Türkiye, e-Twinning Faaliyetlerinde Avrupa’da Birinci Sırada

2017 Aralık ayı itibarıyla eTwinning faaliyetlerinde Türkiye; kayıtlı öğretmen, aktif öğretmen, kayıtlı okul ve gerçekleştirilen projelerin sayılarıyla Avrupa’da birinci sıraya yerleşti.

 2017 Aralık ayı itibarıyla eTwinning faaliyetlerinde Türkiye; kayıtlı öğretmen, aktif öğretmen, kayıtlı okul ve gerçekleştirilen projelerin sayılarıyla Avrupa’da birinci sıraya yerleşti.

MEB YEĞİTEK Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülmekte olan eTwinning Faaliyeti, FATİH Projesi’yle sağlanan donanımlar ve EBA tarafından sunulan elektronik içerik imkânlarıyla birleştikten sonra ciddi bir ivme kazanarak büyük bir değişim hareketine dönüştü.

eTwinning Faaliyeti, Avrupa Komisyonu Eğitim Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (ECAE) tarafından Erasmus+ Programı kapsamında yer alıyor. Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu organizasyonunda, 33 Avrupa ülkesi ve 6 Avrupa’ya komşu ülkenin Eğitim Bakanlıkları veya Ulusal Ajansları tarafından yürütülen eTwinning kapsamında; öğretmenlerin çevrim içi iletişim kurarak, bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri; çevrim içi ve yüz yüze eğitimlere katılabilecekleri, teknolojiyi etkin ve verimli biçimde kullandıkları, öğretim programlarına uyumlu projeler gerçekleştirebilecekleri bir topluluk oluşturuldu.

2005 yılında başlayan eTwinning Faaliyetine Türkiye 2009 yılında dâhil oldu. Geçtiğimiz ayın verilerine göre Türkiye, eTwinning faaliyetine kendisinden 4 yıl önce başlayan çok sayıda Avrupa ülkesini geride bıraktı. Türkiye, Portale kayıtlı 118,420 öğretmen sayısıyla birinci sırada yer alırken onu; 58,915 öğretmenle İtalya, 48.071 öğretmenle Polonya,  44.245 sayıyla İspanya takip ediyor. Aynı şekilde Türkiye, 12.339 aktif öğretmeniyle, kendinden bir sonraki sırada yer alan İtalya’yı (6.224) iki kat oranında geçti.   

eTwinning Portaline öğretmenlerin giriş sayılarında 2017 yılı içinde en fazla girişi yapan ülke Türkiye olurken ikinci sırada İtalya, üçüncü sırada İspanya yer aldı. Avrupa’da gerçekleştirilen 217.000 eTwinning projesinin 20.542’sini gerçekleştirerek ilk sırada yer aldı.

Avrupa’da eTwinning Faaliyetindeki En Aktif 10 İl kategorisinde ise Ankara % 6, İstanbul % 5, İzmir % 4, Konya % 3, Adana % 3, Antalya % 2, Mersin % 1, Atina, % 1, Roma % 1, Gaziantep % 1’le sıralamada yerlerini aldı.

eTwinning Ulusal Destek Servisi ekibi; 81 ilde görev yapan 83 il koordinatörüyle her yıl çok sayıda yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası seminer, konferans ve çalıştaylar düzenliyor. Öğretmenlere yönelik kurulan yardım masası ile hafta sonları dâhil telefon, e-posta ve sosyal ağlarda pedagojik ve teknik destek sağlanıyor.  Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığının ilk “Massive Online Open Course-MOOC” isimli eTwinning Uzaktan Eğitim Sistemi oluşturularak 29 adet Türkçe ve 12 adet de İngilizce kursla öğretmenlerin çevrim içi ortamda mesleki gelişim imkânları genişletiliyor. Bunların yanında eTwinning faaliyetinde gerçekleştirdikleri projelerle ulusal ve uluslararası düzlemde başarı gösteren öğretmenler ve okullar ödüllendiriliyor.

Faaliyetin 2019 yılı Aralık ayına kadar devam etmesi planlanıyor. 

  • Aktif Haberler
  • pinhanyar
    01 Mart 2018 19:22
    3 0
    eTwinning hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğretmen arkadaşlar için eğitimhane içinde güzel bir forum var, arkadaşlar da çok paylaşımcı, işbirliği seven ve gelişime açık birer eTwinner.. eTwinningle yaklaşık 2 sene önce tanıştım, okuldaki zümrem kaynak kitap saklarken başka bir ilin okullarından birinde hiç tanımadığım bir eTwinner aynı projede olmadığımız halde danıştığım her konuda elinden geldiğince yardımcı oluyordu..21.yy becerileri,web2.0 araçlarıyla çalışma ,proje tabanlı öğrenme vb konularda kendimce bir hayli yol aldım. Öğrencilerime olan katkılarından en güzeli ve anlamlısı; projelerdeki grup çalışmalarının bir getirisi olarak sınıfımdaki 5 özel öğrencim kendilerini ifade edecek, farklılıklarının getirdiği güzellikleri ortaya koyacak şekilde çalışmaların içinde yer aldılar. Kinestetik öğrenen öğrencilerim Outdoor çalışmalarda lider olarak görev aldılar..
    Müfredatın entegre edildiği bir eTwinning projesinin öğrencilere ve öğretmenine getirisi ve o projedeki bütün üyelerin birbirine katkısı yadsınamaz; öğretmeni aktif bir öğrenici olarak zihnen ayakta tutar.. Gönüllülük esasına göre katılım önemli bence çünkü dinamik bir şekilde çalışma, etkinlik takibi, değerlendime ve sonuçlandırma gerekiyor, nicelikten ziyade nitelik ön planda olmalı kanaatindeyim. Bir de yorum yapmadan önce zihnini yoklasa insanlar ne güzel olur acaba ne hakkında atıp tutacağım ya da yazacağım diye...
  • asumanöz
    28 Şubat 2018 17:25
    5 0
    O kadar talihsiz yorumlar var ki vah vah! Kardeşim hiç proje yazdınız mı, katıldınız mi projeye.? E twinning nedir biliyor musunuz? Hatta e twinning ı erasmus projesi zanneden yurtdışı gezi gibi düşünen olmuş. Hiçbir proje yurtdışı gezisi değildir. Okula katılan bir değerdir. Zaten e twinning projelerinde yurtdışı hareketliligi yoktur. Öğretmen ve öğrencilerin kendini geliştirmesi vardır. Konuyla ilgili daha farklı çalışmak isteyen erasmus projesi yapar. Çok emek verilir. Geçme şansı yüzde üç - dört olur. Geçerse bavulu alıp gitme olayı yoktur. Turistik seyahat değildir. Ulusal ajans tan tutun il-ilçe mal müdürlugu - vergi dairesine kadar uzanan sorumluluklariniz vardır. Yorum yapmak için yazmayın.
  • volkankaz
    28 Şubat 2018 16:27
    3 0
    E-twinning sayesinde Web 2.0 araçlarını öğrendim. İyi ki öğrenmişim. Bir çok şeyi daha kolay ve daha güzel yapıyorum artık. Ayrıca haberi beğenmeyen arkadaşların ne tür haber beğendiğini merak ediyorum.
  • didemt
    28 Şubat 2018 13:57
    6 0
    E twinning öğretmenlerin, öğrencilerin işbirliği içinde çalıştığı, projeler ürettiği ve sosyalleştiği bir ortam. E twinning üyesi olamanın, proje üretmenin, proje ortağı olmanın ders başarısı ile pek alakası yok. E twinning portalı Pisa başarısını ve ya Mars'a gitmeyi gerektirecek bir faaliyet değil. Ayrıca bu programla (ücretsiz) yurt dışına çıkmak, geziler düzenlemek çok zor bir iş. O yurt dışına gidilen programın adı erasmusdu.

    E twinningde ortaklarınız yabancı olmak zorunda değil, kendi ülkenizde ki okullarla da ortak olabiliyorsunuz. Yabancı ortağınız varsa yurt dışına gideceksiniz gibi bir durum da yok.

    Şunu da not düşeyim 39 ülke işbirliği ile yürütülen e twinning portalında bizim ülkemizin birinci gelmesi biraz dayatmadan kaynaklı. Bazı okullarda öğretmenlerin zorunlu üye olması ve proje üretmesi istendi. Bu da sayılsal olarak birinciliği getirdi.

    @hazanın dünyası öğretmenime katılıyorum, e twinningli olun, fark yaratın.
  • hazanın dünyası
    28 Şubat 2018 13:32
    2 0
    Önyargılarınızı bırakın Etwinning ailesine katılın. Kim için ne için derseniz sadece öğrencileriniz için çook faydalı.
  • yeşilyazı
    28 Şubat 2018 11:30
    1 0
    Seneye de Mar'a mi gitsek aceba? Artık yapacak başka bir şey kalmadı.
  • Sertac01
    28 Şubat 2018 11:29
    6 3
    Merak edenler icin aciklayayim. Idareyle arası iyi olan torpilli arkadaşlar bir komisyon oluşturuyor, idareden de yanlarına birkaç kişi alıp bedavaya yurt dışı turu yapıyorlar. Proje gostermelik. Avrupa ülkelerinde dolaşım sıkıntısı olmadığı için onlarda katılım az. Biz de pasaport, vize, ekonomi vs.bir sürü sorun olduğu için geziler bu şekilde kolaya geliyor.
  • hazer
    28 Şubat 2018 11:22
    1 2
    Bizim eğitim sistemimiz yorum yapmaya dayanmıyor....
  • harunca
    28 Şubat 2018 11:02
    3 1
    Projelerin Eğitimimize yansımaları bilimsel verilerle istatiksel olarak anlatılabilir mi? "Uluslararası PISA testi sonuçlarına göre, Türkiye'deki öğrenciler bilim, matematik ve okumada OECD ortalamasının altında kaldı." haberi ile yukarıdaki haber taban tabana zıt. Ya PISA ölçme ve değerlendirmeyi bilmiyor ya da...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK