TİD Kitapları Onaylandı

Türk İşaret Dili dersi öğretim materyalleri, 2018-2019 eğitim öğretim döneminden itibaren okutulmak üzere Talim ve Terbiye Kurulu tarafından eğitim aracı olarak kabul edildi.

2015-2016 eğitim öğretim yılından bu yana işitme engelliler ilkokullarının 1, 2 ve 3. sınıflarında Türk İşaret Dili dersi okutuluyor. Türk İşaret Dili dersi 1. sınıf öğretim materyalleri de hazırlanmış, öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Türk İşaret Dili dersi 2. ve 3. sınıflarına yönelik olarak Genel Müdürlüğükce hazırlanan Türk İşaret Dili Dersi 2. Sınıf Öğretim Materyali (Öğrenciler İçin-Öğretmenler İçin) ve Türk İşaret Dili Dersi 3. Sınıf Öğretim Materyali (Öğrenciler İçin-Öğretmenler İçin) de Talim ve Terbiye Kurulu tarafından eğitim aracı olarak kabul edildi.

Türk İşaret Dili dersi 2 ve 3. sınıf öğretim materyalleri, işaret dili alanında çalışan akademisyenler, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve Genel Müdürlük uzmanları tarafından işitme engelli öğrencilerin anadili eğitiminin desteklenmesine, akademik başarılarının artırılmasına ve kendi aralarında iletişim kurabilmelerine katkıda bulunacak şekilde hazırlanmıştır. Materyallerde; 1. sınıf öğretim materyalinde bulunan 634 sözcüğe ilave yeni sözcükler, örnek cümleler, örnek diyaloglar ve örnek konulara yer verilmiştir. Öğrencilerin anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeye yardımcı olacak sözcükler, örnek cümleler, diyaloglar ve örnek konular, disiplinler arası bir yaklaşımla Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin öğretimini de destekleyecek şekilde belirlenmiştir. Böylelikle öğrencilerin Türk İşaret Dili dersinde edinecekleri Türk İşaret Dilini diğer derslerde de kullanarak kalıcı hâle getirmelerine; işitme engelli öğrencilerin salt işaret dili öğrenmelerine değil akademik becerilerini de geliştirerek öğretim hizmetlerinden daha etkili biçimde yararlanmalarına imkân tanındı.

İletişim dili olarak Türk İşaret Dili, anlatım biçimi olarak da görsel öykülerden meydana gelen ve animasyon teknikleri ile hazırlanan kompozisyonların kullanıldığı öğretim materyallerinde 2. sınıfta 14 ünite, 319 sözcük, 18 örnek cümle, 10 örnek diyalog; 3. sınıfta 13 ünite, 292 sözcük, 45 örnek cümle, 12 diyalog ve 27 örnek konu bulunuyor.

Türk İşaret Dili Dersi 2 ve 3. sınıf öğretim materyallerinin basımı yapılarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımına sunulması planlanıyor.

Türk İşaret Dili Dersi 2. Sınıf Öğretim Materyali (Öğrenciler İçin)´ni indirmek için tıklayınız.

Türk İşaret Dili Dersi 2. Sınıf Öğretim Materyali (Öğretmenler İçin)´ni indirmek için tıklayınız.

Türk İşaret Dili Dersi 3. Sınıf Öğretim Materyali (Öğrenciler İçin)´ni indirmek için tıklayınız.

Türk İşaret Dili Dersi 3. Sınıf Öğretim Materyali (Öğretmenler İçin)´ni indirmek için tıklayınız.

 

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

  • 1 0
  • 30 Temmuz 2018 12:34 2.814
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK