Zeynep Kamil İlkokulu (İSTANBUL ÜSKÜDAR)

Zeynep Kamil İlkokulu

TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> ÜSKÜDAR
Kurum Kodu736255
Hizmet Puanı18
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi6
Öğretmen Sayısı18
Öğrenci Sayısı398
Telefon02163416591
Web Sitesihttp://zeynepkamililkokulu.meb.k12.tr/
Zeynep Kamil Mahallesi Harmanlık Sokak No:28 ÜSKÜDAR
Güncelleme Tarihi03 Eylül 2016
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (03 Eylül 2016)

Okulumuz Karacaahmet mezarlığının bitişiğinde ki arsada 1878 yılında devşirme çocukların eğitildiği SIBYAN OKULU olarak açılmıştır. Okulun yapıldığı arsa ,ekinlerin döküldüğü harman yeri olarak kullanıldığı için HARMANLIK İLKOKULU adını almıştır. Sonraları okullar numara verilerek adlandırıldığından 17 nolu okul olmuştur. Zeynep Kamil adını ise semte de adını veren Zeynep Kamil Hastanesinden almıştır.
Eski okul binası üç katlı ,yarı kagir küçük çaplı bir bina idi. Dersaneleri uzun yıllar kullanıldığından Eğitim-Öğretim ‘i aksatacak şekilde yıpranmıştı.Bu nedenle kullanılmaz raporu verildiğinden Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yeni okul binası yapılmasına karar verilerek 1974 yılında tamamlanan yeni okul binasına taşınılmıştır.
Yeni okul binası yığma bina tipi olup , girişte Toplantı salonu, Müdür Öğretmenler odası , Kalorifer dairesi , Tuvalet , Birinci ve İkinci katlar beşer dershane ve birer tuvalet olarak yapılmıştır. Yapımında kısa süre sonra ,bina ihtiyaca cevap vermediğinden, giriş salonu bölünerek Müdür Yardımcısı odası ,toplantı salonu da bölünerek dershane yapılmıştır. Böylece 11(onbir) dershane ile çift öğretim yapılarak 22 öğretmen kadrosuna ulaşmıştır.
Yapılan değişikliklere rağmen artan öğrenci talebini karşılamak mümkün olmamıştır. Çevrenin öğrenci kapasitesini dengelemek amacı ile eski Harmanlık İlkokulu ‘nun bitişiğinde yapılan Atatürk İlkokulu’na 1981 yılında okulumuz öğrencilerinden 354 öğrenci naklen gönderilmiştir.
Okulumuza 1999 yılında 9 derslikli ek bina yapılmıştır. Lions kulübü tarafından yapılan yeni bina ile birlikte Anasınıfı ve Fen laboratuarı da hizmete girmiştir.
2003 yılında Üsküdar Beşiktaşlılar Derneği tarafından okul tüm birimleri ile elden geçirilmiştir. 20 bilgisayarlık labaratuvar ile modern bir kütüphane yanında tüm sıra ve masalar değişmiş, ahşap camlar pvc yapılmıştır. Okul girişi modern bir yapıya kavuşturulmuş elektrik tesisatı ve tuvaletler yenilenmiştir.
1993 yılına kadar da ilkokul olarak devam etmiştir. 1993-1994 öğretim yılından itibaren 2013 yılına kadar 8 yıllık ilköğretim okulu olarak hizmet vermiştir. Eğitimde 4+4+4 yapılanması gereği 2013 yılından itibaren 4 yıllık İlkokul olarak hizmete devam etmekedir.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK