YDA 5. ve 6. Sınıf İngilizce Öğretim Programları Ve Materyalleri Hazırlandı

12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Talim ve Terbiye Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinin Açıklamalar bölümünde yer alan 7. Madde doğrultusunda ortaokul 5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim veren okullarda uygulanmak üzere 5. ve 6 sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programları ile bu programlara uygun olarak hazırlanan destek materyalleri öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. 

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştığı ve uluslararası ilişkilerin hızla arttığı günümüzde yabancı dil bilmenin önemi daha da ortaya çıkmış ve en az bir yabancı dil bilgisi bireylerin mutlaka sahip olması gereken beceriler arasında yer almıştır. Buna göre, yabancı dil öğreniminin okullarımızda daha etkin hale getirilmesi ve niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar Bakanlığımızca yürütülmektedir.

12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Talim ve Terbiye Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinin Açıklamalar bölümünde yer alan 7. Madde doğrultusunda ortaokul beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilmektedir.

Bu kapsamda, yabancı dil ağırlıklı eğitim yapılan okulların ilgili şubelerinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında ülke genelinde pilot olarak uygulanması 21.09.2018 tarihli Makam Onayı ile uygun görülen 5. ve 6. Sınıf İngilizce Öğretim Programları ile bu programlar doğrultusunda destek materyalleri hazırlanmıştır.

Buna göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılında ortaokul 5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim veren okulların ilgili şubelerinde uygulanmak üzere 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı; 2017-2018 eğitim öğretim yılında ortaokul 5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim gerçekleştiren şubelerin bu yıl ortaokul 6. sınıf düzeyinde uygulanmak üzere 5. sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programının devamı niteliğinde hazırlanmış olan 6. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. 

Ayrıca, 2018-2019 yılında ülke genelinde pilot olarak uygulanacak olan söz konusu öğretim programları doğrultusunda öğretmenler ve öğrencilere yönelik 5. ve 6. Sınıf İngilizce Destek Materyalleri de hazırlanmıştır.

Söz konusu destek materyalleri aşağıda belirtildiği şekilde alternatifli olarak kullanıma sunulmuştur:

 5. sınıf düzeyi için;

 1. Alternatif: 1A (1-18. Üniteler) - 1B (19-36. Üniteler) 5. Sınıf İngilizce Destek Materyali

 2. Alternatif: 2A (1-12. Üniterler) - 2B (13-24. Üniteler) - 2C (25-36. Üniteler)  5. Sınıf İngilizce Destek Materyali

6. sınıf düzeyi için;

1. Alternatif: 6. Sınıf İngilizce Destek Materyali

2. Alternatif: 6. Sınıf İngilizce Destek Materyali

Destek materyallerinin alternatifli olarak hazırlanması ile öğretmenlere istedikleri materyali seçme olanağı tanınmış olup hangi materyalin kullanılacağına dersin zümre öğretmenleri kurulu karar verebilecektir.

Hazırlanan materyallerin dinleme metinleri ayrıca hazırlanmış olup, seslendirme CD’lerine de hazır hale geldikten sonra Genel Müdürlüğümüz web sitesinden ve eba.gov.tr adresinden erişim sağlanabilecektir.

“5. ve 6. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programları”nı indirmek için tıklayınız.

“1A-1B  5. Sınıf İngilizce Destek Materyali”ni ve Dinleme Metinlerini indirmek için tıklayınız.

“2A-2B-2C  5. Sınıf İngilizce Destek Materyali” ni ve Dinleme Metinlerini indirmek için tıklayınız.

1.Alternatif “6. Sınıf İngilizce Destek Materyali” ni ve Dinleme Metinlerini indirmek için tıklayınız.

2. Alternatif “6. Sınıf İngilizce Destek Materyali” ni ve Dinleme Metinlerini indirmek için tıklayınız.

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK