi kişiliğimizi davranışımızı kontrol etmeyi öğrenmeliyiz.
  • turkc
    04 Ağustos 2015 22:43
    4 0
    Araç kamerası zorunlu olmalı, trafikteki magandaları polise bir bir ihbar edelim bak bir sorun kalıyor mu!
    (not: Emniyet müdürlüğüne yazacağım bunu, ihbar eden herkese de uygun bir ödül versinler, trafikteki tün sıkıntılar bir bir çözülür.)
  • balamirkan
    04 Ağustos 2015 18:03
    0 0
    Yol kenarı otoparklar kaldırılmalı. Devlet de binadan önce binanın önünde park alanı varsa bina yapımına ruhsat vermelidir.
  • balamirkan
    04 Ağustos 2015 18:01
    3 0
    Araçlara kamera zorunluluğu getirilmeli ve hatalar emniyete postalanmali. Hem haksız hem güçlüler trafikten alınmalı.

    Ha bir de yolun ortasına park edenler olduğu gibi yolun ortasında sohbet edenlervar.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK