Vedide Baha Pars Ortaokulu (İSTANBUL FATİH)

Vedide Baha Pars Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> FATİH
Kurum Kodu732044
Hizmet Puanı18
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi6
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (10 Ağustos 2012)

Okulumuz Fatih Seyit Ömer Mahallesi Hüseyin Kazım Sokak üzerinde,1968 yılında Topkapı Okulu adıyla Emin Ali Yaşin İlköğretim Okulunda geçici binada eğitim-öğretim hizmete başlamış olup ve 1974’te tamamlanan yeni binasıyla birlikte okulun adı “Vedide Baha Pars Ortaokulu” olarak değiştirilmiştir.

Bu güne kadar geçen sürede çevreye başarılı bir okul olarak adını duyurmuş ve çevrenin beğeni ve takdirini kazanmış olan okulumuz 1997 yılında ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür.

1999–2000 yılında bilgi teknoloji sınıflı okul kapsamına alınmış ve 2000–2001 eğitim-öğretim yılı II. döneminde Bilgi Teknoloji sınıfı hizmete girmiştir. Son beş yıllık dönemde idare odaları, öğretmenler odası, Atatürk köşesi, kütüphane yenilenmiş olup kalorifer kazanları doğalgaza dönüştürülmüştür.2001–2002 yılında da eğitim-öğretim yılında Ana sınıfı açılarak hizmete girmiştir.

Okulumuz 2009 yılında İstanbul Valiliği İPKB (İstanbul Proje Koordinasyon Birimi) tarafından deprem güçlendirmesi yapılmış olup, bununla birlikte Bilgi Teknolojileri sınıfı günümüz koşullarına uygun olarak yenilenmiştir. Ayrıca okulun dış cephesi Amerikan Siding kaplama yapılmıştır. Okulumuzun bahçesinde basketbol sahası mevcut olup, voleybol sahası da bulunmaktadır.

2011 yılında okulumuz spor salonunun da açılışı yapılmış olup, sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.




Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK