Zafer İlkokulu (AKSARAY MERKEZ)

Zafer İlkokulu

TÜM OKULLAR -> AKSARAY -> MERKEZ
Kurum Kodu703490
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (30 Temmuz 2012)

Okulumuz Aksaray’ın merkezi ve en eski okullarından biridir. İçinde okuyup, mezun olanların anlattıklarına göre;

Cumhuriyet döneminden önce DARUL ZAFER ismi ile eğitim öğretim yapmakta olan ilkokul kurşunlu camii yanındaki eski (yıkılan) kerpiç binada MEKTEB-İ ZAFER olarak devam etmiştir.

Cumhuriyetin ilanından sonra Aksaray Vilayet olunca, bu bina Vali Konağı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Büyük Bölcek Mahallesi girişine Valilik Konağı yapılıp Vali bu binaya taşınınca 1928 yılında ZAFER İLKOKULU olarak hizmete girmiştir.

Yıllar boyu hem okul hem de Maarif Memurluğunu bünyesinde yürüten bina daha sonraları bir müddette ilköğretim müdürlüğü olarak faaliyet göstermiştir. Bu bina kullanılamaz duruma gelince yıkılarak yerine 1985 yılında üç katlı 13 derslikli, müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenler odası bulunan bir okul yaptırılmıştır. Laboratuar atölyesi ve geniş bahçesi ile halen eğitim öğretim faaliyetine devam etmektedir

Fiziksel Özellikleri:
Okulumuzda 10 derslikle beraber, 1 bilgi teknolojisi sınıfı ve 1 teknoloji ve tasarım atölyesi bulunmaktadır. Laboratuar, kütüphane ve seminer salonu olarak bir sınıf hizmet vermektedir.




Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK