Türkiye'nin Deprem Haritası Yenilendi

Türkiye'nin deprem tehlike haritası 22 yıl sonra yenilendi. Yeni harita Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni haritaya göre toplam 52 il merkezinin deprem tehlike değeri değişti.46 il merkezinin deprem tehlikesi azaldı, 6'sının ise yükseldi.

"Artık elimizde parsel parsel riski değerlendireceğimiz bir haritamız var" Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın bahsettiği o harita artık resmen devrede. Türkiye'nin Deprem Tehlike Haritası 22 yıl sonra yenilendi. Ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eski haritalarda olduğu gibi artık deprem derecesi kavramı kullanılmayacak. Bunun yerine ivme değeri kullanılıyor. Yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın da bir deprem anında minimum koşullarda beklenebilecek en büyük yer ivmesi değerlerini verdiği belirtiyor. Yani bu haritanın bir risk haritası olmadığı vurgulanıyor. Risk haritası olması için ''Bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir' 'mesajı veriliyor.

Buna göre yeni haritada sarı yerler düşük tehlikeli, kırmızı yerler ise yüksek tehlikeli yer ivmesini gösteriyor. Yeni haritaya göre toplam 52 il merkezinin deprem tehlike değeri değişti. 46 il merkezinin deprem tehlikesi azaldı, 6'sının ise yükseldi.

  • 3 0
  • 19 Mart 2018 19:34 5.757
  • Aktif Haberler
  • ekremerden
    22 Mart 2018 11:06
    0 0
    Fay Hattı Mı Yer Değiştirdi Biz Mi Bugüne Kadar Hiç Uzman Yetiştirmemişiz
  • müdürümsü
    20 Mart 2018 12:52
    7 1
    Fay Hatlarından Bazıları Zarar Ediyorum Deyip Kendini Kapatmış Demek Ki
  • cam kırığı
    20 Mart 2018 11:53
    2 0
    BU KONULARDA ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK 3 PROBLEMİ:
    1)Ülkemizde aşağı yukarı bütün sanayi kuruluşları ne hikmetse deprem bölgelerine inşa edilmiş.(Marmara ve Trakya Bölgeleri)Bu kuruluşların, teşvik sağlanarak yurdumuzun diğer bölgelerine dağılmaları sağlanmalıdır.Bu şekilde hem deprem tehdidinden korunma sağlanmalı,hem ülkemizin diğer bölgelerinin gelişimine katkıda bulunulmalı hemde Marmara ve Trakya'da bulunan ulaşım sorunu hafifletilmelidir.(Allah muhafaza bu saydığım bölgelerde sağlam bir deprem olduğunu düşünün.Ülke ekonomisini düşünmek bile istemiyorum.)
    2.)Nasıl yapılacak bilmiyorum ama başta büyükşehirlerimiz olmak üzere diğer il ve ilçelerimiz,plansız yapılaşmadan dolayı, o kadar çirkinler ki.Bir Avrupa şehrini gezmiş bir kişi ne demek istediğimi anlayacaktır.
    3.)Şu il ve ilçelerimizin sınırlarının yeniden belirlenmesi gerek.Örneğin bir ilçe düşünün (veya köy) ,kendi iline 70 kilometre mesafede.Başka bir ile 10 kilometre mesafede.
  • tarkan555
    20 Mart 2018 07:59
    4 0
    ...46 il merkezinin deprem tehlikesi azaldı, 6'sının ise yükseldi... Demek ki ya fay hatlarının yeri değişiyor ya da jeoloji alanında ki teknoloji gelişmeler eski tespitleri çürütüyor
  • rafy4040
    19 Mart 2018 23:56
    8 0
    yıllardır deprem bölgesiyiz diye en yüksek DASK ödedik ne olcak şimdi geri öderler mi :)
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK