Yapım Ekı Oyun Kartları

Açıklama:
Yapım Eki Oyun Kartları. Kemikli Yapım Eki Oyun Kartları.
Çok amaçlı olarak hazırlanmış bir çalışmadır. Yapım eklerini kavratmak için oyun kartları olarak kullanabileceğiniz gibi pano ve poster yaparak duvara asma amaçlı olarak da kullanabilirsiniz. Çalışmanın içinde etkinliğin bitmiş hali de mevcuttur.
Özgündür.

Not: Lütfen bana ait çalışmaları değişiklik veya düzenleme yaptık diyerek yeniden siteye yüklemeyiniz. Çalışmalarımı buradan alıp başka sitelerde kullanan arkadaşlar lütfen emeğe saygı gösterip adımı ve sitenin adını silmeyiniz.
Yapım Ekı Oyun Kartları dosyası, Çeşitli Eğitim Kaynakları bölümünde bulunmaktadır. Yapım Ekı Oyun Kartları Eğitimhane, Yapım Ekı Oyun Kartları indir.
Bölüm:
Çeşitli Eğitim Kaynakları
Gönderen:
berrin21
Tarih:
11 Ocak 2015
Boyut:
4.384 Mb
İndirme:
4.756
Teşekkür:
72

Teşekkür Et

Rapor Et
  • Eğitimci35 20 Ocak 2015
    Orijinal fikirler üretip bizlerle paylaştığınız için sonsuz teşekkürler Berrin öğretmenim...
  • berrin21 16 Ocak 2015
    Öğretmenim, çalışmada hata yok. İzninizle açıklayayım. Sizin de bildiğiniz gibi bir kelimenin yapım eki alıp almadığını anlamak için kelimenin köküne bakmak gerekiyor. Eğer gelen ek yeni anlamda bir kelime oluşturmuşsa yapım eki olarak kabul edilir. Oluşturmuyorsa çekim ekidir.
    Terlik kelimesi üzerinde çok tartışılan bir kelimedir. Burada gözden kaçırılan noktayı açıklayayım. Terlik kelimesinin iki anlamı var.
    Birinci anlamı teri çeken bez, giysi veya keçe , hatta üste giyilen ince elbise anlamındadır. Bu bakımdan ter kelimesine +lik eki getirilirse yeni bir kelime oluşturmuş oluyoruz. Eğer terlik kelimesi cümlede bu anlamda kullanılıyorsa yapım eki almış olarak kabul edilir.
    Kelimenin ikinci anlamı ise ev içinde ayağa geçirilen giysi, eşyadır. Eğer cümle içinde ikinci anlamıyla kullanılırsa bu kelime yapım eki almış sayılmaz. Yani bunu anlamak için kelimenin cümle içindeki anlamına bakıp ona göre karar vermek gerekir. İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
  • sibel06 16 Ocak 2015
    berrin21 hocam terlik türemiş kelime değildir
  • kunami 13 Ocak 2015
    Sizler gibi ufku test kitaplarından arınmış öğretmenlerin çoğalması umuduyla, teşekkürler

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK