Tatil Ve Ödev

Çevrimdışı selimiye11

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 1.865
  • 21.292
  • 1.865
  • 21.292
19 Oca 2018 01:25:08
Ödevin Değeri Nedir? Araştırma
İlkokul Yıllarında Ödevin Değeri Nedir?
Ebeveynler araştırma yoluyla engel olduysa da, ilköğretim yıllarında ödev ve akademik başarı arasında bir bağlantı olduğuna dair çok az veya hiç kanıt bulamazlardı. Bununla birlikte, ödev taraftarları ödevi teşvik için:
•   iyi iş alışkanlıkları,
•   sorumluluk duygusu,
•   okul ve ev arasındaki bağlantı ve
•   Öğrenmenin çok ödev ile gerçekleştirildiğini iddia ettiler.
Diğer taraftan ödeve karşı çıkanlar, ödevlerin bu faydaları ürettiğini gösteren hiçbir kanıt olmadığını savunurlar; Onların görüşleri, sorumluluk öğretmek yerine, ödev yalnızca yüzeysel bir ödüllendirmedir. Stanford Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kıdemli Öğretim Görevlisi ve Challenge Başarı Programının kurucularından Dr. Denise Pope, "Ödev vermeyen 'ilkokullardan gelen çocuklar lise düzeyinde de sorumluluk taşıyor " diyor .
Araştırmalar, ilköğretim yıllarında sınıf içi çalışmanın daha iyi eğitimsel değere sahip olduğunu ve Eğitim Psikolojisi Dergisinde yayınlanan bir çalışmanın "erken çocukluk döneminde artan ödev miktarıyla öğrencilerin arasında artan bir ilişki" olduğunu gösterdi. "  İlkokul çocuklarının aile ile olan zamanı ve kitap okuması gibi geleneksel çocukluk faaliyetlerine harcanan zamandan daha fazla fayda sağladığına dair kanıtlar vardır.  Ödev verme konusundaki endişelere katkıda bulunmak için, 2006 yılında yapılan bir Amerikan okul çocuğunun Scholastic / Yankelovich tarafından incelenmesi sonucu, sekiz yaşından sonra okumanın çok fazla ödevin zaman gereksinimlerinden dolayı kesin bir şekilde azaldığını buldu.
İlkokuldaki sınıflardaki çocuklar için ödev, bazıları tarafından sanılanın aksine daha fazla zarar verici olduğu çünkü:
•   Ebeveynleri çocuklarla olan olumlu etkileşim sıklığını azaltabilir, ebeveyni, "uygulayıcı" veya "ödev polisi" rolüne koyabilir,
•   Ev ile okul arasında olumlu bir bağlantı oluşturmayan ödev, olumsuz bir öğrenme deneyimi yaratabilir,
•   Çok fazla kaliteli zamanı, serbest oyun süresini ve ailenin birlikte geçireceği zamanı çalıyor ve
•   Hareketsiz bir yaşam tarzıyla ilişkili sorunları arttırarak   çocukların spor yapmak için harcadığı süreyi düşürür. 
Ödevle Mücadele Davası'nın yazarları Sara Bennett ve Nancy Kalish, ödevin bütün ailen üzerinde zararlı bir etkisi olduğuna inanıyor ve şöyle diyor:
"Ev ödevinin tanınmayan bir yan etkisi de kardeşleri birbirinden izole etmesi. Masasına sıkışan altıncı sınıf öğrencisi, daha küçük bir kardeşle oynamaya zaman bulamıyor. Bu, onların oyun ilişkilerinin daha önce koptuğu anlamına gelir. Ve ebeveynlerin her kardeşe ev ödevlerine yardım etmeleri gerektiğinden, onlarla birlikte bir gece hikayesi okumak zorlaşıyor. "
Ne Kadar Ev Ödevi Var?
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki eğitim uzmanları, ilköğretim yıllarındaki ödevlerin, sınıf başına her gece on dakikayı geçmemesi gerektiği konusunda hemfikir. İngiltere'de, Eğitim Standartları Bürosu, 1 ve 2 numaralı yıllarda gece başına en fazla on iki dakika, 3 ve 4üncü Sınıflarda on sekiz dakika ve 5 ve 6. Sınıflarda otuz dakika tavsiye etmektedir. Avustralya'da ödev politikası, devlet düzeyindedir ve genellikle bireysel okullar için takdir yetkisine yer bırakır. Örneğin Victoria, ev ödevinin, 1 ila 4üncü Yıllarda günde otuz dakikayı, 5 ve 6. Sınıflar'da günde otuz ila kırk beş dakikayı (haftasonları veya okul tatillerinde ödev vermemekle) önermektedir. 
Finlandiya - uluslararası akademik sınav konusunda eğitimde en iyi performansa sahip ülke - gece boyunca yarım saatlik bir sürede uğraşan lise öğrencileri ile minimal ev ödevi verir. Ve Japonya, çocuklara aileleri ve kendi menfaatleri için daha fazla zaman tanır nitelikte 1990'lı yıllarda ilköğretim okullarında ev ödevi politikaları uygulamaya başlamıştı. Son yıllarda, bir dizi Avustralyalı ses, öğrencilerin 10. Yılına gelene kadar herhangi bir ev ödevinin atanmayacağını savunan çocuk psikoloğu Michael Carr-Gregg de dahil olmak üzere ev ödevinin yararlarını sorguladı.
Duke Üniversitesi'nden Psikoloji ve Nöroloji Profesörü Harris Cooper, Duke Üniversitesi'ndeki Psikoloji ve Nöroloji  Profesörü olarak , ilk yıllarda verilen ödevlerin "kısa olmalı, evde sıkça bulunan materyalleri içermesi ve çok fazla tercih edilmemesi  gerektiğini" önermektedir.   Bu yaklaşım, ödevlerin özellikle ebeveyn ve çocuklar için, özellikle zaman ve / veya maddi açıdan sınırı aşanlar için stres kaynağı haline gelmektedir. Denise Pope, ev ödevi veren ilkokulların, herhangi bir ödevin "ilgi çekici, anlamlı ve öğrenci tarafından bağımsız olarak yapılabilen, özgür okuma ve oyun temelli etkinliklere odaklanmasını önerir.. Her şeyden önce, Dr Pope, ilkokul çağındaki ödev etkinliklerinin, sağlıklı ve mutlu bir çocukluk dönemi için gerekli tüm unsurların "oyun süresi, çalışma dışı kalma süresi ve aile sohbeti" pahasına asla verilmemesi gerektiğine  inanmaktadır.
Alıntı Yapılan Kaynak : What is the value of homework research and reality?-Yazan: Michelle Higgins - 1 Mayıs 2012

Çevrimdışı selimiye11

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 1.865
  • 21.292
  • 1.865
  • 21.292
# 19 Oca 2018 01:26:46
Öğrencilerime sadece kitap gazete okumalarını tavsiye ettim. Hiç ödevleri yok. Zaten dönem boyunca sınıfta birçok çalışma yaptık. Dinlensinler. İsteyen hoşuna giden bir tatil kitabı alır bence. Ki kırsal bölgelerde bu yapılabilir. Çünkü çocukların 24 saat bilgiye maruz kalacağı bilgi ve internet ortamı yoktur.
 Ödev vermemek, öğrenmeye ilgi yaratabilir. Çocuklar bazı şeylerin tersini yapmaya can atıyor.
1989 yılında bir üniversitede(yabancı) başarı ile ev ödevi arasında ilkokul düzeyinde zayıf bir bağ olduğunu ve ortaokul düzeyinde sadece orta derecede bir fayda olduğunu tespit ettiğini okumuştum. Oysa yarıyıl tatiline girerken ne emekler verirdim ödevler için.(1. sınıflarda okumaları için her güne bir dörtlük okuma ve yazma verirdim tabi, yine onu denerim).
Bir araştırmaya göre de öğrencilere çok fazla ödev verildiğinde okuma başarısı azalmış(neden acaba!!).
Tatilde çocuklar gezdiği yerleri incelemek yerine, etkinlik ve faaliyetlerin tadını çıkarmak yerine kafaları ödevle meşgul olmasın bence.
Zaten yaz tatilini ödevsiz geçiren çocuklar 15 günlük kısa bir tatilde oyundan, uykudan, eğlence ve oyuncaktan ne kadar kısabilirler ki; çocuğum 2. sınıfta ve öğle arasının yarısını, okul çıkışından sonra 4 saatini oyuna oyuncağa ayırmak ona yetmiyor ki bunun yanında tatilini içinde bulunduğu dünyayı deneyimlemek yerine kağıt ve kalemle meşgul olarak mı geçirsin?
Bir araştırmaya göre de az ödev veren ülkelerin!! çok ödev veren ülkelere nazaran daha başarılı olduğunu ortaya koymuş.(Tabi bu baz aldığınız ülke örneğine göre değişebilir ben bilemem. Farklı örneklemde farklı sonuçlar oluşabilir!)
Zaten velilerin belli bir çoğunluğunun da ödevlerden hoşlanmadığı(kısıtlandıkları için, öğrenci kendi başına yardımsız başaramadığı için,uykusuz kaldıkları için ayrıca aileye, ev rutinlerine çocuğun katılmamasından dolayı) bilinmektedir.
Son sözüm onlar(öğrenciler) 15 tatilde dinlensin. Asıl biz bir yandan dinlenirken(sözde) bir yandan 2. dönemde yıllık planlarda neleri değiştirip geliştireceğimizi planlayalım. Ne dersiniz? :)

Çevrimdışı php_korsan

  • Bilge Üye
  • *****
  • 13.107
  • 14.678
  • 13.107
  • 14.678
# 19 Oca 2018 08:04:45
Ben hiçbir ödev vermedim gezin oynayın dedim.

Çevrimdışı seyfi ünaldı

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 5.186
  • 32.918
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 5.186
  • 32.918
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 19 Oca 2018 08:37:56
Çocuğun tatil boyunca "Ben bu ödevleri nasıl yetiştireceğim" kaygısını yaşatacak miktardaki ödeve karşıyım. Bahsi geçen ülkelerdeki velinin eğitim düzeyi, kitap okuma alışkanlıklarıyla ülkemizi karşılaştırmak gerekir bence.
"Ödevlerin çokluğunun kitap okumaya ayrılan zamanı azalttığı." yazıyor. Bu cümle bizim aile profilimize ne kadar uyuyor?
Çok zor değil. Pilot okullar seçilsin. Ödev verilen ve verilmeyen okullardaki gelişim takip edilsin.
Çocuğu bıktırmayan, nokta atışı ödevi savunanlardanım. Bu arada ben de bir çocuğu 11 diğer çocuğu 7. sınıf olan bir babayım.

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK