Yorumsuz! : Haberler

Çevrimdışı asortik19

  • Bilge Üye
  • *****
  • 4.841
  • 2.801
  • Okul Müdürü
  • 4.841
  • 2.801
  • Okul Müdürü
# 18 Tem 2007 11:14:07
YÖK'ten Uzaktan Eğitimle İlgili Önemli Karar
Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesinin önlisans ve lisans düzeyinde uzaktan eğitim verdiği çok sayıda program bulunmaktadır. Örgün eğitim yoluyla eğitim alma imkanı bulunmayan bazı memurlar bu programlara başvurmuş ancak YÖK'ün denklik vermemesi nedeniyle sıkıntılar oluşmuştu. YÖK, görüşünü değiştirmiş olup, 15 Temmuz 2007'de üniversiteye gönderdiği yazı ile uzaktan eğitim programlarına denklik verdiğini belirtmiştir.

HOCA AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE YÜKSEKLİSANS PROGRAMLARI DENKLİĞİ KABUL EDİLDİ.
YÖK, 15 Temmuz'da Hoca Ahmet Yesevi Üniversine gönderdiği resmi yazıda, Uzaktan Eğitim Programları ile ilgili bazı tereddütlere açıklık getirdi ve Üniversitede 2007-2008 eğitim öğretim yılından itibaren yapılacak olan uzaktan eğitim ön lisans ve yüksek lisans eğitim programlarının uygun olacağına ve 2007-2008 eğitim öğretim yılından itibaren bu programların denkliklerinin tanınmasına karar verdi

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı erdemc28

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.983
  • 438
  • 1.983
  • 438
# 18 Tem 2007 13:11:56
Türk Eğitim-Sen, OKS'de bazı adayların “diploma notunun yanlış hesaplandığı”na ilişkin iddialar üzerine, “Milli Eğitim Bakanlığına güvenin azaldığı” gerekçesiyle, Bakan Hüseyin Çelik'in, “Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama, görevi kötüye kullanma ve görevi savsaklama” suçlarından cezalandırılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, Bakan Çelik hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk ve sendika avukatları, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı OKS sınavında her yıl aksaklıklar yaşandığını öne sürerek, Çelik'in, bakanlığı toplum gözünde “iş bilmez ve güvenilmez bir kuruluş” durumuna düşürdüğünü iddia etti.

OKS'de bazı adayların diploma notunun yanlış hesaplanmasının ardından toplumun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak hiçbir sınav sonucuna “güven duymasının mümkün görünmediği” görüşünü savunan Koncuk, “Sadece OKS sınavlarını değil, yönetici ve öğretmen atamalarını da eline yüzüne bulaştıran, bu sebeple büyük tepkilere yol açan, Milli Eğitim Bakanlığını kamuoyu nazarında gayri ciddi bir kurum durumuna düşüren Hüseyin Çelik derhal istifa etmeli ve yargılanmalıdır” diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen olarak Hüseyin Çelik'in, Milli Eğitim Bakanlığı'nı “güvenilmez bir kurum durumuna düşürmek, görev ve sorumluluklarını yeterince yerine getirmemek” suçlarından yargılanmasını istediklerini belirten Koncuk, yargının ve seçimlerden sonra oluşacak yeni TBMM'nin Hüseyin Çelik ile ilgili en doğru kararı vereceğinden şüphelerinin olmadığını söyledi.

Suç duyurusu dilekçesinde, orta öğretim başarı puanlarında yapılan değişiklikler sebebiyle bu yıl yapılan OKS sınavında yüzlerce öğrencinin mağdur olduğu ifade edilerek, bu durumun 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 7. maddesinde düzenlenen “eğitim hakkının” engellenmesi kapsamına girdiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, “yapılan yanlışlıklar okyanusta bir damla gibidir” sözüne de yer verilen suç duyurusu dilekçesinde, Çelik'in bu açıklamasıyla vatandaşları ve görevini ciddiye almadığını gösterdiği savunuldu.

Dilekçede, OKS'de bazı adayların “diploma notunun yanlış hesaplandığı”na ilişkin iddialar üzerine, Milli Eğitim Bakanlığına güvenin azaldığı gerekçesiyle, Bakan Hüseyin Çelik'in, “Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama, görevi kötüye kullanma ve görevi savsaklama” suçlarından cezalandırılması istendi.



Çevrimdışı ali2037

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.759
  • 1.326
  • 2.759
  • 1.326
# 18 Tem 2007 13:52:16
Öğretmen, ders notlarıyla ortadan kaybolunca
      İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç İlköğretim Okulunda sosyal bilgiler öğretmenliği yapan ve psikiyatri hastası olduğu bildirilen Gülay Uyar (49), öğrencilerin sınav sonuçlarını yanına alarak ortadan kaybolunca, öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla sınıf geçirildi ve gecikmeli karne aldı.
      AA muhabirinin görüştüğü Okul Müdürü Metin Sert, 12 Hazirandan beri ortada olmayan öğretmen Gülay Uyar’ın sağlık durumundan endişe duyduklarını ifade ederek, "Öğretmenimize emekli olması konusunda tavsiyelerde bulunduk, ancak kendisi çalışmakta ısrar etti" dedi.
      Öğrencilerle son zamanlarda iyice iletişimi kopan Uyar’ın, Eylül 2005’den itibaren 3 ay Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğünü belirten Sert, hastanede verilen raporda "atipik psikotik bozukluk" teşhisi konulduğunu ve öğretmene 3 aylık rapor verildiğini söyledi. Sert, Uyar’ın Aralık 2005’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Kliniğinden alınmış "F29 Psikotik Bozukluk" raporu bulunduğu, tanı için belirtiler kısmındaysa "anksiyete, sanrı, izolasyon" yazdığını ifade etti. Sert, Uyar’ın durumunun, özellikle havaların ısındığı dönemde kötüleştiğini, bunu okulda öğrencilere ve kendilerine yansıttığını kaydetti. Uyar’ın ortadan yok olmasının ardından öğrencilerin durumlarının, içinden çıkılmaz bir hal aldığına dikkati çeken Sert, şunları söyledi: "Öğretmenimize ne olduğunu bilmediğimiz için herhangi bir işlem yapamadık. Öğrencilerin birinci dönem aldıkları notlara göre değerlendirmesini yapacaktık, ancak öğretmenimiz kanunen görevinin başında göründüğü için bir şey yapamadık. Milli Eğitim Bakanlığına durumu bildirdik. Oradan yönetmelikler uyarınca çıkan kararla birinci dönem notu iyi olan öğrencileri geçirdik. Notları kötü olan öğrencileri ise derslere giren diğer öğretmenlerin oluşturduğu şube öğretmenler kurulu değerlendirdi. Sonuç olarak 7. sınıfların hepsini geçirdik. Karneleri normal zamanda veremedik, gecikmeli hazırladık. Şu anda karneleri hazır, isteyen gelip alabilir." Uyar’ın ailesine, okula gelmediği ilk birkaç gün içinde bilgi verdiklerini ifade eden Müdür Yardımcısı Aziz Zoral da 1997 yılından bu yana çalıştıkları Uyar’ın o yıllardan itibaren hasta olduğunu, hastalığın ağır seyretmediği dönemlerde çok sevecen bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Zoral, ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler için düzenledikleri her türlü etkinliğe katılan Uyar’ın, son zamanlarda kendisine "Bu hastalık çok zor, çok ağır ağabey" dediğini anlattı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise öğretmenin durumunu savcılığa bildirdiklerini, güvenlik güçlerinin öğretmenin nerede olduğunu araştırdığını, öğrencilerin mağduriyetlerinin ise giderildiğini kaydettiler. Yetkililer, yaklaşık 10 yıldır psikyatrik tedavi gören Uyar’ın öğrencilerin notlarını yanında götürdüğünü ifade ettiler.
     

Çevrimdışı ali2037

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.759
  • 1.326
  • 2.759
  • 1.326
# 18 Tem 2007 13:59:06
Yok böyle bir kredi kartı

Boyu minicik... Nereye istersen oraya yapıştır... Yaklaştır cihaza öde borcunu.
Bankalar teknolojik devrime ayak uydurdular. Öncü kuruluş Garanti oldu. Mini kredi kartları kullanıcının hizmetine sunuldu. Sticker kartlar sadece 5x3 cm boyutunda...

Sticker olarak tasarlanan kredi kartını nereye isterseniz oraya yapıştırıp kullanabiliyorsunuz. Ödeme için cihaza yaklaştırmanız yeterli oluyor. "Öde-geç" okuyucusu olan tüm alışveriş merkezlerinde kullanılabiliyor.

Sticker kart sadece düşük meblağdaki kullanımlar için tasarlandı. 35 YTL ve altındaki alışverişlerde geçerli. Bozuk para derdine son veren kart, düz plastik yüzeylere yapıştırılarak kullanılabiliyor.

Garanti Bankası kart sahipleri, Bonus Trink Sticker almak için banka şubelerine, [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] internet sitesine, 444 0 334 nolu Garanti Çağrı Merkezi’ne ya da “trink sticker” yazıp 3340 numaraya SMS göndererek başvurabiliyor.

Garanti Bankası kart sahipleri, Bonus Trink Sticker almak için banka şubelerine, [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] internet sitesine başvurabiliyor.

Çevrimdışı ali2037

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.759
  • 1.326
  • 2.759
  • 1.326
# 18 Tem 2007 14:01:48
Erzurum'da kar yağdı

Batı sıçaklardan bunalırken, Erzurum'un zirvesinde kar yağışı vardı
Yurdun batısında bunaltıcı sıcaklar etkisini sürdürürken, Erzurum'da Palandöken Dağı'nın zirvesine kar yağdı. Van ve Rize'de ise sağanak yağış sele dönüştü. Selde 3 kişi yaralanırken, 10 ev yıkıldı, tarım arazileri su altında kaldı, yüzlerce hayvan telef oldu.

Erzurum:

Erzurum'da iki gün süren sağanak yağışın ardından, hava sıcaklığı 10 derece düştü. Sıcaklık, geceleri 7 dereceye kadar geriledi. Aniden düşen hava sıcaklığı ile birlikte Palandöken Dağı'nın Ejder tepesine kar yağdı.
Kar, çiçeklerle dolu tepeleri beyaza bürüdü. Bölge halkında ise, şaşkınlık yok. Temmuz ayında, Palandöken'e çıkanlar, "Burası Erzurum, karın ne zaman yağacağı belli olmaz" diyor.

Van:

Van'ın Gevaş ve Özalp ilçeleri ile Erçek beldesinde büyük hasar var. Selde 10 ev yıkıldı, Özalp'ın Çamurlu köyünde çöken 2 ayrı evde kalan 3 kişi yaralandı. Erçek'te çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Evlerinde mahsur kalanlar, kepçelerle kurtarıldı.
Sele kapılan yaklaşık 500 küçükbaş hayvan telef oldu. Yüzlerce dönüm ekili tarım arazisi de su altında kaldı.
Köprülerin yıkılması sebebiyle de bazı köylere ulaşılamıyor. Özalp Devlet Hastanesi ve sağlık ocağını da su bastı.
Sel sularından hükümet konağı da etkilendi. Evleri zarar görenler merkez yatılı ilköğretim bölge okuluna yerleştirildi. Bu arada Van'ın yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu.

Rize:

Rize'deki İkizdere de 15 gün içinde ikinci kez taştı. İlçeyi kente bağlayan karayolu bir süre ulaşıma kapandı. Bir yolcu minibüsü dereye doğru sürüklendi.
İlçe merkezindeki bazı kamu binaları ve evlerin bodrum katlarını su bastı. Bölgede etkili yağış devam ediyor.

MUŞ'TA TEMMUZ KARI YOL KAPATTI

Muş Valisi İbrahim Özçimen, dün akşam saatlerinde başlayan yağmurun yüksek kesimlerde kara dönüştüğünü belirterek, "Temmuz ayında kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde hastalanan bir kişi, köy yolu açılarak hastaneye ulaştırılabildi" dedi.
Özçimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam etkili olan yağışlar nedeniyle gelen selden özellikle yaylalardaki çiftçilerin etkilendiğini, sele maruz kalan yerlerde zarar tespit çalışmalarına başlandığını ifade etti.
Selle ilgili gelen ihbarların değerlendirildiğini kaydeden Özçimen, "Konukbekler beldesi Kel Tepe yaylasında 800, Sarıdal köyünde 200, Varto ilçesinin Sazlıca köyünde 100, Çavuştepe mevkisinde bulunan yaylada da 100 hayvanın telef olduğu yönünde ihbar aldık" diye konuştu.
Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin zarar tespit çalışmasına başladıklarını kaydeden Özçimen, şunları söyledi:
"Varto’nun Koğ Tepesi mevkisinde kar yağışı meydana geldiğini öğrendik.
Temmuz ayının içerisinde kar yağışı olması oldukça şaşırtıcı. Etkili olan kar yağışı sebebiyle Varto’nun Beşikkaya köyündeki bir hasta il özel idaresi ekipleri tarafından greyderle yol açılması sureti ile Varto Devlet Hastanesine ulaştırılabildi. Beşikkaya köyü yaylasında astım krizine yakalanan Bozdağı Koç isimli astım hastası kadın da ekiplerimiz tarafından hastaneye kaldırıldı."

Çevrimdışı ali2037

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.759
  • 1.326
  • 2.759
  • 1.326
# 18 Tem 2007 14:03:20
Saç boyası kel bıraktı

Genç kız saçlarını sürekli kendi boyuyordu. Fakat bu kez boya kel bıraktı.
Bilecikliınıf öğrencisi 17 yaşındaki Gamze Özdil, kullandığı saç boyası nedeniyle saçlarının döküldüğünü öne sürdü. Çok zor günler geçirdiği, gördüğü tedavi sonucunda saçlarının yerine gelmeye başladığını anlatan liseli Gamze, “Bundan sonra kesinlkle saçlarımı boyamayacağım” dedi.

Ertuğrulgazi Lisesi son sınıf öğrencisi Gamze Özdil, yaklaşık 10 ay önce bir marketten mavi ve siyah renk saç boyası satın aldığını söyledi. Saç boyalarını evde karıştıp saçlarına sürdüğünü kaydeden Özdil başından geçen olayı şöyle anlattı:
“Sürekli saçlarımı kendim boyuyordum. Son olara marketten saç boyası alıp eve getirdim. Siyah ve mavi renkte olan boyarı karıştırıp saçlarımı boyadım. 3 gün sonra saç diplerim kaşındı ardından da saçlarım dökülmeye başladı. 3 ay içerisinde kafamda hiç saç kalmadı. Bu süre içerisinde yüzüm ve ensem de şişti. Gittiğimiz doktor bana kullandığım saç boyasının alerji yaptığını bu nedenle saçlarımın döküldüğünü söyledi. Ben saçlarımın gürlüğü ile övünürdüm. Arkadaşlarım da sürekli olarak saçlarımın güzel olduğunu söylerdi. Saçlarım döküldükten sonra bazen okula gitmedim. Sokakta dolaşmaya utandım. Başıma sürekli olarak şapka takmak sorunda kaldım. Bu yüzden çok acı çektim. Şuan saçlarım gelmeye başladı. Ancak kafamın bazı yerlerinde halen saç yok. Bundan sonra kesinlikle saç boyası kullanmayacağım."

Çevrimdışı ali2037

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.759
  • 1.326
  • 2.759
  • 1.326
# 18 Tem 2007 14:09:03
yılan bebeğin görüntüsü: inanılmaz!!
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı ali2037

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.759
  • 1.326
  • 2.759
  • 1.326
# 19 Tem 2007 16:43:09
Okul birincisi Mehmet Can Küçük, puanlama hatası sebebiyle üniversiteye giremiyor.


Öğrenim gördüğü okulun Teknik Lise bölümünü birincilikle bitirerek, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) giren Mehmet Can Küçük, ortaöğretim başarı puanının yanlış hesaplanması sonucu 54 puan kayba uğradığını, bu nedenle hiç bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanamadığını söyledi.

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi için dilekçe ile başvurduğunu söyleyen Küçük, “Eğer düzeltilmezse, bir yılım daha kaybolur. Buna izin vermeyeceğim” dedi.

Sabancı Anadolu Tekstil Teknik ve Anadolu Tekstil Meslek Lisesi'ni bu yıl birincilikle bitiren Küçük, “Bizim okul bir yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl. Son iki yılda tekstil ve teknik bölümlerini okuyoruz. Bu yıl okulun teknik bölümünü birincilikle bitirdim. ÖSS’ye bu moralle girdim. Okul birincilerine 104 puan veriliyordu çünkü. ÖSS’den sonra puanlar açıklanınca şok oldum. Ortaöğretim puanım 50 olarak hesaplanmıştı. Bu halde 263 puanla hiç bir yere giremiyorum. 54 puanım eklenirse 310 puanla çok istediğim Marmara Üniversitesi Tekstil Öğretmenliği'ni kazanıyorum” dedi.

“ÖSYM YANLIŞI DÜZELTECEKTİR”
Sabancı Anadolu Tekstil Meslek Lisesi Müdüresi Ayla Avşar da, konudan haberleri olduğunu, öğrencinin itirazında haklı olduğunu belirterek, “Hata bizden kaynaklanmıyor. Öğrencimizin orta öğretim başarı puanını ÖSYM'ye 104 olarak bildirdik. Bizi aradılar, yeniden faks gönderdik. Sanıyorum, hata düzeltilecek. Bu hata Türkiye genelinde ÖSS'ye giren 300 öğrencide de yaşanmış” diye konuştu

Çevrimdışı ali2037

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.759
  • 1.326
  • 2.759
  • 1.326
# 19 Tem 2007 16:44:55
Başından sinek larvası çıktı   
 
 

 
 Başındaki şişkinlik kanamaya başlayınca doktora gitti, inanılması güç bir olayla karşılaştı.




ABD'nin Colorado eyaletinin Carbondale kentinde yaşayan Aaron Dallas, başındaki şişkinlik kanamaya başlayınca doktora gitti. Doktor şişkinliği bir operasyonla yarınca içinden 5 canlı sinek larvası çıktı.

Sinek larvalarının kafa derisinin altına nasıl girdiği hakkında tam bir bilgisi olmasa da  Aaron Dallas,  bu yaz Orta Amerika ülkelerinden Belize'de tatil yaptığını ve olayın burada gerçekleşmiş olabileceği açıklamasında bulundu.

Yaşadığı olayın enteresan ve çok şaşırtıcı olduğunu söyleyen Dallas, "Hareket ettiklerini hissediyordum, bazen seslerini bile duyuyordum. Çıldırmak üzere olduğumu düşünmeye başlamıştım" dedi.

Sivrisinekler, taşıdıkları yumurtaları gelişebilecekleri uygun ortamlara bırakıyor, bu olayda ise dişi sinek en uygun yer olarak Aaron Dallas'ın kafasını bulmuş olarak görünüyor
 

Çevrimdışı ali2037

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.759
  • 1.326
  • 2.759
  • 1.326
# 19 Tem 2007 17:01:32
Terörist öğretmen çıktı...
Torul İlçesi’ne 35 kilometre uzaklıktaki Gülaçar Köyü Sırganlı Yaylası’nda dün saat 18.00 sıralarında Giresun Bölge Asayiş Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman’ın bizzat yönettiği operasyonla yakalanan terörist için Gümüşhane Cumhuriyet Savcılığı’ndan 4 gün ek gözetim süresi alındı.

Adının M.E.K olduğu ifade edilen teröristin sorgusunda, Konya Selçuk Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra 5 yıl İstanbul’da öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

SURİYE'DE EĞİTİM GÖRMÜŞ
Kimliği hakkında da önce yetkililere çelişkili ifadeler verdiği öğrenilen teröristin, ilk olarak yasadışı TİKKO örgütüne katıldığı, ardından 1999 yılında PKK’ya geçerek Suriye’de eğitim aldığı anlaşıldı. Suriye’de aldığı eğitimin ardından Türkiye’ye eylem yapmak için dönen teröristin 17 Haziran’da Erzincan’da cephane yüklü araçla bombalı eylem düzenlemek isteyen ancak güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesi ile kaçan teröristlerden olduğu saptandı.

PKK'lı M.E.K.'nın 14 Temmuz Cumartesi günü Sırganlı yaylasında kalan köylüleri tehdit ederek yiyeceklerini alan iki teröristten biri olduğu, diğer teröristin ise operasyon sırasında karanlıktan yararlanarak kaçtığı öğrenildi

Çevrimdışı asortik19

  • Bilge Üye
  • *****
  • 4.841
  • 2.801
  • Okul Müdürü
  • 4.841
  • 2.801
  • Okul Müdürü
# 20 Tem 2007 13:52:41
Sözleşmeli Öğretmenlerin Hasta Sevk İşlemleri

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin hasta sevk işlemlerine ilişkin yazı için 
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı ali2037

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.759
  • 1.326
  • 2.759
  • 1.326
# 20 Tem 2007 14:07:09
Telekom kampanyaya devam

Türk Telekom, 1 Haziran'da yürürlüğe giren "Yaz Fırtınası" kampanyası mahkemeden dönünce eski kampanyaya yeniden dönme kararı aldı.
"Yaz Fırtınası" kampanyası ADSL ücretlerinde aylık 10 YTL'ye varan indirim sağlıyordu.

Rekabet Kurumu'nun; TTNet'in 1 Haziran 2007 tarihinde yürürlüğe giren "Yaz Fırtınası" kampanyası'na ilişkin olarak Superonline Uluslararası Elektronik Bilgilendirme Telekomünikasyon ve Haberleşme Hizmetleri A.Ş. ve Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin şikâyetleri üzerine vermiş olduğu geçici tedbir niteliğindeki durdurma kararı 17 temmuz 2007 günü saat 17.30 itibarı ile Osmaniye Telekom Yöneticiliği'ne ulaştı.

İl Telekom Yöneticisi Remzi Bellek karar gereği, TTNet'in internet erişimini müşterilerine çok uygun şartlarla sunmakta olduğu "Yaz Fırtınası" kampanyasının 17 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere durdurulduğunu kaydetti.

Rakip firmaların benzer şartları taşıyan kampanyalarının devam ettiği bir dönemde, şirketlerinin basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını gerek Rekabet Kurumu, gerekse yargı organları önünde ispat etmeye hazır olduğunu belirten Bellek, "Bu durumda, ADSL abonesi olmak isteyen müşterilerimizin mağduriyetine engel olmak üzere, daha önceki tarihlerde sunmuş olduğumuz "Modem Kampanyası" yürürlüğe girecek. "Modem Kampanyası" çerçevesinde, TTNet ADSL'e 24 ay taahütname ile yeni abone olan herkese, kablolu modem ve ilk 2 ay ücretsiz ADSL kullanımı ya da kablosuz modem TTNet'ten hediye edilecek." dedi

Çevrimdışı ali2037

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.759
  • 1.326
  • 2.759
  • 1.326
# 20 Tem 2007 14:11:40
560 kiloluk Meksikalı, 'dünyanın en şişman adamı'
       Bir dönem 560 kilo ağırlığa ulaşan daha sonra perhizle yaklaşık 200 kilo kaybeden Meksikalı Manuel Uribe, dünyanın en şişman adamı olarak Guinness rekorlar kitabına giriyor.
      Meksika'nın kuzeyindeki Monterrey'de yaşayan Uribe, Guinness yetkililerinin kendisine 2008'de çıkacak rekorlar kitabına dünyanın en şişman adamı olarak gireceğini belirten sertifikayı gönderdiklerini söyledi.
      Ayrıca bir yılda 200 kilodan fazla zayıflayan ve ''bir yılda en çok kilo veren kişi'' olarak 2009'da rekorlar kitabına girmesi beklenen Uribe, ''Sertifika artık elimde. Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en obez adamı olarak girmekten mutluyum. 200 kilodan fazla verdiğim için de mutluyum'' dedi.
      20 yıldır obez olan 42 yaşındaki Uribe, 2006'da 560 kiloya ulaşınca tıbbi yardım istemiş ve doktor kontrolünde sıkı bir perhiz sayesinde bir yılda 200 kilodan fazla zayıflamıştı.
      Halen yürüyemeyen Uribe, 22 yaşında ABD'de çalışırken 130 kiloydu.

Çevrimdışı asortik19

  • Bilge Üye
  • *****
  • 4.841
  • 2.801
  • Okul Müdürü
  • 4.841
  • 2.801
  • Okul Müdürü
# 20 Tem 2007 15:22:27
Başbakanlık'tan memura promosyon zammı 
Bankalarla maaş anlaşması yapan kamu kurumları, bankaların verdiği promosyonların en az üçte ikisini personele dağıtacak. Promosyonların üçte biri, birimin ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılabilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan 'Banka Promosyonları' başlıklı genelgede, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinin, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün 6 sıra No'lu Genel Tebliği'nde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde bankalar vasıtasıyla ödenebildiğine işaret edildi. Bu amaçla kamu kurum ve kuruluşları ile bankalar arasında aylık ve ücret ödeme protokolleri yapıldığı, bu protokoller uyarınca verilecek bankacılık hizmetlerinin yanı sıra 'promosyon' adı altında ayni veya nakdi ek mali imkanlar da sağlanabildiği kaydedilen genelgede, bankalar tarafından sunulan bu ek mali imkanların tasarrufuna ilişkin olarak kamu kurum ve kuruluşlarında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla uyulması gereken hususlar şöyle belirtildi:

"1- Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinin Maliye Bakanlığı'nın mezkur tebliğinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde bankalar vasıtasıyla ödenmesine devam edilecektir.

2- Aylık ve ücretlerin hangi banka aracılığıyla ödeneceği, oluşturulacak üç kişilik bir komisyon tarafından istekli bankalardan teklif alınmak suretiyle tespit edilecektir. Komisyon, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında söz konusu birimde görev yapan toplam personelin en az yüzde 10'unun sendikalı olması halinde yetkili sendikadan bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici, taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından ilgili
birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden oluşacaktır. Yetkili sendikadan üye bulunmadığı durumlarda üçüncü üye, ilgili birimde görev yapan personel arasından harcama yetkilisi tarafından seçilecektir. Protokol, komisyon tarafından belirlenen bankayla harcama yetkilisi tarafından imzalanacaktır. Birden fazla birimin aylık ve ücretlerinin birlikte ödenmesi talebinde bulunmaları halinde merkezde üst yönetici, taşrada ise söz konusu birimlerin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından
görevlendirilecek ilgili harcama yetkililerinden birinin başkanlığında oluşturulacak üç kişilik bir komisyon tarafından aylık ve ücretlerin ödeneceği banka yukarıdaki esaslara göre tespit edilecektir. Bu şekilde oluşturulacak komisyona ilgili birimlerdeki yetkili sendikalardan bu birimlerin tamamı itibarıyla en fazla üyeye sahip olan sendikadan üye alınacaktır.

3- Bankalar ile yapılacak protokollerin süresi 2 yıldan az 5 yıldan çok olmayacaktır.

4- Yapılan protokoller uyarınca banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere komisyonca belirlenecek tutar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilecektir. Bu tutarlar, merkez teşkilatında üst yönetici, taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde kullanılacaktır. Yapılacak
harcamaların birimin faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli ve zaruri harcamaları ihtiva etmesi, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, işyerlerinde verim ve çalışanların memnuniyeti ile sunulan hizmetin kalitesini artırıcı amaçlarla ortak kullanım alanları için sarf edilmesi zorunludur. Bu tutarların belirlenen amaçlar dışında kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek ve yıl içinde yapılan harcamalar merkez teşkilatında üst yönetici, taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir
tarafından denetlettirilecektir.

5- Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba her personel için eşit tutarlarda aktarılmak suretiyle 6 aylık periyotlarla ödenecektir.

6- Bu genelgenin yayımı tarihinden önce kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinin ödenmesine yönelik kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili bankalarla yapmış oldukları ve halen yürürlükte bulunan protokoller sürelerinin bitimine kadar geçerli olacaktır.

7- Genelge çerçevesinde yapılacak uygulamalar kurum personelinin rahatlıkla bilgi edinebileceği şekilde ilan panoları ve internet siteleri yoluyla ilan edilecek, aleniyet ilkesine titizlikle riayet edilecektir.
 
İHA

Çevrimdışı AKSA

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 1.564
  • 2.847
  • 1.564
  • 2.847
# 20 Tem 2007 18:35:14
Özellikle eğitim seviyesinin yükselmesi için gereken tedbirler alınmalı,cehaletle her türlü mücadele yapılmalı,üniversite kapıları önündeki yığılmalar ile üniversite sonrasındaki istihdam,iş imkanları meseleleri çözülmelidir.İşsizlik bir alın yazısı olmaktan çıkmalı,yeni iş alanlarıoluşturulmalıdır.Okum uş insanlarımızın çürümesi engellenmeli,kanuni düzenlemeler bir an evvel hayata geçirilmelidir.

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK