Yorumlu Haberler

Çevrimdışı seço58

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.343
  • 41.692
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 3.343
  • 41.692
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 20 Haz 2010 19:30:29
Devletin zirvesi kahramanları uğurladı   
Türkiye şehitleri için ağladı.
Hakkari'de şehit edilen 11 asker için Van'da devletin zirvesinin de katıldığı bir tören düzenlendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında, şehitlerimizin yüksellttiği bayrağın şan ve şerefle ebediyete kadar dalgalanacağını söyledi.  
Van, 20 Haziran 2010 16:06
!!!!!!!!
??????

Çevrimdışı ertugrul43

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.318
  • 2.535
  • 1.318
  • 2.535
# 26 Haz 2010 11:14:26
[

‘ÇOCUKLAR EĞLENDİ’

Veda gecesinde dansöz oynatmanın suç olmadığını ve okul yönetiminin geceyi organize etmediğini söyleyen Ayfer Kesici, şikâyet edenlere de tepki gösterdi. Kesici, “Biz çocuklarımıza bir anı yaşatmak için gece düzenledik. Sürpriz olsun diye de dansöz olan bir yakınımızı davet ettik. Dakikalarca oynadı ve çocuklarımızı eğlendirdi. Çocuklarımız zaten televizyonlarda dansöz görüyor. Bunu görmesinde anormal bir şey yok” dedi. Olayın ardından açıklama yapan okul yönetimi de gecenin veliler tarafından düzenlendiğini ve resmi bir toplantı olmadığı için kendilerinin de katılmadığını açıkladı. Konak Kaymakamı Ahmet Önal, söz konusu veda gecesinin izinsiz düzenlendiğini belirterek, “Biz okul dışında hiçbir eğlenceye izin vermiyoruz. Dansözlü bir eğlenceyi hoş karşılamıyoruz. Doğru bulmuyorum. Soruşturma açacağım” dedi.

Gazete Habertürk


[/quote]


televizyonda gördükleri herşeyi sahneye getirirsen işimiz iş...aşk-ı memnuyu da seyretmiştir çocuklar..seneye de Behlül ile Bihter  gelir........

Çevrimdışı mut

  • Uzman Üye
  • *****
  • 262
  • 292
  • 262
  • 292
# 27 Haz 2010 08:33:26
helles 17 öğretmenimin dediklerine ben de katılıyorum
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
evet aynen öyle öğretmenim ;D

Çevrimdışı sleep__y

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 142
  • 196
  • 142
  • 196
# 27 Haz 2010 16:30:24
hocam bu mesajıma cevap gelmedi hala
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
tmurat hocam benim geçen hafta açtığım bir kou kapatıldı bir konuda taşındı taşınan mesajım hatta alttaki ve şuan görüyorum ki bu konu tekrar açılmış madem tekrar açılcaktı bu konunun neden taşındığını ve diğer konunun iliçi atamalarla ilgili olanın neden silindiğini anlamış değilim değişmeleri yeni bir konu açarak belirmiştim bunların neden silindiğini ve taşındığını ve herkes konu açamıyormu bunu öğrenmek istiyorum ilgilenirseniz
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Köylerde mecburi tarım dersi
Köylerdeki ilköğretim okullarında tarım dersi zorunlu hale getiriliyor. AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, tarım dersinin ilkokullarda zorunlu olmasıyla ilgili 3 maddelik bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sundu. Gülsün, Milli Eğitim Temel Kanunu'na yapılan bir ek madde önerisiyle bu dersin zorunlu hale getirilmesini teklif etti. Teklif yasallaşırsa köylerdeki çocuklar, okul bitirdiklerinde tarımla ilgili çok daha sağlıklı bilgilere sahip olacak.  [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]


köylerin kalkınması için  köy kanunu da değişmeli, hala daha köylerde nalbant ve berber yetiştirmek zorunlu...

Çevrimdışı ertugrul43

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.318
  • 2.535
  • 1.318
  • 2.535
# 28 Haz 2010 14:01:11
SBS KALKIYOR

''Seviye Belirleme Sınavını 6 ve 7. sınıflarda kademeli olarak kaldırıyoruz. Sarmal bir yapı içeren müfredat doğrultusunda SBS sadece 8. sınıfta gerçekleştirilecek, bundan sonra ve 8. sınıf konularından sorumlu olacaklar. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 6. sınıfa başlayan öğrencilerimiz sınava girmeyecekler. Bu öğrenciler 2011-2012 yılında da 7. sınıf öğrencisi olarak sınava girmeyecekler.

Fakat bu yıl Seviye Belirleme Sınavı'nda 6. sınıfta olup eski sisteme uygun olarak sınava giren öğrencilerimiz 7 ve 8. sınıflarda da sınava girecekler. Bu yıl 7. sınıfta olup SBS'ye katılan öğrencilerimiz eski sisteme uygun olarak 8. sınıfta da sınava girip bu şekilde ortaöğretim kurumlarına yerleşecekler.''

Çubukçu, orta öğretimde gerçekleştirilecek yeniden yapılanma ile gelecek yıllar içerisinde genel liselerin tamamının Anadolu Liselerine ve Meslek Liselerine dönüştürüleceğini, okullar arası niteliksel farklılıkların bu şekilde ortadan kaldırılacağını, okul çeşitliliğinin de en aza indirileceğini bildirdi.

DÜZENLEME GERİYE DÖNÜŞ DEĞİL
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Seviye Belirleme Sınavının (SBS) 6. ve 7. sınıflardan kaldırılarak sadece 8. sınıfta uygulanması kararının ''geriye dönüş'' olarak algılanmaması gerektiğini bildirdi.

Çubukçu düzenlediği basın toplantısında, Ortaöğretime Geçiş Sistemi ve bundan üç yıl önce uygulamaya konulan SBS konusunda yaptıkları yeni düzenlemelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini, yaklaşık 15 milyon öğrenci ve ebeveynleriyle toplumun neredeyse tümünü ilgilendiren her soruna büyük duyarlılıkla yaklaştıklarını söyledi. En büyük zenginliği genç nüfusu olan Türkiye'nin kalkınması ve ilerlemesinin yaygın ve kaliteli bir eğitimle mümkün olduğuna işaret eden Çubukçu, bu çerçevede çağdaş bir eğitim için uygun şartlar ile ortamı hazırlama yolunda yoğun bir çaba gösterdiklerini ifade etti.

Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak hem eğitimin kalitesini yükseltme hem de ortaöğretimi yeniden yapılandırma çalışmalarının arzu edilen sonuçlar doğurabilmesi ve çocuklarımıza bilginin yanında değer de kazandırması sınava odaklı bir sistemde mümkün görünmemektedir. Eğitim sisteminin farklı kademelerinin çocukların gereksinimlerini karşılayacak ve onlara yaşam becerileri kazandıracak şekilde yeniden yapılandırılması için sınavların sistem üzerinde yarattığı baskının ortadan kaldırılması şarttır.

Hepimizin bildiği gibi uygulanan üç sınavlı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sisteminin okul dışı kaynaklara yönelimi artırdığına, okulun eğitim sistemindeki merkeziliğini kaybetmesine yol açtığına ve çocukların sosyo-psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkilediğine yönelik kamuoyunda geniş bir uzlaşı bulunmaktadır.''

Katıldığı tüm toplantılarda eğitimcilerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, öğretmen, öğrenci ve velilerin SBS'nin 11-14 yaş aralığındaki çocukları olumsuz etkilediği konusunda fikir birliği içinde olduklarını gördüğünü vurgulayan Çubukçu, bunun yanı sıra Bakanlığa ve kendisine konuyla ilgili sayısız mektup geldiğini anlattı. Çubukçu, bunun, sistemi gözden geçirmeye, olumlu ve olumsuz yönleriyle SBS'nin eğitim sistemi içindeki yerini tespit etmeye yönelik Bakanlıkça başlatılan çalışmaları pekiştiren bir husus olduğunu belirtti.

Araştırmaların uzun vadeye yayıldığını ve yaklaşık bir yıldır bu konu üzerinde çalışıldığını ifade eden Çubukçu, başta Bakanlık bürokratları olmak üzere tüm paydaşlarla konunun değerlendirildiğini ve görüş alındığını söyledi.

Yapılan bütün bu çalışmalar sonucunda ve hazırlanan raporlar doğrultusunda Seviye Belirleme Sınavının genel olarak öğrenci, veli, öğretmen ve okul sistemi üzerinde olumlu yönleri olmakla beraber olumsuz etkilerinin de bulunduğunun tespit edildiğini kaydeden Çubukçu, ''Bakanlığımızca, akademisyenler ve sivil toplum örgütlerince yapılan bilimsel araştırmalar ve raporlar doğrultusunda genel olarak öğrenci, veli, öğretmen, okul ve eğitim sistemi üzerinde olumlu etkileri olmakla birlikte olumsuz etkilerinin de olduğu tespit edilmiştir. Bunların en önemlilerinden biri ise çocuklarımızın sınav odaklı yaşamaktan sosyal etkinliklere vakit ayıramamalarıdır'' diye konuştu.


-''AŞIRI STRES VE KAYGIDAN UZAKLAŞACAKLAR''-


Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, bu veriler ışığında getirilen yeni düzenlemeyi şöyle anlattı:

''Seviye Belirleme Sınavını 6. ve 7. sınıflarda kademeli olarak kaldırıyoruz. Sarmal bir yapı içeren müfredat doğrultusunda SBS sadece 8. sınıfta yapılacak ve 8. sınıf konulardan sorumlu olacaklar. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 6. sınıfa başlayan öğrencilerimiz sınava girmeyecekler. Bu öğrenciler 2011-2012 yılında da 7. sınıf öğrencisi olarak yine sınava girmeyecekler.

Böylelikle öğrencilerimizi sınavdan değil ama sınav odaklı bir sistemden, aşırı stres ve kaygıdan uzaklaştırmış olacağımızı ümit ediyorum. Velilerimizin sırtındaki büyük ekonomik yükü kaldırmayı da hedefliyoruz. Bu karar sadece SBS ile ilgili düzenlemeyi değil aynı zamanda Bakanlığımızın eğitim politikaları doğrultusunda ortaöğretimin yeniden yapılandırılması çalışmalarını destekleyici yönde olmuştur. Dolayısıyla SBS'de yapmış olduğumuz bu düzenleme bir geriye dönüş olarak algılanmamalıdır.

Arzu edilen odur ki tüm ortaöğretim kurumlarımızın fırsat eşitliği sağlayacak şekilde, akademik başarıları yüksek olan okullar haline dönüştürmek. Bunları yapabilmek için her şeyden önce fiziki altyapıları yeterli okullara ihtiyacımız vardı. Bugün derslik başına düşen öğrenci sayısı 50-60'lı sayılardan, yaklaştığımız noktada, en geç 5 yıl içerisinde Türkiye'de eğitim ve öğretim sistemimiz içerisinde batının standartlarını yakalamış olacağız.''


-''SINAVLARA DUYULAN İHTİYAÇ MİNİMUMA İNECEK''-


Sınavlardaki başarının hayatta başarılı olma anlamına geldiği yönünde toplumda oluşan yanlış algının ortadan kaldırılması ve okullar arası kalite farkının giderilmesine yönelik çalışmalara Bakanlıkça hazırlanan ''2010-2014 Stratejik Planı''nda yer verildiğini ifade eden Çubukçu, öğrencilerin kişisel gelişimini ve sosyal katılımını öncelikli kılan, genel ortaöğretim ile mesleki ortaöğretim arasında yatay ve dikey geçişleri sağlayan daha esnek bir yapıya gereksinim duyulduğunu vurguladı.

Ortaöğretimde gerçekleştirilecek yeniden yapılanmayla önümüzdeki yıllarda genel liselerin Anadolu liseleri ile meslek liselerine dönüşeceğini belirten Çubukçu, böylece okullar arası niteliksel farklarla birlikte okul çeşitliliğinin en aza indirileceğini kaydetti. Çubukçu, böylece sınavlara duyulan ihtiyacın da minimuma ineceğini söyledi
AA

Çevrimdışı mtdemirci

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 10.051
  • 9.255
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 10.051
  • 9.255
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 28 Haz 2010 14:03:40
SBS kaldırılma haberi bugün 3. defa veriliyor.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı şafakgergin

  • B Grubu
  • 898
  • 677
  • 898
  • 677
# 30 Haz 2010 00:03:48
  Bu  Bir  Duyuru  Haberidir
Malumunuz  12/09/2010  tarihinde  milletçe  refaranduma  katılacağız.
Ama  kime  sorsanız  neden  evet  veya  neden  hayır  mührünü  basacağını  kulaktan  dolma  bilgilerle  açıklıyor.
  Peki  biz  gerçekten  neye  evet  neye hayır  diyeceğiz!?
  Bir  bilen  gazeteci  varsa  yorumuyla  burada  lütfen  paylaşsın  çünkü  ne  hükümet  ne de  muhalefet  bu  bilgileri  bizimle  paylaşmıyor.

 Yorum: Biz mi çok  cahiliz, bizi  cahil  görmek  isteyenler mi çok  cahil!?
 

Çevrimdışı seço58

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.343
  • 41.692
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 3.343
  • 41.692
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 01 Tem 2010 10:38:46

Evliya Çelebi müstehcenmiş
Evliya Çelebi’nin ünlü Seyahatname’- sinin bazı bölümlerinin ‘müstehcen’ bulunduğu gerekçesiyle toplatıldığı iddiası kafaları karıştırdı. CHP bir soru önergesi ile konuyu TBMM’ye getirirken, Seyahatname’yi yayına hazırlayan Seyit Ali Kahraman, ‘Çelebi’de müstehcen bölüm bulmak imkânsız’ dedi. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Haluk Akalın, ‘Böyle bir şey kesinlikle yoktur’ diye konuştu.


****günlük hayatta satır aralarında neler yokki...........

Çevrimdışı zalim09

  • Bilge Üye
  • *****
  • 7.885
  • 16.332
  • Öğretmen Adayı
  • 7.885
  • 16.332
  • Öğretmen Adayı
# 05 Tem 2010 00:04:12
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

 yetmez   mi ? Bir Türk dünyaya bedeldi derdik bir zamanlar ???

   internethaber

Çevrimdışı mavimavi31

  • Uzman Üye
  • *****
  • 694
  • 1.487
  • 694
  • 1.487
# 05 Tem 2010 12:05:24
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

zamlı yatcaktı zaten temmuz ama bu kadar beklemiyordum

Çevrimdışı delimit35

  • Bilge Üye
  • *****
  • 7.456
  • 4.977
  • Müdür Yardımcısı
  • 7.456
  • 4.977
  • Müdür Yardımcısı
# 05 Tem 2010 12:14:04
enflasyonu düşürecekleri belliydi de bu kadarını beklemiyordum.

Çevrimdışı zeynomer

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.619
  • 3.472
  • 3.619
  • 3.472
# 05 Tem 2010 12:25:34
bu zam ek vergiyi bile karşılamaz
yani şu demek oluyor ki;temmuzda hazirandan  daha az maaş alabiliriz.
iyi ki ek zam var >:( >:(

Çevrimdışı seço58

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.343
  • 41.692
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 3.343
  • 41.692
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 18 Tem 2010 21:10:43
doktorlar muayenehane hakkını kazanmışlar .kutlarız. kapatıyoruz pankartı asacak  hale glmişlerdi

Çevrimdışı fguclu

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.386
  • 1.408
  • 1.386
  • 1.408
# 18 Tem 2010 21:48:24
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
doktorlar muayenehane hakkını kazanmışlar .kutlarız. kapatıyoruz pankartı asacak  hale glmişlerdi
devlete çalışan doktorların da bizim gibi vicdan usulü çalışmalarını,her yerde ve her yaşta yoktan var etmeye çalışmalarını dilerdim.Çoğu yerde özel muayenehanesine gitmeyince yüzüne bile zor bakıyorlar.
Bu ülkede parası olmayan ölsün...

Çevrimdışı seço58

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.343
  • 41.692
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 3.343
  • 41.692
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 20 Tem 2010 16:31:04
Artistler hükümeti
Deli Kadir  ( Kadir İnanır )
Başbakan

meşhur Coşkun ( Coşkun Göğen )
Aileden Sorumlu Devlet Bakanı
Türkiye'nin aile yapısındaki bu bozulmalara el koyacağız

Kara Murat ( Cüneyt Arkın )
Milli Savunma Bakanı
Savulun ulenn Türk Ordusu geliyor

Arif  (  gora Cem Yılmaz )
Dışişleri Bakanı
Görüşmelerimiz sürüyor Mars'la vizeleri kaldırıyoruz

Bady Ekrem ( Şener Şen )
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı
Tek hedefimiz iyi çekirgeler yetiştirebilmek.

Hacı dayı ( Ali Şen )
Adalet Bakanı

Civanım Doktor ( Kemal Sunal )
Sağlık Bakanı
Vatandaşlarımız bundan sonra mesir macununu da yeşil kartla alabilecekler.

Reşit Ağa ( Erol Taş )
İçişleri Bakanı

Hükümetin amcası Şehmuz ( Nuri Alço )
Kültür Bakanı
Bu yıl turizmde gazoz satışlarını patlatacağız. Kararlıyız, Niğde gazozunu dünyaya içireceğiz. (ilaçsız)

Polat Alemdar  ( Necati Şaşmaz )
Savunma Müsteşarı
Savunma hassas iştir arkadaşlar, iki devlet adamının bildiği sır sır değildir.

Recep İvedik ( Şahan Gökbakar )
Milli Eğitim Bakanı
Eğitimi gerektiği kaliteye çıkaracağız, emin olun.

Tokatçı Şevket ( Şevket Altuğ )
Maliye Bakanı

Şoför Nebahat ( Fatma Girik )
Ulaştırma Bakanı

Züğürt Ağa ( Şener Şen )
Tarım ve Köyişleri Bakanı
Tüm köyleri satışa çıkardık, ilgilenenler bakanlığımızın internet sitesinden fiyat listesini görebilirler.

Patron Seyfi Bey ( Muhip Arcıman )
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

sabahtan internetten  alıntıdır.20/07/2010 haber resimlidir

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK