Tunçkaya Ortaokulu (KARS KAĞIZMAN)

Tunçkaya Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> KARS -> KAĞIZMAN
Kurum Kodu740501
Hizmet Puanı30
Yerleşim YeriKöy
Hizmet Bölgesi3
Hizmet Alanı6
Zorunlu Ç. Süresi3
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (08 Kasım 2011)

arkadaşlar abartmışlar.ben bu köyde 5 yıl çalıştım.bunların hepsinde de müdür yetkili öğretmendim.o lojmanlar benim zamanımda yapıldı.Suları evin içine ben aldırdım.İlk ana sınıfı benim zamanımda açıldı.Bu arada tek şey doğru. İnsanları öğretmene değer verir.Çocuklar zehir gibi zekidir.Birşey daha var.Ben bu köyde 2,5 metre kar gördüm ama -43 görmedim.Biraz abartılı.Bu arada benim adım Mustafa KAPLAN.Ünyeliyim.Köyde kime sorsanız tanırlar.Bu arada oraları hala unutamadım.Beğenmeyen arkadaşlara bir tavsiyem var.İsterseniz 1998 de çekilen fotoları göndereyim.Birde onlara bakın.Bu günkü halinize şükürler.



Gönderen: PINARCIK (14 Temmuz 2011)

okul hakkında daha detaylı bilgi alabileceğim öğretmen arkadaşlarım var mı acaba?



Gönderen: Gizli (04 Nisan 2011)

Şu anda burada görev yapan öğretmenler olarak bazı yorumları biraz yanlış ve abartılı bulduk.Gerçekler burda : 1-Köyümüz soğuk ama Sibirya ya kafa tutamaz. 2- 360 olmasada rüzgarı eksik olmaz. 3- İnternet santralimiz bile vardır.Ama cep telefonlarının çekimi zayıftır. 4- Evet biz de buzdolabı aldık :) 5- Lojmanlarımız yeterlidir. 6- Su ve elektrik sorunumuz yoktur. 7- Toz toprak sorunu yoktur :) 8- Baharı çok değerlidir :)



Gönderen: Gizli (02 Nisan 2011)

Tunçkaya Köyünün eski adı Geçivan dır. Bu ismi Köyün içerisine yerleştiği kaleden almıştır. Kalenin giriş kapısından köye girilir ve çıkılır. başka girişi yoktur. Kale haliyle yüksek bir yere yapılmıştır. Dere içerisine yapılan göreniniz var mı bilmem:))) Yükseklik itibariyle rüzgarı ksik olmaz. Ancak abartıldığı kadar -43 dereceyi gören varsa büyük bir yalan söylemektedir. İnsanı da Tunç gibidir. Öğretmene saygısı ve sevgisi sahiplenmesi tamdır. Ekmeğini aşını gelenle paylaşır. anasınıfı mevcut 8 yıllıklı ilköğretim okulunda lojman problemi bulunmamaktadır. soba yakmasını bilmiyorsanız sorun değil annenizi ararsınız tabi geldiğininz yeri hala unutmadıysanız. ÖĞRETMEN im diyenlerin çalışacağı bir yer.



Gönderen: dorman38 (03 Mart 2011)

Daha önce orda görev yapmış birinden tavsiyeler:yıldızları yakından görmek isteyenler,rüzgarın saatteki hızını 360km de görmek isteyenler,havanın sıcaklığının -43 derecede nasıl olduğunu merak edenler.teknolojiden uzak doğayla başbaşa 2-3 yıl geçirmek isteyenler;buraya gelirken yanınıza alacağınız üç şeyi söylüyorum:1-bir yakın(mümkünse anne-baba yoksa bi eş-dost)2-jeneratör 3-buzdolabı(yiyeceklerin donmaması için:)))



Gönderen: Gizli (02 Mart 2011)

2 bayan 8 erkek toplam 10 öğretmen bulunmaktadır. 1bayan ve 4 erkek hoca ücretli çalışmaktadır. erkek ve bayan lojmanı bulunmaktadır.lojmanların elektriği suyu bulunmakta ve tuvalette evin içerisindedir. lojman ve okul kömür sobasıyla ısınmaktadır.tam dağın tepesinde olup çok soğuk bir yer.gelmek isteyen zor fiziki şartlara hazırlıklı olması lazım.Kars ile Kağızmanın ortasında bulunmaktadır.minübüsler sabah köyden çıkıp öğlen sonu köye dönmektedirler.istediğin zaman araç bulunmamaktadır. gitmek istersen araba kiralayacaksın. öğrenci profili düşük ama zamanla daha iyi olacağına inanıyorum. halkın bilinçlenmesine bağlı herşey.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK