Teog'da Boş Kontenjan Sayısının 100 Bine Ulaşması Bekleniyor

Nakil başvuruları okulların taban puanlarına bakılmaksızın alınacak. Nakil isteyen her öğrenci TEOG puanı kaç olursa olsun başvuruda bulunabilecek. MEB, yeni bir karar almazsa son nakil başvurular 26 Eylül Cuma günü yapılacak.

Doruk ÇAKAR - ANKARA

Liselere nakillerde kritik hafta. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) puanlarına göre yerleştirildikleri liselerden memnun olmayan ve başka okullara nakil bekleyen öğrencilere, on binlerce "yeni kontenjan" müjdesi. Devletin sağladığı Özel Okul Teşvikleri'nden yararlanacak 150 bin lise öğrencisi, hafta içinde özel lise ve özel açık liseye kayıtlarını yaptıracak. Bu öğrencilerden boşalacak devlet okullarındaki on binlerce kontenjana ise nakil talep eden öğrenciler yerleştirilecek. Devlet liselerindeki boş kontenjan sayısının hafta sonuna kadar 100 bine ulaşması bekleniyor.

BAŞVURULAR 26 EYLÜL'DE

Süre uzatımına gidilmemesi halinde son nakil başvuruları 26 Eylül Cuma günü yapılacak. Nakil başvuruları, okulların taban puanlarına bakılmaksızın alınacak. Yerleştirildiği okuldan memnun olmayan öğrenciler de, TEOG puanlarına bakılmaksızın başvuruda bulunabilecekler. Başvurular okulların boş kontenjan sayısından fazla olursa, nakillerde öğrencilerin TEOG puan sıralaması dikkate alınacak. Boş kontenjan sayısı 100 olan bir liseye 150 öğrenci başvurmuşsa, TEOG puanı yüksek olan ilk 100 öğrencinin nakil işlemi gerçekleştirilecek.

Nakil işlemlerinin en geç ekimin ilk haftası tamamlanması bekleniyor. Bunun için, teşvikten yararlanarak devlet okullarından özel okullara geçiş yapacak öğrencilerin boşaltacağı kontenjanların netleşmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 75 bin özel lise, 75 bin de açık özel lise olmak üzere devlet teşviklerinden faydalanmaya hak kazanan toplam 150 bin öğrenciyi belirledi.

HABER

  • 2 0
  • 20 Eylül 2014 13:38 1.056
  • Akşam
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK