Yıl Sonu Okul Sosyal Etkinlik Programı

Açıklama:
SAYIN MÜDÜRÜM, DEĞERLİ ÖĞRETMENLER ARKADAŞLARIM VE KIYMETLİ MİSAFİRLER
GÖSTERİ VE DİNLETİMİZE HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ.
Şimdi yaslanın arkanıza,
Geliyorlar karşınıza,
Bugün şenlik günü,
Bugün çocuklarınızın şenliği var.
Onlar küçük yıldızlar
Kocaman yürekli çocuklar
Çalıştılar, çabaladılar,
Sizin için roller aldılar.
Ellerinize kuvvet
Sizden bekliyoruz destek
Hepinize iyi seyirler

1- Siz sayın misafirlerimizi bekletmeden 3/C Sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “Birbirine bağlı Halk Oyunları” gösterisiyle baş başa bırakıyoruz.

2- Çocuk masum bir güvercin, çocuk çiçekli bir dal, çocuk kovandaki bal, çocuk yalansız bir dünya, çocuk engin bir deniz, kinden uzak tertemiz.
Coşkunuz ve alkışlarınız hiç susmasın lütfen. Göknur YAĞLI Dan
Sevginin acılı ve güzel hikâyesi “YAŞAMIN YANKISINI dinliyoruz.
• Bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yapıyorlarmış. Birden çocuk ayağı takılıp düşüyor ve cani yanıp ‘AHHHHH’ diye bağırıyor. İleride bir dağın tepesinden ‘AHHHHH’ diye bir ses duyuyor ve şaşırıyor. Merak ediyor ve
• - ”Sen kimsin?” diye bağırıyor. Aldığı cevap ‘Sen kimsin?’ oluyor. Aldığı cevaba kızıp
• - ”Sen bir korkaksın!” diye tekrar bağırıyor. Dağdan gelen ses ‘Sen bir korkaksın!’ diye cevap veriyor.
Çocuk babasına dönüp
• - ”Baba ne oluyor böyle?” diye soruyor.
• - ”Oğlum” der babası, ”Dinle ve öğren!” ve dağa dönüp ”Sana hayranım!” diye bağırıyor. Gelen cevap ”Sana hayranım!” oluyor. Baba tekrar bağırıyor,
• - ”Sen muhteşemsin! Gelen cevap; ”Sen muhteşemsin!’. Çocuk çok şaşırıyor, ama halen ne olduğunu anlayamıyor. Babası açıklamasını yapıyor:
• - ”İnsanlar buna yankı derler, ama aslında bu yaşamdır. Yaşam daima sana senin verdiklerini geri verir. Yaşam yaptığımız davranışların aynasıdır. Daha fazla sevgi istediğin zaman daha çok sev! Daha fazla Şefkat istediğinde, daha şefkatli ol! Saygı istiyorsan insanlara daha çok saygı duy. İnsanların sabırlı olmasını istiyorsan sen de daha sabırlı olmayı öğren. Bu kural yaşamımızın bir parçasıdır, her kesiti için geçerlidir.” Yaşam bir tesadüf değil, yaptıklarınızın aynada bir yansımasıdır.
•
3- Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri öğretimin sınırları ne olursa olsun, en evvel ve en esaslı olarak Türkiye'nin istiklâline, kendi benliğine, millî geleneklerine düşman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir.
Veee bizlere Anne sevgisini anlatan şiirlerini okumak üzere Burak ÇALIŞIR VE SAMET BAYRAK’ı buraya davet ediyorum.

4-Coşkunuz ve alkışlarınız hiç susmasın lütfen. Arkadaşlarımızın Hazırladığı 3/Celiler neden çıldırdı oyununu izleyeceğiz. Gösterilerini sergilemek üzere buraya davet ediyorum.

5-Bazen her şeyi bir kenara bırakıp gitmek gerekir. Tek seçenek olur çoğu zaman gitmek Geride belki biraz hüzün kalır,bir de sevdiğinin adı..Ama yanında götürdüğün yaşanmışlıkların acılarıdır. Onunla yaşamak isteyip de yaşayamadıkların dökülür dudaklarından kimi zaman bir ezgi olarak kimi zaman da içli bir şiir,ne yaparsan yap sana bütün yollar kapanmıştır artık. Diyerek şimdi de Arkadaşlarımızın hazırladığı Skeçleri izliyoruz.

Bencil duyguların en üstünüdür ana sevgisi. Anneler... Yemeyip yediren, içmeyip içiren fedakâr anneler... Yanımızdayken kıymetini bilmediğimiz o kutsal varlık.
Dünyanın en büyük eksikliğidir onların yokluğu. Bu eksiklik en derin çığlıklar halinde hissettirir kendini ve derin yaralar açar ruhumuzda. Şimdi annesizliğin çığlıklarına kulak vermeye ne dersiniz?

Bu şiir de annesini HASRETİ ÇEKENLERE…
• “Anne Özlemi” şiirini okumak üzere Eylül İYİ Dil’i davet ediyorum.

5- Dinletimiz Burada sona ermiştir, bizi dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen Müdürümüze, müdür muavinimize, öğretmenlerimize, sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öğretmenimiz Hasan ALPAR ve öğrencilerinin büyük bir emek ve özveriyle hazırladıkları gösterilerimiz burada sona ermiştir. Öncelikle sevgi dolu yürekleriyle hazırladıkları bu gösterileri için Arkadaşlarıma, sonra da bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz.
Yıl Sonu Okul Sosyal Etkinlik Programı dosyası, Ders Dışı Çeşitli Sunular bölümünde bulunmaktadır. Yıl Sonu Okul Sosyal Etkinlik Programı Eğitimhane, Yıl Sonu Okul Sosyal Etkinlik Programı indir.
Bölüm:
Ders Dışı Çeşitli Sunular
Gönderen:
hasan alpar
Tarih:
02 Haziran 2014
Boyut:
0.036 Mb
İndirme:
717
Teşekkür:
5

Teşekkür Et

Rapor Et

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK