Tablet ve Laptopları Unutun: Kara Tahta-Tebeşirin Yeniden Uygulanması Öğrencilerin Notları Arttırdı

Yeni yapılan araştırmaya göre, kara tahta-tebeşir ile yapılan sınıf eğitimlerinin öğrencilerin öğrenme yeteneğini önemli ölçüde arttırdığı ortaya çıktı.

Dailymail’de yer alan habere göre eski tarzdaki kara tahtanın, testlerin işaretlenmesini beklemek yerine, öğrencilere anında geri bildirim sağlayarak akademik başarıyı teşvik ediyor.

Bulgular, İngiltere genelinde eski yazı tahtası sisteminin tekrar uygulandığı 140 okuldan alınan 3 yıllık verilerin sonucu ortaya çıktı.

Araştırmacılar, şartlar, etkileşimli yazı tahtaları, tabletler, Chromebook lehine gözükse dahi, eski moda kara tahta-tebeşirle yapılan eğitimle öğrenci notlarının iki ay gibi sürede arttırabildiklerini gözlemlediler.

Buna karşın, bir dijital uygulama, aynı pozitif etkiyi yaratmak için tasarlanabilir ancak eski sistem karşısında maliyet tasarrufu konusunda zayıf kalıyor.

Araştırma verileri, öğrencilerin eğitim standartlarını arttırmak konusunda uzmanlaşmış bir yardım kuruluşu olan EEF(Education Endowment Foundation)’ten geliyor. Çalışma için seçilen 140 okulun 106’sı “iyi” veya “seçkin” olarak değerlendirilirken, çalışmaya katılan 25 bin öğrencinin neredeyse üçte biri(%29) ücretsiz okul yemeği veren okullarda bulunuyor.

Araştırmacılar, Ortaöğretim Genel Sertifikası olarak adlandırılan GCSE(General Certificate of Secondary Education ) seviyesindeki öğrencilerden, sınıfta tebeşir ve kara tahta kullanmalarını ve soruları yanıtlarken de minyatür yazı tahtalarını kullanmalarını istedi.

Çalışma, bu basit yöntemle, testlerin işaretlenmesini beklemek yerine, anında geri bildirim sağlayan çocukları gözlemledi.

Üç yıl süren çalışma, aynı zamanda akademik olarak üstün zekalı öğrencilerin kara tahtaların yeniden kullanılmasından en çok yararlanan öğrenciler olduğunu ortaya koydu.

Çalışmayı tasarlayan Eğitim Enstitüsü’nün eğitim değerlendirmesinden sorumlu profesör olan Dylan Wiliam, The Times’a çalışmayı: “Öğretmenlerin öğrencilerine gerçek zamanlı bilgi vermeyi öğretmek, güçlü ve zayıf yönlerini öğretmek, öğrenmeyi arttırmak için harika bir yoldur.” diyerek yorumladı..

EEF’ye göre, proje sadece öğrenci başına sadece 1 pound mal olacak ve akademik kazanımı iyileştirmenin en uygun maliyetli yollarından biri olacağı belirtiliyor.

EEF’in genel müdürü Kevan Collins ise sonuçların son derece cesaret verici olduğunu söylüyor:

“Yaklaşımın, bilhassa yoksul öğrencilere fayda sağladığına dair deneysel kanıtların var olması ümit verici bir durum.”

Çeviri: Reha BAŞOĞUL

 

  • 1 3
  • 16 Temmuz 2018 23:58 8.292
  • Aktif Haberler
  • smileplease03
    18 Temmuz 2018 23:29
    3 4
    Sözcü işte. Haber değeri dahi yok.
  • endorfin2000
    17 Temmuz 2018 17:40
    6 0
    Tam 6 yıl sallanan ve boyası dökülmüş kara tahtada tebeşirle ders işledim. 6 yıl boyunca farenjit vb. rahatsizliklara yakalandım. Sallanan ve boyası dökülmüş kara tahta nin değiştirilmesi talebime karşı okul yönetimi sürekli anlamsız mazeretler ileri sürdü. İllerdeki devlet malzeme Ofisinden ve ders araç gereçleri deposundan bir veya birkaç beyaz tahta talepte bulunmaya yanaşmadilar.Öğrencilerimizle birlikte büyük sıkıntılar çektik.
  • züleyha11
    17 Temmuz 2018 16:27
    3 0
    Önce bilinçli kulanma eğitimi verilmeli.Teknoloji çok faydalı olabiliyor doğru kullanılırsa.
  • muratsss
    17 Temmuz 2018 15:46
    7 4
    At arabası da çok faydalı, hem kaza riski azalır hem saman benzinden daha ucuz, hem de çevreni daha iyi gözlemleyebilir seyahatin tadını çıkarırsın. O zaman hep birlikte satıyoruz otomobilleri at arabası alıyoruz. Güzel fikir. Nedir bu teknoloji düşmanlığı anlamadım, eğitimde teknolojiyi iyi ve doğru kullanmazsan tabi ki zararlı yönleri var ancak doğru şekilde kullanıp sadece araç olarak kullanırsan çok faydalı diye düşünüyorum.
  • BAYRAM ALİ
    17 Temmuz 2018 14:34
    5 2
    tam öğretmenlerin boğazı biraz rahatladı, faranjitten, laranjitten kurtuldu derken , böyle bir haber.
  • ssszmzh
    17 Temmuz 2018 13:39
    5 0
    Abartmaya gerek yok. Dün kara tahta ve tebeşiri yerenler bugün akıllı tahtayı yeriyor. Bunun orta yolu yok mu kardeşim? O zaman kara tahta vardı o kullanılıyordu. Bugün akıllı tahta var o kullanılacak. Ama neyi niçin kullandığını bilmezsen teknolojinin insan için olduğunu göz ardı edip onu insanın önüne geçirirsen arada bir böyle yalpalar ve kara tahta ile tebeşire dönüş yapın dersin.
    Abartmayacaksın ve bir teknoloji hangi amaca matuf üretilmişse o amaçla kullanacaksın. Kara tahta da akıllı tahta da birer araç ve bırakın o seviyede kalsın.
  • halil_41
    17 Temmuz 2018 12:15
    2 0
    Güzel bir araştırma olmuş.
    Ama teknolojiden ne kadar çok öğrenciyi faydalandırabilirsek o kadar iyi olacağını düşünüyorum.
    Kara tahta öğretimin süresini uzatıyor,teknolojik uygulamalar ise zamandan tasarruf sağlayarak daha etkili eğitim öğretim sağlıyor.
  • seyfi ünaldı
    17 Temmuz 2018 12:04
    10 0
    Bu işi kara tahta tebeşirle de başaran var, tabletle de. Bizim sorunumuz çok daha başka noktalarda ve çok daha derin.
  • göbekligeneral
    17 Temmuz 2018 09:31
    8 4
    Karatahtayı,tebeşiri isteyen kullansın.Resmen hamallık,işkence.Her habere inanmayın.Hangi çağdayız ya?
  • php_korsan
    17 Temmuz 2018 09:09
    13 3
    Rusya dünya kupasında kendisine yapılan 25 milyon siber saldırıyı engelledi.amerika iranin nükleer tesislerine sızmak için stuxnet isimli bir solucan yazılım kullandı.eger başarsaydı isi artıp tesis patlayacaktı son anda iran bilimadamlari engelledi.
    özetle çocuklarımız tebeşir tozu yutarak teksir sayfalarına test çözerek mı endüstri 4.0 mühendisleri olacak?Halen bizi eskiye döndürmeye çalışanlar var.
  • venharun
    17 Temmuz 2018 03:43
    3 0
    Zaten yok ki
  • tahir1699
    17 Temmuz 2018 01:46
    7 1
    Hurra! En sonunda doğruyu bulduk. Haydi sil baştan. Hem de sudan ucuz.
    Tebeşir tozunu da özlemiştik hani! Birileri yine yoklama mı çekiyor acaba?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK