Tbmm, Çocuklar İçin İki Kitap Hazırlattı

TBMM Basın Yayın ve Halka İlişkiler Başkanlığı tarafından "Ali ve Ayşe ile Meclis'i Tanıyalım" ve "Büyük Beyaz Bulut" isimli iki çocuk kitabı hazırlandı. TBMM Çocuk internet sitesi 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk bayramı sebebi ile bugün faaliyete geçti.

Feridun Büyükyıldız'ın yazdığı, Yıldız Eviren Kaynak'ın resimlediği "Büyük Beyaz Bulut" isimli çocuk kitabının yayın koordinatörlüğünü TBMM Basın Yayın ve Halka İlişkiler Başkanı Ali Özer yaptı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in "Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara ne kadar önem verir, onları ne kadar iyi eğitir, ne kadar donanımlı hale getirirsek geleceğimiz de o kadar teminat altında demektir" sözleriyle başlayan çocuk kitapları, çocukların Meclis'i yakından tanımaları amacıyla hazırlandı. TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu da çocuklara şöyle seslendi:
"Sevgili Çocuklar, büyüdüğünüzde çeşitli mesleklerde ülkemize hizmet edeceksiniz. Türkiye'yi siz yöneteceksiniz. İstedik ki demokrasinin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni yakından tanıyın. Kahramanımız Büyük Beyaz Bulut ile geleceğimiz olan siz çocuklara TBMM'yi tanıtacağız. Birinci Meclis'i ve İkinci Meclis'i gördükten sonra da şimdiki Meclis'e geleceksiniz. Meclis'i gezip gördükten sonra görüşlerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz. Yakın zamanda açılacak olan TBMM Çocuk web sayfasında (www.tbmmcocuk.gov.tr) da hem eğleneceksiniz, hem de yeni şeyler öğreneceksiniz. Hepinize Büyük Beyaz Bulut ve küçük bulutlarla bilgilendirici ve eğlendirici bir gezi diliyorum."

"Ali ve Ayşe ile Meclis'i Tanıyalım" kitabı ise birbiri ile çok iyi arkadaş olan Ali ve Ayşe'nin Meclis'i gezerek TBMM'deki çalışmaların nasıl yapıldığını öğrenmelerini anlatıyor. Ali ile Ayşe'nin hikâyesi, çizgi film olarak bugün faaliyete geçecek olan www.tbmmcocuk.gov.tr adresinden de izlenebilecek.

  • 0 0
  • 23 Nisan 2014 16:18 1.631
  • CİHAN
  • Aktif Haberler
  • diloz
    25 Nisan 2014 11:16
    0 1
    O kitap sansürlenmeli ve çocuklardan uzak tutulmalı... Anne ve babalar meclis tutanaklarını çocuklarına okutabilir mi?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK