Tunceli'de Şehit Öğretmen İçin Yürüyüş Yapılacak

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, memleketi Tunceli’de teröre ‘hayır’ mitingi düzenleyeceklerini belirterek, “Bu yürüyüşümüze Parlamentomuzda görev yapan 550 milletvekilimizi de davet ediyorum. Çünkü terör, Türkiye'de bir siyasi partinin sorunu ve meselesi değil, terör, Türkiye'de yaşayan 80 milyonun ulusal bir sorunudur” çağrısında bulundu.

Yaptığı konuşmada sadece kendi partisi tarafından değil MHP ve AK Partili milletvekilleri tarafından alkışlanan Erol, meclis tutanaklarına geçen şu tarihi çağrıyı yaptı:

''Geçmişte yaşadığımız, hatta yakın bir tarihte yaşadığımız, Necmettin Öğretmen’in Tunceli ilimiz sınırları içerisinde hain terör örgütünce, alçakça, şerefsizce katledilmesini protesto ederek şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum (CHP ve AK PARTİ sıralarından alkışlar) ve ayrıca, şehidimizin ailesinden özür diliyorum. Çünkü Tunceli toprakları, Dersim toprakları bizim için kutsal değerlere sahiptir; inanç merkezlerimiz vardır, inançsal değerlerimiz vardır. O topraklarda 23 yaşında geleceğe umutla bakan ve geleceğe umutla yeni çocuklarımızı eğiten, yetiştiren bir öğretmenin kanının dökülmesi bizim için son derece üzüntü vericidir ve o evladımıza sahip çıkamadığımız için ailesinden de özür diliyorum.

Ayrıca, bu olayı ve terörü kınamak için Tunceli’nin bir terör kenti olmadığını, Tunceli’nin bir cumhuriyet kenti olduğunu, bir hoşgörü kenti olduğunu, bir medeniyet kenti olduğunu ve bir inanç merkezi olduğunu kanıtlamak için, teröre direnmek için, terör örgütlerine direnmek için bugüne kadar Tunceli tarihinde hiç yapılmamış bir şeyi gerçekleştirerek hayatımız pahasına irademizi ortaya koyacağız ve cuma günü Tunceli’de “Teröre Hayır” demek için yürüyüş yapacağız. (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar) Bu yürüyüşümüze Parlamentomuzda görev alan, görev yapan 550 milletvekilimizi de davet ediyorum çünkü terör, Türkiye’de bir siyasi partinin sorunu ve meselesi değil, terör, Türkiye’de yaşayan 80 milyonun ulusal bir sorunudur.''

Tunceli'de, öğretmen Necmettin Yılmaz'ın PKK'lılar tarafından kaçırılıp şehit edilmesi anısına düzenlenecek protesto yürüyüşü 21 Temmuz Cuma günü yapılacak.

Egitimhane.com 

  • 8 1
  • 20 Temmuz 2017 14:25 1.413
  • Aktif Haberler
  • denis1
    21 Temmuz 2017 13:00
    2 0
    İşte bütün mesele bu..
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK