Türk Eğitim-Sen: MEB İddialara Açıklık Getirmeli

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen alımı ile ilgili mülakat süreci başlarken, Başkent Öğretmenevi’nde Türkiye’deki tüm mülakat komisyon başkanlarının toplandığına dair basına yansıyan haberleri değerlendirdi. Geylan, “Haberdeki iddialar doğru ise; aslında kapalı kapılar ardında başka hesaplar döndürülüyor, kirli tezgâhlar kuruluyor demektir.” dedi.

Geylan açıklamasında şunları kaydetti:

“14 Nisan’da öğretmen mülakatları başlıyor. İlk önce güvenlik soruşturması temiz olanlara KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verileceği beyan edildi. Sonra da ne hikmetse KPSS puanından en fazla -+3 mülakat puanı verileceği ilan edildi.

Ama eğer haberdeki iddialar doğru ise; aslında kapalı kapılar ardında başka hesaplar döndürülüyor, kirli tezgâhlar kuruluyor demektir. Hem de Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamı da zelil kumpaslara alet ederek.

MEB derhal bu iddialar hakkında açıklama yapmalı; haber asılsız ise açık bir dille tekzip etmeli, iddialar doğru ise sayın Bakanı ve onun adına irade ortaya koyan MEB bürokrasisini bypass eden sorumlular hakkında gereğini yapmalıdır. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir.

On binlerce öğretmenimizin umuduyla oynanmasına, insanlarımızın haklarının gasp edilmesi için çirkin yol ve yöntemlere tevessül edenlere artık tahammülümüz yoktur. Kul hakkı yiyenlerin iki cihanda da yakasından yapışacak, hesabını soracağız.

Habere konu olan hususların, mesnetsiz iddialardan ibaret olmasını yürekten temenni ediyorum. Aksi taktirde başta MEB’i idare eden irade olmak üzere, tüm sorumlular bu vebal ve ayıbın altında ezileceklerdir. Takip ediyoruz.”

Odatv.com sitesinde öğretmen mülakatıyla ilgili yayınlanan haber

Pazartesi günü başlaması planlanan mülakat öncesinde bugün Ankara Öğretmenevi’nde Türkiye’deki tüm mülakat komisyon başkanları toplandı...

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen alımıyla ilgili mülakat sürecini başlatıyor. Pazartesi günü başlaması planlanan mülakat öncesinde bugün Ankara Öğretmenevi’nde Türkiye’deki tüm mülakat komisyon başkanları toplandı.

Odatv’nin bakanlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre; toplantı devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt yanında görevden alınmış iki daire başkanı ile toplantının yapıldığı salona geldi.

Kurt, kendi alanı olmamasına rağmen, toplantıdaki komisyon başkanlarına Cumhurbaşkanlığından gelen isim listesine, mülakatlarda 5 ile 10 arası, Başbakanlık'tan gelen isim listesine ise 1 ile 5 arası puan verilmesinin talimatını verdi.

Kurt’un bu talimatına, toplantıyı yöneten Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu müsteşar yardımcısı Muammer Yıldız karşı çıktı.

Ankara Öğretmenevi’nde yaşanan bu skandal olay, çocukları eğitecek isimlerin nasıl belirlendiğine de bir mercek tutmuş oldu.

Bürokrasideki kavga, artık listeler üzerine sıçramış, memleketin geleceğini eğitecek kadroların kimin yandaşı olmasını belirleme noktasına kadar ilerlemiş durumda.

Sami Menteş / Odatv.com

 

  • 9 1
  • 15 Nisan 2018 07:47 6.430
  • Aktif Haberler
  • SUMERA06
    16 Nisan 2018 18:02
    2 1
    hazan_gazel hocam doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlarmis.Bazılarının doğrulara tahammülü yok o yüzden bu carpilar.
  • yunus07
    16 Nisan 2018 09:47
    4 2
    bütün sendikaların aynı olduğunu defalarca söylemiştim. al birini vur ötekine.
  • hazan_gazel
    16 Nisan 2018 09:05
    3 0
    korsan hocanın yorumuna çarpı koyanlar neye göre çarpı koymuşlar .. birinde soru sormuş diğerinde olanı söylemiş ilginç insanlarız vesselam
  • php_korsan
    16 Nisan 2018 07:46
    2 0
    yetkili sendika belirleme çalışmaları başladı herhalde.
    performans işini çözelim beyler.mebbise kondu mayıs ayında değerlendirme işleri başlayacak.
  • harovan
    16 Nisan 2018 00:44
    8 0
    MEB'e göre her şey tozpembe adamlar hala 2002'den önce şöyleydi şimdi böyle oldu diyor.
  • php_korsan
    15 Nisan 2018 15:20
    7 3
    Performans meselesini çözdüler.Mebbise eklendi sistem açılacak veliler öğrenciler canımızı okuyacak.
  • SUMERA06
    15 Nisan 2018 13:44
    9 0
    Alan değişikliği ve performans hala cozulmedi
  • Deniz_33
    15 Nisan 2018 11:15
    9 0
    Allah kimseyi vicdanı ile makamı arasında bırakmasın. Dürüst yöneticilerin işi çok zor...
  • didemt
    15 Nisan 2018 10:38
    9 0
    14 Nisan Cumartesi günü mülakatlar basladi. Cuma günü akşam ise Sivas ve Adana Il milli eğitim müdürleri görevden alındı.
    Ne tasaduf !
  • php_korsan
    15 Nisan 2018 10:34
    11 3
    Sıradan işleri çözerek gitsek iyi olmaz mı?Ne oldu performans işi?Mebbis eklendi ben pilot ildeyim hani durduruyordunuz?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK