Youtube’un Eğitimde Avantajları

Önder ÖNDEŞ

Youtube deyip geçmeyin. Nereye ve nasıl bakacağınızı biliyorsanız, müthiş bir hazine. Özellikle eğitime Youtube’ın dahil edilmesi bildiğimiz eğitim anlayışını sonsuz kadar değiştirebilir.

Şu an Youtube’da yaklaşık 10 milyondan fazla eğitim etiketli video var. Bu da çok çeşitli ve büyük bir eğitim potansiyelinin sınıflara yeni bir kaynak olarak girebileceği anlamına geliyor. ABD’nin önde gelen eğitim plaformlarından Edudemic’in öğretim metotlarına biraz daha teknoloji katmak isteyen öğretmenlere önerileri var.

Dersleri videolarla daha eğlenceli kılın

Çoğu ders, doğru videolarla geliştirilebilir. Derste görsel ve eğlenceli ögeler kullanmak, derslerin monoton havasını dağıtmak için birebir. Dersinize biraz renk katın. Bu sayede öğrencileriniz konu ile daha çok ilgilenir ve sizi can kulağıyla dinler. Derse bir, iki video ile gelmek çok zamanınızı almaz. Youtube’ta güvenilir kanallar bularak konunuzla ilgili videoları bulmak için sadece birkaç dakika ayırmanız yeter. Bir de bu video ile ilgili sorular veya aktiviteler hazırlarsanız, dersiniz tadından yenmez.

Öğrencileriniz için bir sınıf arşivi oluşturun

Bazı insanlar okumaya oranla izleyerek daha iyi öğrenir. Bu nedenle kimi okuma ödevlerine ufak video çalışmaları da ekleyebilirsiniz. Bunun için bir playlist oluşturun ve linkini öğrencilerinizle paylaşın. Öğrenciler bu sayede sizin yönlendirdiğiniz videoları vakit kaybetmeden bulabilir. Aynı zamanda elinizin altında her zaman ulaşabileceğiniz önemli bir video arşivi oluşturmuş olursunuz.

Kendi videonuzu yapın ve gelecekte izlemek için saklayın

Youtube derslerinizin kayıtlarını saklamak ve paylaşmak için büyük bir havuz imkanı sunar. Bu fırsatı derslerinizin kayıtlarını alarak kullanabilirsiniz. Bu da, dersleri kaçıran öğrenciler için çok kullanışlı bir çalışma alanı oluşturacağınız anlamına gelir. Aynı zamanda bu kayıtları yeniden izleyerek, ‘ben ne anlatmıştım’ diye hatırlamanız, size gelecek dönem vereceğiniz dersler için fikir verebilir. Böylelikle kendi öğretim yöntemlerinizi dışarıdan daha net görebilirsiniz.

HÜRRİYET
  • 7 0
  • 07 Ekim 2015 01:00 1.988
  • Aktif Haberler
  • ekim1
    07 Ekim 2015 22:02
    1 2
    ben bir programla giriyorum gayet de yararlı oluyor konuyla ilgili videoları açıyorum belgeselleri izliyoruz. yasağı anlamıyorum zaten öğrenciler girmiyor ya bizim kontrolümüzde .
  • Beyefendi006
    07 Ekim 2015 21:42
    1 1
    Meb ağında youtube yasağı kalkmalı en azından magazin müzik ıvır zıvır etiketliler engellenmeli. Ebu da kıytırık 2 3 video var ilkokullarda için onlar da yetersiz,
  • ugurdogan__
    07 Ekim 2015 21:34
    0 1
    Ben okuldaki internetten morpakampüsten başka bir şeye giremiyorum.

    Ha birde bütün alışveriş siteleri açılıyor !!! Hangi çağdayız ya !!!
  • erkanerbas
    07 Ekim 2015 20:21
    1 1
    Yazıyı okurken biraz tebessüm ettim. Arkadaş haklı. İnternet ağını sadece okul olarak düşünmemek lazım. Evde de birey eğitimleri takip edebilir.

    Gerçi Eba üzerinde kendi alt yapınıda oluşturabilirsiniz. Seçenek çok yani. Yeterki isteyin.
  • göbekligeneral
    07 Ekim 2015 18:13
    2 1
    bi youtube girebilsek ben o zaman biliyorum yapacağımı da.
  • sanalizasyon
    07 Ekim 2015 17:22
    2 1
    Yıllarca böyle olmadı mı
    en son ilkokuldayken sınıf görmüş insanlar anlattı sınıfların halini
    adam bana youtube anlatıyor ben hala yasaklanıyorum
    ya bi kere milli eğitimden anlayan bi adam bize akıl versin
    ya pardon sanki bizden anlayan adam bize bakan oldu da...
  • pofpor
    07 Ekim 2015 16:42
    0 1
    Youtube'a yasaklanmadan önce giriyorduk zaten, bu yazıyı milli eğitim bakanına okutsunlar.
  • plusmania
    07 Ekim 2015 12:18
    0 1
    https://www.youtube.com adresinden giriyorduk geçen sene explorerdan bu sene ona da izin vermiyor.
  • iori_yagami
    07 Ekim 2015 11:47
    0 1
    yüzlerce belgesel binlerce deney videosu var. youtube kullanmasını bilene sayısız alternatif sunuyor. şu an ben köy okulunda öğretmenim 2008 de okullara dağıtılan bilgisayarı tamir ettim sınıfa koydum. youtube da istediğim deneyin videosu var. sinek kapanını da balinayı da sınıfta video ile gösterme şansım olurdu.
  • yıldırım75
    07 Ekim 2015 10:56
    0 1
    En azından eğitim içerikli videolar okullarda izlenebilmeli.
  • mahmutkara2142
    07 Ekim 2015 06:40
    10 1
    MEB YouTube açmalı artık
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK