Vatan Sevgisi Ve Cihat Ders Konusu

Önder ÖNDEŞ

Yeni müfredatta taslak öğretim programlarında cihat kavramına da yer veriliyor. İmam Hatip ortaokulları için hazırlanan taslak öğretim programında 7’nci sınıflarda temel hak ve özgürlükler ile vatan sevgisi gibi konuların yanı sıra cihat kavramının önemine de vurgu yapılıyor.

8’inci sınıflarda ‘Allah’a kulluk ve ibadet’ ünitesinde ‘Allah yolunda mücadele: Cihad’ konusunun da yer alması planlanıyor.  Anadolu imam hatip liseleri meslek dersleri taslak öğretim programındaysa cihat; dostluk cesaret, adalet gibi değerler arasında sayılıyor.

Ayrıca cihadın önemine çeşitli sınıf düzeylerinde dikkat çekilmesi de taslak programda yer alıyor. Ortaöğretim müfredatında 10’uncu sınıflarda ‘Ana hatlarıyla Asr-ı Saadet ve Raşit Halifeler’ ünitesi çerçevesinde elde edilecek kazanımlar işlenirken cihadın önemine ‘Peygamberimizin münafıklarla mücadele metodları’ konusu bağlamında değinilmesi öngörülüyor.

  • 1 2
  • 16 Ocak 2017 11:32 891
  • Aktif Haberler
  • ugurlucky
    16 Ocak 2017 12:54
    0 3
    Cihad demek adında islam olan taşeron terör örgütlerinin kullandığı masum insanları öldürmeye dayalı bir kavram değildir. Bilimde sanayide teknolojide her alanda islam aleminin kalkınması haçlı zihniyetine karşı edilmemesi islamın yayılması kültürel anlamda batı zihniyetinin islam toplumunu yok etmesine karşı topyekun mücadele edilmesidir. Aynı zamanda israil ve tüm batının ortadoğu ve İslam coğrafyasında katliam yapmasına karşı mücadele edilmesidir. Güzel bir anlatımla Cihad topluma kavratılmalı ki terör örgütlerinin tuzağına düşen gençler korunsun
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK